10 Year USG Legal

Click here to load reader

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  217
 • download

  0

Embed Size (px)

description

newspaper

Transcript of 10 Year USG Legal

 • 1NewsLegalFeestelijke uitgave naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van USG Legal Professionals 2014

  Als de dag van gisteren herinner ik mij de eerste ontmoeting met Dieter Honor, algemeen directeur van Legal Forces. Januari, een zonnige dag, nu bijna 10 jaar geleden. Op de hoofdzetel van USG People, het grote glazen gebouw op de Frankrijklei in Antwerpen, zagen wij elkaar. Hij begon toen net aan zijn avontuur als grondlegger van Legal Forces. Ikzelf was een twintiger, op zoek naar een functie in het bedrijfsleven waar ik mijn expertise in het arbeidsrecht kon inzetten. Wat een droomjob heeft die man, dacht ik toen stiekem. Ik informeerde genteresseerd naar de plannen, naar de eerste successen, naar de toekomst van Legal Forces.

  De antwoorden waren voorzichtig, maar de ambities des te groter. En die maakte het team waar: ik herinner mij de groei van het team, de multinationals en vooraanstaande kantoren waarmee werd samengewerkt, de prachtige vacatures, het ontstaan en de groei van Legal Interim Management, de Salary Survey. Tien jaar USG Legal en tien jaar d referentie op de markt: daar zijn we bijzonder trots op. En we zijn al even trots op onze afgelegde weg, onze realisaties en onze expertise. Op de duizenden juristen die we mochten begeleiden in hun carrire, de honderden advocatenkantoren en meest gerenommeerde juridische departementen die we hebben versterkt.

  Vandaag evolueert onze wereld, economie en markt aan een razend tempo. Sinds de financile crisis zijn bedrijven zenuwachtiger en voorzichtiger. De druk op kosten vertaalt zich in druk op mensen. Technologie en digitalisering dicteren Het Nieuwe Werken, maar maken ook schoon schip met traditionele businessmodellen en zelfs volledige industrien. Steeds meer en complexere wetten en regels maken hun intrede. Risk, controle en compliance nestelen zich in de genen van elk gerenommeerd bedrijf.

  Al die veranderingen benvloeden de verwach-tingen ten opzichte van advocaten en bedrijfs-juristen. We vergroten onze impact, we maken deel uit van de Executive Committees, sturen en beslissen mee over de toekomst van onze bedrijven. Enkel onberispelijke technische bagage volstaat niet meer. Van de jurist anno 2014 verwacht men crossfunctionaliteit, inzicht in

  bedrijfsstrategien, soft skills en de capaciteiten om projecten en veranderingstrajecten te trekken, complianceprogrammas uit te tekenen, of nieuwe technologien te detecteren.

  Die trends volgen we bij USG Legal op de voet. Experts for experts is niet voor niets onze baseline. Vanuit onze expertise blijven we de ideale partner om juridische carrires te begeleiden, om talent met talent te verbinden. Maar vanuit dezelfde expertise zijn we ook een sterke partner voor elk juridisch departement of elk bedrijf dat geconfronteerd wordt met toegenomen juridische verwachtingen. Want wij denken mee. We adviseren. Maar vooral: we implementeren van a tot z.

  Mijn vertrouwen in de toekomst is bijzonder groot. De redenen daarvoor zijn legio. Onze positie binnen USG Professionals, bijvoorbeeld, laat ons toe om crossfunctioneel te adviseren en oplossingen aan te bieden. Daarnaast zijn we gezegend met een ervaren, gemotiveerd en gepassioneerd team. Mensen met een kloppend hart voor het vak, voor de arbeidsmarkt, voor juridisch talent, voor de uitdagingen die ons elke dag prikkelen. Dat maakt ons ijzersterk. We kijken ernaar uit ook de volgende 10 jaar een voorlopersrol te spelen in de juridische wereld.Ilse Roosens, General Manager USG Legal

  Wie is USG Legal?USG Legal Professionals (het vroegere Legal Forces) is een loyale en betrouw-bare HR-specialist. Wij bieden transparante oplossingen op juridische uitdagingen. Wij geven richting aan juridische talenten.

  Experts for experts. Wij bieden oplossingen op maat, van rekrutering over outsourcing tot tijde-lijke ondersteuning.

  Uniting Ambitions. Wij brengen gedreven professionals samen met bedrijven die sterker willen worden. Als deel van USG Professionals kunnen wij bovendien rekenen op ambitieuze professionals in HR, finance, ICT, engineering, science en marketing, communication & sales.

  PR

  OU

  D P

  AR

  TNE

  R O

  F

  Met vertrouwen de toekomst tegemoet

  Experts for experts is niet voor niets onze baseline.

 • Uniting Expertise,Accelerating Ambitions.

  2 3

  Saskia Kinds over 10 jaar USG LegalIn 2006 maakte ik kennis met USG Legal, toen nog Legal Forces. Als HR Manager bij het bedrijf Keppel Seghers zocht ik een legal interim manager. Dankzij Legal Forces vond ik die ook. Opvallend, toen al: de ongelooflijke professionaliteit van het team. Toen ik zelf de USG-rangen vervoegde, was ik getuige van de groei van Legal Forces. Het marktleiderschap was een mooie bekroning voor het harde werk!

  Toen USG People eind 2011 besliste om zeven sterke merken samen te voegen in de cluster USG Professionals, brak er voor ons allemaal een nieuw hoofdstuk aan. We stapten naar de klant met een krachtig verhaal: focus op expertise, aandacht voor de behoefte van de klant, oplossingen die klanten helpen groeien. In dat kader werd Legal Forces herdoopt tot USG Legal Professionals. Die naam zegt alles: experts in legal, samen met andere expertises binnen USG Professionals. Die combinatie bestaat vandaag nergens anders.

  Die expertise hebben alle merken binnen USG Professionals gemeen. En de ambities zijn groot: elk merk wil marktleider worden of zijn leiderschap versterken. Maar er is meer. Door economische onzekerheid en een snel

  evoluerende arbeidsmarkt laat expertise zich niet meer makkelijk vangen in n vakgebied. Bedrijven hebben, meer dan ooit, de behoefte aan multidisciplinaire teams. Een mooi voorbeeld is het outsourcen van contractmanagement: louter juridische specialisatie volstaat niet meer. Ook proces- en IT-kennis is vereist. Voor zon project bundelen de collegas van USG Legal de krachten met die van USG ICT. In die kruisbestuiving schuilt de kracht van USG Professionals.

  In twee jaar tijd konden wij al heel wat dergelijke succesverhalen realiseren. Ik verwacht dat dit er de volgende jaren steeds meer worden. Daarom slijpen wij continu de competenties van onze medewerkers bij. In een snel veranderend landschap houden we al onze experts future proof: ze staan klaar voor de uitdagingen van vandaag, maar zijn ook tot de tanden gewapend voor die van morgen.

  Ik beloof jullie dat USG Legal de komende tien jaar de ingeslagen weg verder zet en samen met alle andere collegas van USG Professionals mee zal bouwen aan een sterkere economie in Belgi.

  Saskia Kinds, Vice President USG Professionals

  Bedrijven hebben, meer dan ooit, de behoefte aan multidisciplinaire teams.

  Ongeveer tien jaar geleden was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. USG Legal had op dat moment een vacature voor legal counsel bij Oracle. Ik twijfelde echter nog om de sprong te wagen. Maar het gesprek met Isabelle Suy gaf de doorslag: haar professionaliteit, overtuigingskracht en geloof in mijn capaciteiten trokken mij over de streep.

  Net toen ik begon bij Oracle, was ik zwanger van mijn tweede spruit. Daarom ging ik op zoek naar een legal interim manager, die tijdens mijn zwangerschapsverlof de honneurs kon waarne-men. USG Legal stelde ons algauw drie sterke kandidaten voor. Hetzelfde gebeurde tijdens mijn derde zwangerschap. In beide gevallen volgde USG Legal mijn vervanger erg nauw op. Na een aantal jaren bij Oracle was ik benieuwd naar de evoluties op de juridische markt. Ik contacteerde USG Legal voor mogelijke opportuniteiten, vrij-blijvend, zonder een specifieke vacature op het oog. Ook toen nam USG Legal de tijd: Isabelle Suy polste naar het verloop van mijn loopbaan en ging na waar mijn ambities lagen.

  Gebrand op resultaatMomenteel werk ik als chief legal counsel bij Ferranti Computer Systems. Onlangs hadden we op heel korte termijn juridische ondersteuning nodig. We gingen opnieuw in zee met de vertrouwde mensen van USG Legal. Tegelijk gingen zij op zoek naar een permanente legal counsel. Evi Torfs en Isabelle Suy begonnen met een uitgebreide uiteenzetting over de snel evoluerende juridische markt. Ze verbaasden me met hun parate kennis van de beschikbare juridische profielen. Dankzij hun goed luisterend oor begrepen ze al snel waar Ferranti naar op zoek was.

  Evi Torfs ging onmiddellijk aan de slag. Zij was gebeten om het juiste profiel te vinden en ze straalde het nodige vertrouwen uit. Al snel stelde ze ons drie kandidaten voor: heel sterke profielen, die qua persoonlijkheid nauw aansloten met de dynamiek van ons bedrijf. Intussen hebben wij onze keuze gemaakt. Ik heb er alle vertrouwen in dat de verdere samenwerking perfect zal verlopen.

  Ik heb USG Legal leren kennen in al haar facetten: als klant en als kandidaat, van legal interim management tot vaste aanwerving. Van harte proficiat met jullie tienjarig bestaan, en ik hoop dat jullie er nog een mooie tien jaar bijdoen!

  Julie Van Duynslaeger, Chief Legal Counsel Ferranti

  Petercam & USG Legal, un partenariat probant

  La collaboration que nous entrete-nons avec USG Legal depuis de nom-breuses annes est une russite. Dans le contexte conomique actuel, une entreprise a constamment besoin dadapter ses ressources juridiques, que ce soit pour suivre la croissance de lactivit, ou pour rpondre aux besoins de nouvelles spcialisations, et ce, de manire dfinitive (via le recrutement fixe) ou provisoire (par le biais des int-rimaires).

  Les comptences requises peuvent galement tre extrmement variables, allant dune assistance juridique gn-rale des spcialits pointues dans des domaines juridiques trs prcis. Les nombreuses annes de partenariat avec USG Legal nous ont permis de r-pondre chacun de ces besoins, aussi divers soient-ils, avec un niveau lev de satisfaction. Leur rapidit dexcu-tion, et lemprise considrable du mar-ch de lemplo