10 Onmisbare Boeken om Beter te Worden in Beleggen

Click here to load reader

 • date post

  14-Jul-2015
 • Category

  Business

 • view

  1.363
 • download

  3

Embed Size (px)

Transcript of 10 Onmisbare Boeken om Beter te Worden in Beleggen

 • 10 Onmisbare Boeken om Beter te Beleggen Door Peter de Kuster

  Stuur vandaag dit artikel in de mail door naar vrienden en bekenden. Wanneer je ze wilt helpen met hun passie hun geld te verdienen. Als belegger.

  Youve got mail!

  Youve got mail

  Deze week staat De Held in Geld op facebook in het licht van jou helpen een om de basis van beleggen te leren. Essentieel voor leren is zeker stellen dat jij de beste hulpmiddelen hebt die je kunt vinden.

  Charlie Munger rechterhand van Warren Buffett zei ooit dat hij "no wise people knew who didn't read all the time -- none, zero." Hij leest zo veel dat zijn kinderen hem omschreven als een "book with a couple of

 • legs sticking out."

  In mijn ervaring lijkt lezen het concurrentie voordeel van geweldige beleggers. Dus dat ik dat het kan helpen om een boekenlijst samen te stellen uit een paar van de beste boeken over beleggen aller tijden. Hier zijn er tien om te overwegen:

  1. One Up On Wall Street door Peter Lynch. In deze klassieker maakt Peter Lynch een zeer overtuigende casus dat de individuele belegger het erg goed kan doen door geweldige ondernemingen te kopen voor de lange termijn. Hij opent zijn boek zelfs met te zeggen dat "any normal person using the customary three percent of the brain can pick stocks just as well [as], if not better than[,] the average Wall Street analyst."

  Lynch gaat dan verder met te tonen hoe de gewone belegger dit kan doen. Het boek is zeer entertainend, en het is waarschijnlijk het meest boeiende beleggingsboek dat ooit geschreven is. Wanneer je het nooit eerder gelezen hebt, stop met alles en koop een exemplaar. Het zou jouw leven kunnen veranderen als belegger (en ondernemer).

  Hugo

 • 2. The Intelligent Investor door Benjamin Graham

  Warren Buffett gelooft dat The Intelligent Investor "by far the best book about investing ever written," is en er zijn weinig beleggers die het met hem oneens zijn. Wanneer beleggen een bijbel heeft, dan is dit het.

  Graham's doel is een "positive program for common-stock investment," en hij bereikt zijn doel in een extreem grondige manier. Vooral hoofdstuk 20 is een aanrader voor elke belegger. Titel: "'Margin of Safety' als het centrale concept van beleggen.

  Notting Hill

  3. Margin of Safety Door Seth Klarman Dit boek is een cult klassieker geworden. Het boek verkoopt voor $1,700 op Amazon.com op dit moment. Ja, dat is geen printfout en ik zou niet willen suggereren dat iemand dit bedrag ervoor betaalt.

  Kun je echter toch een exemplar bemachtigen, zul je niet teleurgesteld worden. Ik vond dit boek extreem scherp in het uitleggen van de belangrijkste kemerken van waarde beleggen. Het hoofdstuk over de "art of business valuation" is zeer bruikbaar. Klarman is een van die zeldzame figuren die zowel slim als duidelijk zijn.

 • 4. You Can Be a Stock Market Genius door Joel Greenblatt Net als Lynch, gelooft Greenblatt dat de normale belegger succesvol kan zijn in de markt. In feite beweert hij dat normale beleggers have the power to beat the pants off the so-called market 'experts.'" Zijn argumenten die dit verhaal ondersteunen zijn zeer overtuigend en dagen gangbare veronderstellingen over de markt uit.

  5. Buffett: The Making of an American Capitalist door Roger Lowenstein Alle beleggers hebben een excellente biografie van Warren Buffett in hun boekenkast nodig. Dit blijft naar mijn mening de beste.

  6. Your Money and Your Brain door Jason Zweig Waarom doen slimme mensen dome dingen? Jason Zweig, die voor The Wall Street Journal schrijft probeert die vraag te beantwoorden, vooral met betrekking tot beleggen.

  Hugo

  Dit boek is een excellente introductie in het opkomende veld van neuroeconomics. Misschien het beste eraan is dat het beleggers toont hoe zij hun financiele performance verbeteren door een beter begrip te hebben van het brein. Jason Zweig is een van de meest fascinerende

 • schrijvers op dit moment en zijn website biedt geweldig materiaal voor beleggers.

  7. Money Masters of Our Time door John Train. Dit boek is misschien niet zo beroemd als de andere boeken op deze lijst, ik heb er veel van geleerd. Het is een geweldig verhaal over veel van de helden in beleggen.

  Ieder hoofdstuk is een kort profiel van een belegger als Buffett, Templeton, Graham, en Fisher. Het boek zit vol anecdotes en is een plezier om te lezen. Kijk ook naar de waardevolle appendices.

  Youve got mail

  8. Common Stocks and Uncommon Profits door Philip Fisher Fisher pleit voor het kopen van excellente ondernemingen voor de lange termijn en was een student van innovatie. Dit boek, gepubliceerd in 1858 is nu een klassieker, vooral voor beleggers in groei ondernemingen. Zijn "Fifteen Points to Look for in a Common Stock" die in Common Stocks and Uncommon Profits staan zijn verplichte leeskost voor

 • beleggers. Buffett is een grote fan van Fisher, en we houden bij de Held in Geld ook van hem.

  9. The Innovator's Dilemma door Clayton Christensen Dit is niet per se een beleggingsboek. Maar de inzichten erin zijn cruciaal voor beleggers. Silicon Valley legende Andy Grove, voormalig CEO van Intel (Nasdaq: INTC ) , vertelde ooit een publiek dat dit het meest belangrijke boek was dat hij in 10 jaren gelezen had.

  In dit boek kunnen beleggers leren waarom geweldige ondernemingen bijna van de ene dag op de andere van hun voetstuk worden gestoten. Christensen, die les geeft op Harvard Business School, heeft een raamwerk ontworpen dat ons helpt om snel veranderende bedrijfstakken te begrijpen.

  Funnyface

  10. The Investor's Anthology: Original Ideas From the Industry's Greatest Minds door Charles D. Ellis. Dit boek kent artikelen van Adam Smith, Ben Graham, Warren Buffett, John Maynard Keynes, en vele, vele anderen. Als reiziger ben ik een grote fan van terugkeren naar de verhalen van helden en heldinnen die jou zijn voorafgegaan als je wilt

 • leren over een onderwerp. Hier heb je een aardige collectie van heldenverhalen voor jouw persoonlijke bibliotheek.

  Vertigo

  Dus, wat heb ik gemist? Wanneer je meer boeken kent die onmisbaar zijn voor beleggers laat het ons weten bij de Held in Geld op facebook.