1011 - Boekillustratie 2ekl per 3

6
Op blote voeten....................... Door Maren Stoffels met illustraties van Zoë Stubij H2A Samantha of eigenlijk Sam, is een meisje dat zich er niks van aantrekt wat andere over haar zeggen. Haar moeder is tegenovergesteld, zij vindt het heel belangrijk om goed over te komen, Haar zusje (Julia) lijkt veel te veel op haar moeder, tenminste dat vindt Sam en dat terwijl ze eerst veel met elkaar konden opschieten. Nu haar zusje zo'n 'tutje' is geworden, irriteert Sam zich mateloos aan haar zusje. Er is dan ook veel ruzie in het huis van familie Speller. Samen met d'r vriendin Bo maakt ze wat mee. Onder andere een zwembadje meenemen naar wiskunde op een hete zomerdag. Bo heeft als nadeel dat ze brutaal is en niks van emoties moet hebben. Ze kan iedere jongen krijgen die ze wil. (Bo mag Elsa, Benjamin en Wendy niet.) Na een etentje met een collega van de moeder van Sam, ontmoet Sam Elsa. Elsa is een verlegen meisje met een groot geheim. Ze draagt altijd lange broeken om het te verbergen. Na een tijdje vertrouwt ze Sam haar geheim toe. Haar hele benen zitten onder de brandwonden. Zonder wat te vertellen, zoekt Sam wat informatie op. Ze ziet dat er kampen zijn om over je schaamte heen te komen. Dan de nieuwe buurjongen Benjamin het is een jongen die erg behulpzaam is. Hij kan goed moet zijn moeder Jacky en zijn zusje Rosa opschieten. Samen openen ze een hotel in de villa achter het huis van Sam. Daar werkt Sam als seveerster.

description

Leerlingen moesten aan de hand van een verhaal een boekillustratie maken en deze bij voorkeur als pagina opmaken.

Transcript of 1011 - Boekillustratie 2ekl per 3

Op blote voeten....................... Door Maren Stoffels met illustraties van Zoë Stubij H2A

Samantha of eigenlijk Sam, is een meisje dat zich er niks van aantrekt wat andere over haar zeggen. Haar moeder is tegenovergesteld, zij vindt het heel belangrijk om goed over te komen, Haar zusje (Julia) lijkt veel te veel op haar moeder, tenminste dat vindt Sam en dat terwijl ze eerst veel met elkaar konden opschieten. Nu haar zusje zo'n 'tutje' is geworden, irriteert Sam zich mateloos aan haar zusje. Er is dan ook veel ruzie in het huis van familie Speller.

Samen met d'r vriendin Bo maakt ze wat mee. Onder andere een zwembadje meenemen naar wiskunde op een hete zomerdag. Bo heeft als nadeel dat ze brutaal is en niks van emoties moet hebben. Ze kan iedere jongen krijgen die ze wil. (Bo mag Elsa, Benjamin en Wendy niet.)

Na een etentje met een collega van de moeder van Sam, ontmoet Sam Elsa. Elsa is een verlegen meisje met een groot geheim. Ze draagt altijd lange broeken om het te

verbergen. Na een tijdje vertrouwt ze Sam haar geheim toe. Haar hele benen zitten onder de brandwonden. Zonder wat te vertellen, zoekt Sam wat informatie op. Ze ziet dat er kampen zijn om over je schaamte heen te komen.

Dan de nieuwe buurjongen Benjamin het is een jongen die erg behulpzaam is. Hij kan goed moet zijn moeder Jacky en zijn zusje Rosa opschieten. Samen openen ze een hotel in de villa achter het huis van Sam. Daar werkt Sam als seveerster.

Foutdoor Mel Wallis de Vries met illustraties van Svea Huijnen H2a

Tevreden kijk ik neer op Sophia’s vastgebonden lichaam. Als een lappenpop hangt ze tegen de boom. Er is niks meer over van het meisje dat zich vannacht zo zelfverzekerd en arrogant gedroeg. Haar blonde haar hangt in slierten langs haar gezicht en er zitten takjes en stukjes mos in. Over haar wangen lopen zwarte mascaravegen en geronnen bloedsporen. Weg zijn de lange, donkere wimpers en zorgvuldig opgebrachte blosjes op haar wangen. Ik stel me voor hoe ze straks bijkomt. Wat zal ze bang zijn. Haar mond zal zenuwachtig tot een streep vertrekken, wanhopig roepend om hulp. Maar niemand kan haar hier horen. Zal

ze er iets van begrijpen? Het ging vannacht zo snel, zo gemakkelijk, zo geruisloos. Dat heb ik toch maar mooi gedaan. Normaal gesproken handel ik niet zo impulsief. Maar Sophia zette me vannacht zo voor schut dat ik wel iets móést doen. Het werd gewoon zwart voor mijn ogen. Ik kon haar niet haar gang laten gaan, dan zou ze alles verpesten. Ik heb mijn jas gepakt en ben naar buiten gegaan. Met mijn scooter ben ik het terrein af gelopen. Veel bezoekers van de club zetten hun fiets of scooter in het parkje aan de overkant van de straat. Ik begrijp niet waarom de club aan de rand van de stad is neergezet. Het is een deprimerende, afgelegen plek. Maar de verlatenheid werkte nu in mijn voordeel. In de donkere schaduw van een boom vond ik een goede schuilplek. Ik zei tegen mezelf: als haar fiets in dit parkje staat en ze komt langs deze boom, dan doe ik het. Anders niet, dan ga ik naar huis. Ik stak een sigaret op en wachtte. Soms kwam er iemand voorbij, maar niemand besteedde aandacht aan me.

De minuten verstreken, werden een kwartier, een halfuur, een uur. Ik wilde het bijna opgeven. Maar toen kwam Sophia opeens naar buiten. Alleen. Ze stak de weg over naar het parkje. Ik hoorde haar hakken op het asfalt klikken. Mijn keel werd droog en mijn hartslag versnelde. Ze liep bijna recht op me af, naar een fiets die een paar meter verder tegen een bankje stond. Wat een geluk! Sophia boos zich nietsvermoedend over haar fiets en ik hoorde haar de sleutel in het slot steken. Ik moest het nu doen, niet meer twijfelen. Voorzichtig kwam ik uit de schaduw van mijn boom en ik sloop naar haar toe. Ik merkte hoe de spanning bezit had genomen van mijn lichaam: al mijn spieren waren strak gespannen. Toen ik achter haar stond, haalde ik uit met een grote tak die ik onder de boom had gevonden. Het was genoeg. Ze viel buiten bewustzijn neer. Op haar voorhoofd zat een wond waaruit bloed stroomde. Het was een prachtig gezicht om haar zo te zien liggen. Toch kon ik mezelf niet toestaan om lang te genieten. Stel je voor dat er opeens iemands langs zou komen! Ik keek links, rechts, achterom, maar we waren nog steeds alleen. Vlug sleepte ik Sophia naar mijn scooter. Nu kwam het moeilijkste gedeelte. Ze moest achter op mijn scooter zitten. Ik sloeg haar arm om mijn nek en trok haar omhoog. Met alle kracht die ik had, zette ik haar op mijn zadel. Na lang zoeken vond ik de perfecte plek: een verwilderd stukje land waar in de zomer