051213 folder montagebedrijf van de grift v3 gepubliceerd... · 2005. 12. 15. · offerte kunt u...

4
Ons bedrijf Montagebedrijf Van de Grift werd in 2000 opgericht door Mario van de Grift. Vanuit zijn nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling van stalen geveldragers sinds 1993, heeft Van de Grift zijn know how meegenomen naar de bouw- plaats. Daarmee kent Montagebedrijf Van de Grift als geen ander de logistieke complexiteit waarmee de aannemer zich geconfronteerd ziet. Montagebedrijf Van de Grift is gespecialiseerd in het zelf- standig en onafhankelijk uitvoeren van de geveldragermon- tage voor aannemers en architecten. Daarbij wordt gewerkt met korte communicatielijnen en een strakke planning. Montagebedrijf Van de Grift voert haar werkzaamheden uit conform de verwerkingsvoorschriften van de fabrikant en neemt daarmee het risico voor een constructief correcte montage op zich, iets wat de meeste metselaars en stel- ploegen u niet kunnen garanderen. Uw productgarantie is daarmee zekergesteld, uniek voor Montagebedrijf Van de Grift. Uw voordelen zijn legio: - één partner voor al uw montagewerk; - besparing op werkvoorbereiding; - verkorting van productieprocessen; - combineren van logistieke vraagstukken; - betere beheersing van het bouwproces; - kleinere kans op bouwfouten en; - schriftelijke garantieverklaring voor de uitgevoerde werkzaamheden. Eventuele problemen worden vanuit de aanwezige vak- en produktkenis snel geconstateerd en zo mogelijk meteen verholpen. Onze montageproducten Stalen geveldragers Geveldragers worden toege- past boven openingen in de gevel en wanneer horizontale dilatatie (bewegingsvoegen die uitzetting en krimp tussen bouwdelen opvangen) in het gevelmetselwerk gewenst is ter voorkoming van scheurvorming in de wanden. Scheurvorming kan optreden omdat er naast thermische lengteverandering in de hoogterichting vervormingsver- schillen tussen het buitenblad van baksteen en de binnen- constructie ontstaan. Vanwege de koppelingen tussen het buitenblad en de binnenconstructie is het noodzakelijk het buitenblad op bepaalde hoogte te dilateren en boven de dilatatie aan de binnenconstructie op te hangen. Spekbanden Spekbanden zijn niet- dragende gevelbanden. Ze dienen als niet-constructief sierelement voor een visuele onderbreking van het met- selwerk. Spekbanden zijn er in rechthoekige vorm, met neus of met afgeschuinde bovenzijde (overstek). Rechthoekig Met overstek Hoekstuk Of, en waar, een gevel dient te worden gedilateerd is o.a. afhankelijk van het type stenen dat wordt toegepast, de wanddikte en de oriëntatie van de gevel. Vraag uw leve- rancier om een gericht dilatatieadvies. De geveldrager wordt constructief samengesteld uit een doorgaand stalen hoeklijn met aangelaste consoles. De geveldrager maakt het mogelijk om het metselwerkbuiten- blad op te vangen en de belasting hiervan over te brengen naar de achterliggende constructie. Gevelbanden kunnen worden gemonteerd met behulp van hamerkopbouten aan ankerrail of door middel van che- mische ankers c.q. spreidankers.

Transcript of 051213 folder montagebedrijf van de grift v3 gepubliceerd... · 2005. 12. 15. · offerte kunt u...

Page 1: 051213 folder montagebedrijf van de grift v3 gepubliceerd... · 2005. 12. 15. · offerte kunt u contact opnemen met: Montagebedrijf van de Grift • HSB Bouw Volendam 324 woningen

Ons bedrijf

Montagebedrijf Van de Grift werd in 2000 opgericht door Mario van de Grift. Vanuit zijn nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling van stalen geveldragers sinds 1993, heeft Van de Grift zijn know how meegenomen naar de bouw-plaats. Daarmee kent Montagebedrijf Van de Grift als geen ander de logistieke complexiteit waarmee de aannemer zich geconfronteerd ziet.

Montagebedrijf Van de Grift is gespecialiseerd in het zelf-standig en onafhankelijk uitvoeren van de geveldragermon-tage voor aannemers en architecten. Daarbij wordt gewerkt met korte communicatielijnen en een strakke planning.

Montagebedrijf Van de Grift voert haar werkzaamheden uit conform de verwerkingsvoorschriften van de fabrikant en neemt daarmee het risico voor een constructief correcte montage op zich, iets wat de meeste metselaars en stel-ploegen u niet kunnen garanderen. Uw productgarantie is daarmee zekergesteld, uniek voor Montagebedrijf Van de Grift.

Uw voordelen zijn legio: - één partner voor al uw montagewerk;- besparing op werkvoorbereiding;- verkorting van productieprocessen;- combineren van logistieke vraagstukken;- betere beheersing van het bouwproces;- kleinere kans op bouwfouten en;- schriftelijke garantieverklaring voor de uitgevoerde werkzaamheden.Eventuele problemen worden vanuit de aanwezige vak- en produktkenis snel geconstateerd en zo mogelijk meteen verholpen.

Onze montageproducten

Stalen geveldragers

Geveldragers worden toege-past boven openingen in de gevel en wanneer horizontale dilatatie (bewegingsvoegen die uitzetting en krimp tussen bouwdelen opvangen) in het gevelmetselwerk gewenst is ter voorkoming van scheurvorming in de wanden.

Scheurvorming kan optreden omdat er naast thermische lengteverandering in de hoogterichting vervormingsver-schillen tussen het buitenblad van baksteen en de binnen-constructie ontstaan. Vanwege de koppelingen tussen het buitenblad en de binnenconstructie is het noodzakelijk het buitenblad op bepaalde hoogte te dilateren en boven de dilatatie aan de binnenconstructie op te hangen.

Spekbanden

Spekbanden zijn niet- dragende gevelbanden. Ze dienen als niet-constructief sierelement voor een visuele onderbreking van het met-selwerk.

Spekbanden zijn er in rechthoekige vorm, met neus of met afgeschuinde bovenzijde (overstek).

Rechthoekig Met overstek Hoekstuk

Of, en waar, een gevel dient te worden gedilateerd is o.a. afhankelijk van het type stenen dat wordt toegepast, de wanddikte en de oriëntatie van de gevel. Vraag uw leve-rancier om een gericht dilatatieadvies.

De geveldrager wordt constructief samengesteld uit een doorgaand stalen hoeklijn met aangelaste consoles. De geveldrager maakt het mogelijk om het metselwerkbuiten-blad op te vangen en de belasting hiervan over te brengen naar de achterliggende constructie.

Gevelbanden kunnen worden gemonteerd met behulp van hamerkopbouten aan ankerrail of door middel van che-mische ankers c.q. spreidankers.

Page 2: 051213 folder montagebedrijf van de grift v3 gepubliceerd... · 2005. 12. 15. · offerte kunt u contact opnemen met: Montagebedrijf van de Grift • HSB Bouw Volendam 324 woningen

Borstweringssteunen

Om te voorkomen dat onge-steunde metselwerkbalustra-des (borstwering) omvallen (bijvoorbeeld door windbe-lasting of door er tegenaan te leunen), worden in de spouw vaak borstweringssteunen aangebracht.

Borstweringssteunen zijn staalconstructies die worden ver-ankerd aan de vloer. Met behulp van aan de constructie gelaste spouwankers wordt de belasting van het binnen- en buitenspouwblad overgebracht naar de constructie.

Een borstweringssysteem bestaat uit een aantal delen. Ten eerste de stijl, vaak een stalen koker of U-profi el. Het tweede gedeelte is een kop- of vloerplaat waarmee het profi el aan de vloer wordt bevestigd. Het derde deel zijn de metselwerkankers die voor de overdracht van de belasting vanuit het metselwerk moeten zorgen.

Luifelplaten

Een luifelplaat is een uitkra-gend sierelement, dat slechts aan één zijde wordt opgelegd of ingeklemd. Luifels kunnen als ‘losse’

elementen worden toegepast of als doorlopende luifel (bestaand uit meerdere op elkaar aansluitende elementen).

Luifels worden opgelegd op metselwerk of opgehangen aan de achterliggende constructies, al dan niet in combi-natie met stalen geveldragers.

Aluminium waterslagen

Aluminium waterslagen wor-den hoofdzakelijk toege-past onder raamkozijnen.Ze zorgen ervoor dat regenwater niet van het raam in de spouwmuur terecht kan komen.

Waterslagen zijn te verkrijgen in een uitvoering voor toe-passing in metselwerk of in gevelisolatie.

Aluminium afdekkappen

Aluminium afdekkappen be-schermen het metselwerk tegen weersinvloeden van regen, sneeuw en vorst en dekken een spouw-muur aan de bovenzijde af. Ze worden onder meer toegepast als bekroning van tuinmuurtjes of andere lage afscheidingen of als dakrandafwerking bij platte daken.

Aluminium afdekkappen worden geleverd in vlakke of licht hellende uitvoering (3º afwaterend) of uitgevoerd met een vuilkeerrand. Bij de licht hellende uitvoering bestaat de keuze tussen een eenzijdig, tweezijdig of vierzijdig af-waterende variant.

Afdekkappen zijn eenvoudig aan te brengen op vooraf gemonteerde klem- en koppelbeugels. Door de speciale profi lering van de beugels wordt ter plaatse van stuiknaden het hemelwater in dwarsrichting afgevoerd. Hoewel de aluminium afdekkappen in principe regendicht zijn, dient de waterdichtheid te worden gegarandeerd door de onder-liggende (dak)bedekking.

Aluminium afdekkappen kunnen ‘vrij’ uitzetten ten opzich-te van de onderliggende constructie, waardoor scheurvor-ming in bijvoorbeeld dakbedekking wordt voorkomen.

Voor elk type spekband bestaat een bijpassend hoekstuk, dat het mogelijk maakt hoeken van 90° te maken. De hoekstukken komen het meest voor in de maten 200x200 mm, 260x260 mm en 370x370 mm (bxl), omdat deze goed passen in dilatatieplannen.

Spekbanden kunnen aan geveldragers of lateien ge-monteerd worden.

Bij toepassing van afdekprofi elen is een scala van gelaste hulpstukken leverbaar zoals binnen- en buitenhoeken, tophoeken, T-stukken, dicht- c.q., opgezette eindstukken, enz. Hoeken, verloopstukken, kopschotten en dichtgezette uiteinden worden geleverd in gelaste uitvoering, tenzij anders overeengekomen. Tegen meerprijs kunnen de las-sen worden afgeslepen.

Tweezijdig Eenzijdig Vlak

Met vuilkeerrandVierzijdig

Page 3: 051213 folder montagebedrijf van de grift v3 gepubliceerd... · 2005. 12. 15. · offerte kunt u contact opnemen met: Montagebedrijf van de Grift • HSB Bouw Volendam 324 woningen

Klein staalwerk

Het kan ook zijn dat naast bovengenoemde standaard-artikelen in uw bouwontwerp stalen maatwerkconstructies zijn opgenomen, al dan niet in combinatie met stalen gevel-dragers of met prefab betonbordessen die moeten worden aangestort of opgelegd. Ook hiervan kan Montagebedrijf Van de Grift de montage verzorgen.

Onze werkwijze

Montagebedrijf Van de Grift werkt op basis van een meterprijs, waarmee u verzekerd bent van een heldere prijsstelling en tijdens de bouw door een tegenvallende montagesnelheid niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De projecten worden uitgevoerd door twee ploegen van twee monteurs. De montagesnelheid die gerealiseerd wordt, en daarmee de begrote meterprijs, is afhankelijk van de montagemethode en de constructie waarmee gewerkt wordt.

Aluminium kan in combinatie met andere metalen een corrosie-element zijn. Direct contact met vooral koper, lood en zink, maar ook met staal, moet daarom worden voorkomen. Derhalve worden bij voorkeur bevesti-gingsmiddelen van roestvast staal gebruikt.

Montage kan geschieden met hamerkopbouten aan anker-rail of met behulp van chemische c.q. spreidankers.

Montage met chemische ankers

Bij het gebruik van chemische ankers bestaat de keuze uit droogboren en natboren (diamantboren). Droog-boren wordt toegepast, wanneer in het beton geen wapening is opgenomen. Bij gewapend beton zal vrijwel altijd sprake zijn van diamantboren.

Montage door middel van spreidankers

Spreidankers worden gebruikt in situaties waarbij ver-lijmen constructief niet mogelijk is, zoals bij kanaalplaat-vloeren en onder bijvoorbeeld balkons.

Bij alle montagewijzen worden de gaten eerst afgetekend met de metselwerkondersteuning op de juiste plaats te-

gen de vloer of wand aan gehouden, om eventuele afwijkingen in de maatvoeringvan de geveldrager te ondervangen. Daarna worden ze volgens gebruiks-aanwijzing geboord en goed stofvrij ge-maakt.

Bij droogboren wordt een montagesnel-heid van ongeveer 20 à 25 strekkende meter per dag gerealiseerd. Wanneer men bij het diamantboren op veel staal stuit, dan kan de productiesnelheid terug-lopen tot ongeveer 10 strekkende meter per dag.

Vanwege uitzetting van het materiaal dientbij de montage met chemische ankers goed gelet te worden op de onderlinge afstand van de stalen profi elen. Daarnaast moet de hoeklijn perfect waterpas worden af-gesteld, omdat de stenen horizontaal worden opgelegd.

Montage met hamerkopbouten in ankerrail

Ankerrail is een hulpmiddel bij het onderling verbinden van betonnen en stalen elementen. Ankerrail wordt geleverd in een uitgebreid assortiment aan maatvoeringen en vormen. De ankerrail wordt in de betonfabriek of op de bouw in de vloeren en wanden gestort. Afhankelijk van de vloer- of wanddikte wordt daar-bij extra wapening ingestort.

Voor het vastzetten van stalen elementen aan de ankerrail worden hamerkop-bouten gebruikt. Deze zijn in een aantal varianten ver-krijgbaar.

Op de bouw wordt bij de montage van hamer-kopbouten aan ankerrails per ploeg een montagesnel-heid van 25 strekkende meter per dag gerealiseerd.

Montagemethodes

Page 4: 051213 folder montagebedrijf van de grift v3 gepubliceerd... · 2005. 12. 15. · offerte kunt u contact opnemen met: Montagebedrijf van de Grift • HSB Bouw Volendam 324 woningen

Contact

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met:

Montagebedrijf van de Grift

• HSB Bouw Volendam 324 woningen “Floriande Eiland 12” te Hoofddorp 63 woningen “Weidevenne” te Purmerend 28 appartementen “Middengebied” 2e fase te Volendam 2 maal 7 “Urban Villa’s” te Velserbroek

• Van Rhijn Bouw Nieuwbouw “Princehaven” te Katwijk

• RIZ Strukton

• Aannemerscombinatie Schouten / Panagro 136 woningen “Waterveld vlek 10” te Leidschenveen

• Vink + Veenman bouw- en ontwikkelingsmaatschappij “Orly Centre” Amsterdam

• Vos & Teeuwissen

• Bouwbedrijf Zegers Kantoor “De Manen” Ede

Zuidereind 83741 LG BaarnTelefoon: +31 355 411 696Mobiel: +31 620 756 054

[email protected]://www.mvandegrift.nl

Onze partners

Montagebedrijf Van de Grift heeft een samenwerkings-verband met Vebo ® Beton & Staal BV. Wij verzorgen sinds 2000 voor hen de montage van hun product-en. In de loop van de jaren is zo een uitgebreide product- en montagekennis opgebouwd met het Vebo ® product-assortiment.

Naast ons partnerschap met Vebo ® Beton & Staal BV verzorgen wij ook de montage voor hekwerken en bal-lustrades, dit onder andere voor Van Gulik Coatings BV. Daarnaast verzorgen wij de montage van natuursteen-platen voor Maple Europe bv.

© T

ekst

& D

esig

n: M

euw

isse

n A

dvie

s 20

05

Onze referenties

• Koninklijke BAM Groep 88 appartementen hoogbouw te Leidschenveen 77 laagbouwwoningen “Waterland C” te Leidschenveen

• Boele & Van Eesteren

• Bonneveld Bouw 6 woningen “IJsbaanterrein” te Bunschoten

Appartementen te Bunschoten

• Bramer Beheer en Exploitatiemaatschappij 14 appartementen “Het Penseel” te Ommen 14 appartementen “Het Portret” te Ommen

• Dura Vermeer Bouw

• Aannemersbedrijf Giesbers- Maasdijken Bouw Nieuwbouw “O & O-Cluster” te Vleuten/De Meern

• Bouwbedrijf Gebr. van Gisbergen 28 appartementen “Koestraat 67/69” te Hilvarenbeek

• Heddes Bouw Nieuwbouw 77 appartementen plan “Oeverlanden” te Purmerend

• Heijmans IBC Bouw Kantoor “Roosenveltweg” te Almere

Orly Centre Amsterdam

O&O Cluster De Meern