100% KSE - Editie november 2013

17
Lees nu je horoscoop! Blader snel naar blz. 13 100% KSE * Interview met mevr. Schuur (blz. 9) * Dagje uit naar de Efteling (blz. 4) * Doe mee met de fotovraag en win een leuke prijs! (blz. 15) Editie november 2013

description

 

Transcript of 100% KSE - Editie november 2013

2

Lees nu je horoscoop! Blader snel naar blz. 13

100% KSE

* Interview met mevr. Schuur (blz. 9)

* Dagje uit naar de Efteling (blz. 4)

* Doe mee met de fotovraag en win een

leuke prijs! (blz. 15)

Editie november 2013

3

Inhoudsopgave Blz. 1. Het schoolfeest 3 (Door Renée Vonk, H1M) 2. Jubileumdag: naar de Efteling 4 (Door Myrthe Maurer, V1D) 3. Moppen 5 (Door Gijs Horsten, H1E) 4. Docent van de maand 7 (Door Myrthe Maurer, V1D) 5. Spreekwoorden & gedichten 8 (Door Imke Mol, V1C) 6. Interview met... Afdelingsleider mevrouw Schuur 9 (Door Wessel Kort, H1H & Madelon van Leeuwen, H1M) 7. Puzzels & strips 11 (Door Renée Vonk, H1M & Amber Simons, V1B) 8. Horoscoop 13 (Door Fiona Linders, H1K) 9. Fotowedstrijd 16 (Door Madelon van Leeuwen, H1M & Asia Joyandeh, H1I)

2

4

Het schoolfeest

27 september was het eerste schoolfeest. Er werd gedanst, gesnoept en nog meer. Ze hadden voor het feest DJ Dominic Silver geregeld. Het was een enorm feest en iedereen vond het feest, denk ik, erg leuk!!! Er was in de zaal van alles: rook en nog meer, maar vooral veel en harde muziek! Hier een mening van Tara Jong (H1M): ‘Ik vond het feest erg leuk en ik vond het er erg gezellig! Ik vond vooral het dansen leuk en ik zag bijna iedereen uit zijn dak gaan!‘ Zelf vond ik het eruit zien dat iedereen uit zijn dak ging en het heel leuk vond! Iedereen ging een beetje overal staan (bij het snoep, in de zaal etc.). Volgens mij hadden de docenten het ook erg naar hun zin! Iedereen was gewoon blij toen het feest begon.

3

5

Jubileumdag: De Efteling! Het is alweer een aantal weken geleden, maar toen stond het ’s ochtends helemaal vol met bussen bij de KSE. We gingen met de hele school naar de Efteling! Super leuk als je geen les en ook geen huiswerk hebt, maar al die attracties zijn natuurlijk nog veel leuker! Overal kwam je kinderen van de KSE tegen. Bij de Vliegende Hollander, Joris en de Draak, de Python, Carnaval Festival, het Sprookjesbos en ga zo maar door. Maar ja, de dag gaat zo snel als je plezier hebt… Iedereen moest weer verzamelen en de bussen in. Na een klein uurtje waren we weer in Etten-Leur… Maar wel met een super leuke herinnering over een superleuke dag! Gelukkig hebben we de dag ook nog vastgelegd met leuke foto ’s…

4

6

Jan zit achter in de taxi en wil de chauffeur wat vragen. Dus tikt hij de man even op z’n schouder om de aandacht te trekken. De taxichauffeur geeft een geweldige schreeuw en verliest de macht over het stuur. Het voertuig mist op een haartje na de tram, ramt bijna de voorpui van een monumentaal pand, alvorens op het trottoir tussen tientallen driftig fotograferende Japanners tot stilstand te komen. Het is even stil in de taxi. Dan zegt de chauffeur: ‘Meneer, wilt u dat nooit meer doen? Ik ben me dood geschrokken.’ Jan biedt zijn excuses aan en zegt dat hij niet had geweten dat de chauffeur zo zou schrikken van een klein tikje op z’n schouder. Waarop de bestuurder zegt: ’Het is uw schuld niet hoor, meneer. Maar vandaag is mijn eerste dag als taxichauffeur. Hiervoor heb ik 25 jaar lijkwagens gereden.’ +++ Wat is het verschil tussen een dom blondje en het heelal? In het heelal wordt nog naar intelligent leven gezocht. +++ Piet heeft een nieuw schilderij gekocht. Iedere keer dat hij erna kijkt moet hij huilen. Weet je wat er op het schilderij staat? Een doorgesneden ui. +++ Eindexamen filosofie De opdracht voor het eindexamen filosofie: Maak een verhandeling, zo beknopt mogelijk, die de volgende 3 domeinen raakt:

1. Godsdienst. 2. Seksualiteit. 3. Mysterie.

Eén jonge dame haalde de maximaal haalbare punten. Haar antwoord: ‘’Mijn God! Ik ben zwanger! Maar van wie?’’ +++ Afslanken Wat doet een dom blondje als ze wil afslanken? Ze neemt in plaats van de lift eens wat vaker de roltrap.

5

7

+++ “Ik zal twee vragen stellen” zegt de meester. “Als iemand de eerste vraag raadt, hoeft hij de tweede niet te beantwoorden”. Hoeveel haren heeft een koe? Het is muisstil in de klas. Na lang nadenken steekt er een zijn vinger omhoog. Hij zegt “33.967.234 haren meester!” “Hoe kom je daar nu bij?” vraagt de meester verbaasd.“ “Dat is vraag twee meester, die hoef ik dus niet te beantwoorden!” +++ Tijdens een proefwerk kijk je omhoog voor inspiratie, naar beneden voor concentratie en naar links en rechts voor informatie. +++ De meester vraagt: "Weet iemand waar Napoleon gestorven is?" Jantje zoekt het stiekem op in zijn geschiedenisboek en roept: "Op pagina 121, meester!" +++ Meester:'' Ik snap niet hoe je zoveel fouten kan maken bij je huiswerk Jantje!'' Jantje:''Ik wel, mijn vader heeft geholpen. +++ "Juf, is het waar dat grote roofvissen kleine sardientjes opeten?" "Ja, Brammetje, dat is echt waar." "Maar hoe maken die vissen zo'n blikje open?" +++ Een kind komt thuis van zijn eerste dag op school. Zijn moeder vraagt: "En, wat heb je vandaag geleerd?" Het kind antwoordt: "Niet genoeg, want ik moet er morgen weer naartoe." Tot de volgende keer! Weet jij nog een leuke mop? Mail hem dan naar [email protected]

6

8

Docent van de maand

In deze rubriek wordt er iedere maand één klas uitgekozen die de docent van de maand wordt. V1D mocht als eerste kiezen. En de docent van de maand is… (tromgeroffel…) meneer Van Tilburg (geschiedenisdocent)!

Wat vinden de leerlingen van meneer van Tilburg? Sofie: ‘Hij is chill en hij heeft humor.’ Laura: ‘Hij heeft swekk!’ Kim: ‘Hij is gek (op de grappige manier dan..)’

Wat vindt meneer Van Tilburg er zelf van dat hij docent van de maand is? ‘Super tof! Echt gaaf dat ik de eerste ben!’

Van harte gefeliciteerd meneer van Tilburg!

7

9

Wil jij ook iets insturen? Stuur het naar: [email protected]

Of lever het in in de ideeënbus!

Spreekwoorden & gedichten

Kijk naar wat er gezegd wordt, niet naar wie het zegt.

Geraakt worden door woorden is erger dan geraakt worden door een pijl.

Men wordt niet rijk door te dromen; men wordt niet jong met make-up; men verwerft geen gezondheid met medicijnen.

Door: Zeinab Nossrati, V1C.

Iedere dag

Het gaat zo maar door Zonder woorden

Zonder daden Maar toch gebroken

Om van andere te horen….. Iedere dag

Zonder woorden Zonder daden

Maar toch gebroken…..

Door Myrthe, V1D

8

10

Interview met… Afdelingsleider mevrouw Schuur!

1. \Wat deed u voordat u hier op school kwam?

Voordat ik op de KSE kwam, was ik afdelingsleider op een andere school. Deze school heet AOC Terra Oldekerk. Die zullen jullie vast niet kennen, want deze school staat in de provincie Groningen

2. Heeft u kinderen ?

Ja een jongen van 7 en een meisje van 12,

3. Wat is uw eerste indruk van de KSE ?

Ik vind het een leuke school. Heel gezellig , met veel jonge en oudere collega’s door elkaar. We kunnen allemaal goed met elkaar opschieten, want dat is toch wel belangrijk.

4. Waar woont u?

Ik woon in Hoeven.

5. Op welke school heeft u gezeten, als hij hier niet in de buurt is waar ligt hij

dan?

Ik heb zelf gezeten op RSG Winkler Prins in Veendam. (dat ligt in de provincie Groningen). Ik heb daar het VWO gedaan. Het was net zo’n soort school als de KSE. Ongeveer evenveel leerlingen en dezelfde opleidingen (mavo, havo en vwo) werden en worden daar aangeboden.

6. Stel dat u docent zou zijn welk vak zou u dan willen geven?

Gymnastiek, want dat heb ik vroeger altijd gegeven!

7. Vindt u van uzelf dat u streng bent?

Ik denk wel dat kinderen mij streng vinden, omdat ik ze vaak te spreken krijg als ze iets ondeugends gedaan hebben. Dat vinden ze natuurlijk niet zo leuk. Toch vind ik het altijd belangrijk dat kinderen weten dat ik hen aanspreek op wat ze doen en niet op hoe ze zijn. In mijn ogen zijn er dus ook geen vervelende kinderen, maar doen ze vervelende dingen.

8. Doet u aan een sport?

Ja, niet zo veel als ik zou willen

9. Welke sport doet u?

Waterpolo

9

11

10. Wat is lievelingseten?

Stamppot snijbonen, met spekjes en kaas uit de oven.

11. Zou u iets willen veranderen aan de KSE?

Ik zou zo niet direct weten wat. Ik vind het altijd wel belangrijk dat kinderen hierin inspraak hebben, dus als jullie ideeën hebben, hoor ik dat graag!

12. Wat voor taak heeft u ?

Ik ben afdelingsleider van de brugklas. Dat betekent dat ik de dagelijkse leiding heb van de brugklas. Alles wat er in de brugklas gebeurt, valt onder mijn verantwoordelijkheid. Dat is natuurlijk best wel veel. Daarom zijn er gelukkig veel mensen die mij hiermee helpen (de docenten, mevrouw Claes en natuurlijk meneer Boot)

13. Weet u al veel van de KSE? Ik weet wel al veel van de KSE. Ik lees heel veel over de KSE en praat veel met collega’s over wat er in de school gebeurt. Ik vind het belangrijk om te weten hoe het met jullie gaat als je straks na de brugklas naar de tweede gaat. Ook wil ik graag weten wat er in de andere leerjaren allemaal voor (nieuwe dingen) staan te gebeuren. Het is dus goed om van elkaar op de hoogte te blijven.

14. Hoeveel leerlingen zitten er op de KSE? Ongeveer 2400 leerlingen.

15. Heeft u altijd zin om te werken?

Ik heb eigenlijk altijd zin om te werken. Ik heb het geluk dat ik mijn baan heel erg leuk vind en dat er eigenlijk geen dagen tussen zitten dat ik geen zin heb. Alleen de eerste dag na een vakantie vind ik altijd minder leuk, omdat ik dan weer vroeg om moet staan!

16. Vond u het een leuk interview?

Ik vond het een heel leuk interview met leuke vragen.

10

12

Puzzels & strips

11

13

INLEGPUZZEL

Vul de puzzel in! Proefwerk Engels

Mentor Lerares Brugklas Lokaal Leerling School Huiswerk Nablijven Nakijken Kse Etui Les Pauze

12

14

Steenbok 23 december-20 januari Vrienden: 7 School: 8 Topdag: Woensdag Snoep: Chocolade Geweldige maand om: Halloween voorbereidingen te doen

Waterman 21 januari-19 februari Vrienden: 8 School: 7 Topdag:: Zaterdag Snoep: Lolly’s Geweldige maand om: Frans te oefenen

Vissen 20 februari-20 maart Vrienden: 7 School: 8 Topdag: Zondag Snoep: Zure matjes Geweldige maand om: Een spannend boek te lezen.

Ram 21 maart-20 april Vrienden: 6 School: 6 Topdag: Dinsdag Snoep: Twix Geweldige maand om: een liedje op het keyboard te leren spelen.

13

15

Stier 21 april-20 mei Vrienden: 8 School: 7 Topdag:: Donderdag Snoep: Drop Geweldige maand om: Je lievelingsdocent een compliment te geven

Tweelingen 21 mei-21 juni Vrienden: 7 School: 8 Topdag: Vrijdag Snoep: Banaantjes Geweldige maand om: Op de Klaagmuur te schrijven

Kreeft 22juni-23 juli Vrienden: 9 School: 6 Topdag: Maandag Snoep: Fruitella dummy’s Geweldige maand om: Een cake te bakken.

Leeuw 24juli-23 augustus Vrienden: 6 School: 8 Topdag: Zaterdag Snoep: mars Geweldige maand om: Vooruit te werken met je huiswerk

14

16

Maagd 24 augustus- 23 september Vrienden: 9 School: 7 Topdag: Zondag Snoep: Zuurtjes Geweldige maand om: een boswandeling te maken

Weegschaal 24 september- 23 oktober Vrienden: 8 School: 6 Topdag: Dinsdag Snoep: Stroopwafel Geweldige maand om: Jouw facebookpagina te vernieuwen.

Schorpioen 24 oktober-22 november Vrienden: 7 School: 8 Topdag: Donderdag Snoep: Gummibeertjes Geweldige maand om: De strip in de schoolkrant 5 x te lezen.

Boogschutter 23 november-22 december Vrienden: 7 School: 9 Topdag: Vrijdag Snoep: Haribo-snoep Geweldige maand om: Een filmavond te houden.

15

17

Fotowedstrijd!!!

Welkom bij de fotowedstrijd! Hier moet je raden waar deze afbeelding zich bevindt.

Je kan er een prijs mee winnen: je maakt kans op een prijs uit de grabbelton.

Als je het antwoord weet, mail dan zo snel mogelijk naar [email protected]

Waar is dit plaatje genomen???

TIP: Kijk om je heen tijdens je lessen! Wedden dat je die foto ergens tegenkomt?!

16

18

Deze schoolkrant werd mede mogelijk gemaakt door: - Amber Simons (V1B) - Imke Mol (V1C - Gijs Horsten (H1E) - Wessel Kort (H1H) - Asia Joyandeh (H1I) - Fiona Linders (H1K) - Madelon van Leeuwen (H1M) - Renee Vonk (H1M) - Victor Gallery des Granges (H1G) - Bob van Ham (H1O) - Mike Vervoort (H1O) - maar hopelijk de volgende keer ook met jouw bijdrage! e-mail jouw ideeën naar [email protected] Tot de volgende schoolkrant!

17