10 x gezonde koffie

download 10 x gezonde koffie

of 22

 • date post

  23-Jul-2015
 • Category

  Food

 • view

  640
 • download

  2

Embed Size (px)

Transcript of 10 x gezonde koffie

10 EENVOUDIGE TIPS

Effecten van koffie10 verrassend gezondewww.ingoedendoen.nl

1. Koffie is Brandstof voor je verbrandingsmotorwww.ingoedendoen.nlVoor degene die n tot twee koppen koffie per dag drinken, is bewezen dat hun stofwisseling met 10 tot 20% verhoogd wordt. Daarnaast is uit een Spaans onderzoek onder atleten gebleken dat de atleten die koffie hadden gedronken voor de training, om en nabij 15% meer calorien verbranden tot drie uur nadat de training was afgelopen. Koffie helpt je stofwisseling en verbrandingsmotor dus een tandje harder werken en dat is goed voor de lijn.

www.ingoedendoen.nl

2. Koffie Verbetert je bloedcirculatie

www.ingoedendoen.nlHet drinken van een grote kop koffie veroorzaakt een verhoging in je bloedstroom van 30%. Een verhoging in je bloedstroom klinkt alleen niet als iets dat goed voor je is. Een verhoging van je bloedstroom resulteert echter in een betere zuurstofvoorziening van de weefsels in je lichaam. Die betere zuurstofvoorziening zorgt er op zijn beurt weer voor dat je beter presteert tijdens lichamelijk inspanningen. Een verhoging van de bloedstroom is dus hartstikke positief, vooral voor je sportprestaties.www.ingoedendoen.nl

3. Koffie Vermindert spierpijn

www.ingoedendoen.nlNog beter dan pijnstillers, denk aan zware als naproxen of een gewone aspirine, werkt koffie tegen spierpijn. Uit een onderzoek door de Universeit van Georgia bleek dat de deelnemers die twee tot drie koppen koffie hadden gedronken maar liefst 48% minder spierpijn hadden. Daar tegenover hadden de deelnemers die naproxen of aspirine hadden gehad maar 25 tot 30% minder last.

www.ingoedendoen.nl

4. Koffie zorgt voor Meer inspanningsvermogenwww.ingoedendoen.nlNaast dat koffie ervoor zorgt dat je minder spierpijn hebt, zorgt de cafene in de koffie ervoor dat je meer energie hebt voor je sportsessie. Hierdoor kan een kop koffie voordat je gaat sporten ervoor zorgen dat de oefeningen je makkelijker lijken af te gaan doordat je meer energie hebt. Je inspanningsvermogen kan met maar liefst 11% worden verhoogt door het drinken van koffie. www.ingoedendoen.nl

5. Koffie helpt bij het behouden van je spierweefselwww.ingoedendoen.nlWanneer je koffie drinkt geeft je hersenen een zenuwstimulerende factor vrij. Die factor stimuleert onder andere je spieren. Zonder deze belangrijke factor is de kans groter dat je spieren last krijgen van bijvoorbeeld atrofie. Atrofie is een aandoening waarbij spierweefsel kleiner wordt. De cafene in koffie zorgt ervoor dat deze factor vrij komt. Deze factor helpt tevens tegen het verlies van kracht in je spieren door ouderdom.

www.ingoedendoen.nl

6. koffie maakt je slimmer n maakt je geheugen beter

www.ingoedendoen.nlKoffie heeft een verbeterend resultaat op hersenfuncties als reactietijden, waakzaamheid en algemene cognitieve functies. Dit komt doordat koffie belangrijke chemicalin creert in de hersenen, maar ook nuttig is voor het blokkeren van andere chemicalin. Dat zorgt voor een toename van neurotransmitters die helpen de verschillende hersenfuncties verbeteren. Daarnaast is het bewezen dat het drinken van twee grote koppen koffie per dag je lange termijn geheugen verbeterd.

www.ingoedendoen.nl

7. Koffie houdt je wakkerwww.ingoedendoen.nlDeze lijkt wat voor de hand liggend, het is namelijk de voornaamste reden waarom mensen s ochtends niet kunnen wachten tot ze het aroma van een lekker bakkie verse koffie ruiken en een eerste slok kunnen nemen. De cafene in koffie geeft je een stoot energie, net die stoot die je nodig hebt na een onrustige nacht. De cafene is een stimulans die ervoor zorgt dat jij je alert en gefocust voelt.

www.ingoedendoen.nl

8. Koffie bevat meerdere goedevoedingstoffen en antioxidanten

www.ingoedendoen.nlDe cafene die energie geeft is een goede reden om te houden van koffie, maar er is meer! Koffie bevat een grote hoeveelheid antioxidanten. Andere belangrijke ingredinten zijn vitamine B2. In het geval je n kop koffie per dag drinkt krijg je daarvan 11% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen (ADH). Van kalium krijg je 3% van de ADH binnen en van zowel magnesium als niacine krijg je 2% van de dagelijkse hoeveelheid binnen. Deze hoeveelheden verhogen als je meer dan n kop koffie per dag drinkt.

www.ingoedendoen.nl

9. Koffie bevordert duurzaamheid

www.ingoedendoen.nlAfgelopen jaren is er een groeiende vraag gekomen naar fair trade koffie. Fair trade is een project waarbij kleine koffieboeren wereldwijd worden beschermd. Naast dat fair trade organisaties eraan werken om de rechten en verdiensten van de koffieboeren te verbeteren, promoten ze ook duurzaamheid voor zowel de economie als het milleu. www.ingoedendoen.nl

10. Koffie maakt je blij!www.ingoedendoen.nlGelukkig zijn is gezond. Voor iedereen die houdt van koffie en al gelukkig wordt van het aroma van een pruttelende kop koffie, blijf vooral lekker koffie drinken!www.ingoedendoen.nl

www.ingoedendoen.nl