05 lenijoost 15 epaper

download 05 lenijoost 15 epaper

of 28

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  231
 • download

  8

Embed Size (px)

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van acht wekelijks verschijnende nieuwsbladen met een totale oplage van 185.000 exemplaren. Daarnaast worden onder meer specials en magazines uitgegeven en is de onlineberichtgeving actueel op: www.hetkontakt.nl en www.regio-voetbal.nl. De websites www.kontaktjes.nl en www.regio-deal.nl zijn in ontwikkeling.

Transcript of 05 lenijoost 15 epaper

 • LLL#=:I@DCI6@I#CA

  Stichting Cabauw Samen Sterk is derde geworden in de Utrechtse Kern met Pit-verkiezing. Het sleepte hiermee naast het predi-kaat Kern met Pit 1.000 euro in de wacht.

  De stichting oogstte lof met hun tool op internet om de zorgvraag en het -aanbod met elkaar in verbinding te brengen, te beginnen in Cabauw en daarna in de hele gemeente. Het aan-bod voor de meest uiteenlopende vor-men van burenhulp bleek overweldi-

  gend, verrassend genoeg ook van drukke dertigers. De tool is inmid-dels gentegreerd in de (landelijke) website www.zorgvoorelkaar.comStichting Cabauw Samen Sterk richt zich nu op een tabletcursus voor 60-plussers om deze groep optimaal gebruik te laten maken van de website en in de toekomst zelfstandig zorgvra-gen uit te laten zetten.

  De gemeente Lopik heeft de applicatie inmiddels gentegreerd in het ambte-lijk apparaat. Bij gecompliceerde

  hulpvragen die een professionele aan-pak behoeven, wordt binnen de ge-meente bekeken wie deze oppakt.

  De Kern-met-Pit prijs in de gemeente Utrecht werd zaterdag uitgereikt. Een project in Bunnik om zoveel mogelijk kinderen naar buiten te krijgen won de verkiezing. In Kern met Pit, de jaar-lijkse leefbaarheidswedstrijd van de Koninklijke Nederlandsche Heide-maatschappij, worden bewonersgroe-pen uitgedaagd om hun idee binnen een jaar te realiseren.

  Cabauw uitgeroepen tot Kern met Pit

  Betrokken zijn bij waterschap

  Dorp 66 nadert uitvoering

  Vogelkweker scoort met kanaries

  Jonge amazone in nationale top

  73 19 25

  Waterbeheer gaat ons allemaal aan. Ondernemers willen ook graag droge voeten. Daarom is betrokkenheid bij maatregelen van het waterschap wen-selijk.

  Dat was de boodschap van dijkgraaf Hans Oosters aan de aanwezigen tij-dens een Open Coffee in Haastrecht. Oosters was uitgenodigd om het werk van het hoogheemraadschap toe te lichten en zijn visie te geven op de komende waterschapsverkiezingen.

  Door de krachten te bundelen en tege-moet te komen aan bezwaren van omwonenden lijkt niets Dorp 66 in Polsbroek meer in de weg te staan. Als de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan vaststelt, kan het woningbouwproject met kinderop-vang, buurtwinkel en ontmoetings-ruimte in gang worden gezet. Na jaren van plannenmakerij lijkt het er dan nu toch van te komen. Wat mij betreft gaan we zo snel mogelijk aan de slag, aldus Arjan Verstoep.

  Een mooier verjaarsdagscadeau kon Leo Wooning zich niet wensen. Op de dag dat hij 69 jaar werd, hoorde hij dat een van zijn vogels wereldkampioen was geworden.

  Het is de kroon op het werk van de Schoonhovense kanariekweker. Ik heb in totaal veertien vogels inge-stuurd naar de wereldtentoonstelling in Rosmalen. Naast goud heeft een andere vogel van mij brons gewonnen. Het kan niet op!

  Je moet uiteraard over talent beschik-ken om de top te bereiken, maar het is jn als je ouders er ook geld, tijd en energie in willen steken. Jitske Pros-man (14) heeft door deze combinatie bij de jeugd tot 16 jaar inmiddels de eerste tien van Nederland in de dres-suursport bereikt. Met haar pony Cha-rina du Bois behoort ze nu tot catego-rie B-kader. Als ze driemaal ruim 70 procent scoort in een internationale wedstrijd, promoveert ze naar het hoogste niveau: A-kader.

  nieuws nieuws sport

  =ZiHX]ddc]dkZch8daaZ\Z\VVij^iWgZ^YZc#9dcYZgYV\b^YYV\lZgYdeDjY"=daaVcYhZl^_oZYZZZghiZeVVa\ZhaV\ZckddgYZc^ZjlWdjl#deV\#( FOTO: ADRI VERHOEVEN

  accent

  Eenheid in verscheidenheid@G>BE:C 6$9 >?HH:A CVVg VVcaZ^Y^c\kVcYZhiVgikVcYZc^ZjlZ\ZbZZciZ@g^beZcZglVVgY\VVi^c]Zikddg_VVgYZ iZciddchiZaa^c\ :Zc]Z^Y ^c KZg"hX]Z^YZc]Z^YkVchiVgi^c]ZiHigZZ`"bjhZjb#=^hidg^hX]ZkZgZc^\^c\Zc ^cYZ@g^beZcZglVVgYegZhZciZgZckZg"]VaZc Zc dW_ZXiZc j^i YZ g^_`Z \Z"hX]^ZYZc^hkVcYZgZ\^d#9ZkZghX]Z^"YZc]Z^YkVcYZ^cldcZghkVc]Zi\Z"W^ZY hiVVi XZcigVVa ^c YZ kZg]VaZcdkZg igVY^i^dcZaZ VbWVX]iZc Zc YZYdgeh" Zc kV`hX]daZc# :g ldgYi dd`hi^a\ZhiVVc W^_ W^_odcYZgZ ^cldcZghkVcYZgZ\^d#9ZiZciddchiZaa^c\:Zc"]Z^Y^cKZghX]Z^YZc]Z^YW^ZYi^cld"cZghkVcYZ@g^beZcZglVVgYYZ`Vchdb]Zgc^ZjlY`Zcc^hiZbV`ZcbZi]jcZ^\ZckZgaZYZcZcbZidebZg`Z"a^_`Z kZg]VaZc Zc dW_ZXiZc j^i cVWj"g^\Z eaVVihZc# 9Z iZciddchiZaa^c\ ^cHigZZ`bjhZjb @g^beZcZglVVgYldgYide'&bVVgi\ZdeZcYZc^hidiZcbZi+_jc^iZWZodZ`Zc#

  LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 27 JANUARI 2015 JAARGANG 10 NO. 5

  GEMEENTE LOPIK

  Zie elders in de krant

  HET GEMEENTENIEUWS LEEST U ELDERS IN DEZE KRANT.

  www.hetkontakt.nl

 • Dinsdag 27 januari 2015 algemeen 2

  CURSUS PORTRETTEKENEN IN VIANEN

  Voor meer informatie: via mail: portretkunst@outlook.com

  of telefonisch: 06-40.39.33.66 b

  Tevens uw eigen opnames monteren www.sun-video.nl

  bDinsdag 3 februari in Noordeloos

  Hyacinten per pot 3 bollen p.st 1,98 2 voor 2,98.

  bTeken en schilderles Papendrecht

  zie www.meriskavanhof.nl nog enkele plaatsen vrij

  bTuinman zoekt werk

  65 plusser kan enkele tuinen in de buurt van Noordeloos onderhouden

  0637423675 b

  Gevraagt:Zilver guld.en Rijksd.van Juliana.Ook koperen centen.

  En ver zamelingen van Ned.en Buitenlands geld zijn welkom.

  tel:0345-615800. b

  Gevraagd: Oude stalen racefiets! Roest geen bezwaar. KLAAS - 06-10441546

  bGezocht oude motoren, brommers, bakfietsen, Zundapp, Kreidler enz.

  Bellen 0418 592324 alles aanbieden b

  Nieuw in Ammerstol FINE-ART-TATTOO

  Voor een mooie en unieke tatoeage. Volledig gecertificeerd.

  Vrijblijvend advies www.fine-art-tattoo.nl info@fine-art-tattoo.nl

  b

  Plaats ook een Kontaktje!Regio-deal.nl is een regionaal

  platform voor de kleine

  zelfstandige n particulier!

  Maak een account aan op Regio-deal.nl. U adverteert gratis online en voor een klein bedrag k in de krant!

  Kontaktjes plaatsen? REGIO-DEAL.NL Betrouwbaar en dichtbij

  KontaktjesKontaktjesGezocht Leuke Kingma Tafel

  Tel. 0643176017 b

  C. Erkelens Strooizout, Oud-Alblas Goedkoop STROOIZOUT

  gratis bezorgd 1 zak 25 kg 9,- incl. BTW

  10 zakken 25 kg 77,50 incl BTW 20 zakken 25 kg 135,- incl BTW

  40 zakken 25 kg 197,50 inc BTW Grotere aantallen

  (ook als los zout) via prijsopgave. Gratis bezorgd

  in de regio vanaf 5 zakken! 06-22432115 c.erkelens@kliksafe.nl

  Prijzen geldig t/m 14 febr. 2015 b

  GASTOUDER zoekt gastkindjes omgeving Alblasserdam

  zie Christelijke gastouderbureau Korelon.nl b

  Donderdagochtend in Oud-Ablas Tulpen p.b. 2,98 2 voor 4,98

  bDonderdagmiddag in Nw- Lekkerland

  Tulpen p.b. 2,98 2 voor 4,98

  TK. skischoenen mt 44 + opbergtas 25,00. tel: 0184-681917

  bSUN VIDEO PAPENDRECHT

  Voor een perfecte videoreportage Overzetten 8 mm film,s en dia,s

  Vogelhal FluiterIn- en verkoop van vogels

  tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings, Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en vogelbenodigdheden.

  Volirebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver, zoals gaas, panelen enz.Tel. : 0182-367563Dorpsstraat 1, 2825 BM BerkenwoudeGevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak

  Openingstijden:maandag t/m zaterdag van 9 - 17 uurwww.vogel-zadenhandelfluiter.nl

  Gratis parkeren!www.winkelhof.nl

  +RRIGVWUDDW$%HUJDPEDFKW7HO

  ZZZUDEREDQNNULPSHQHUZDDUGQO

  7LMGHQVGHMDDUOLMNVHYHUNLH]LQJLV*URHQ5LMN%HUJDPEDFKWDOVZLQQDDUXLWGHEXVJHNRPHQLQGHVWULMGRPGHWLWHO*URHQ5LMN9HUNRRSWHDPYDQKHWMDDU:LMIHOLFLWHUHQ*URHQ5LMN%HUJDPEDFKWYDQKDUWHPHWGH]HSULMV

  9DQKDUWHJHIHOLFLWHHUG

  XLWJHURHSHQWRWYHUNRRSWHDP

  *HIHOLFLWHHUG*URHQ5LMN

  %HUJDPEDFKW

  Hoofdstraat 46 2861 AR Bergambacht 0182-354161

  De laatste week van de sale is ingegaan.

  Dus sla nog even je slag met

  KORTINGEN TOT WEL50%

 • LIKE ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

  Spoedoverleg ozb-tarieven Wethouder Ria Boere en haar ambtenaren beleggen vanavond (dinsdag) een besloten vergadering met vertegenwoordigers van de poli-tieke partijen in de gemeente Krimpe-nerwaard om de berekeningen van belastingen nog eens toe te lichten.

  Volgens grif er Kasper Driehuijs gaat het om een technische verkenning en uitwisseling van standpunten. Op dinsdag 3 februari volgt in de raads-vergadering een openbaar debat over de OZB-tarieven. Over de onroerendezaakbelasting voor 2015 is met name in Schoonho-ven veel onrust ontstaan. Inmiddels hebben Pro Krimpenerwaard en Ge-meente Belang Schoonhoven duizend handtekeningen van inwoners verza-meld, die protesteren tegen de verho-ging met bijna 35 procent.De fractievoorzitters Ad Struijs (PK) en Pieter Heerens (GBS) willen wet-houder Boere aanstaande donderdag een petitie aanbieden op het stadhuis van Schoonhoven. Ze hebben haar ook verzocht om de inwoners in het Schoonhovens College uit te leggen waarom zij nu in nancieel opzicht de hoogste bijdrage leveren aan de ge-meente Krimpenerwaard.

  Jongens plegen overval De politie heeft vrij-dagavond twee jongens aangehouden voor de overval op boekhandel The Read Shop aan het Raadhuisplein in Lekkerkerk. Het gaat om jongens uit het dorp van 14 en 16 jaar oud.

  Rond 20.00 uur kwam n jongen de winkel binnen en bedreigde de aan-wezige medewerker met een mes. Hij maakte een paar pakjes sigaretten buit en ging er weer vandoor.

  Vrijwel direct na de overval kamde de politie met diverse eenheden de om-geving uit. Ook zetten agenten de be-langrijkste toegangswegen - de dijk en de aansluiting met de N210 - af en controleerden de inzittenden van elke passerende auto. Gedurende het onderzoek kwam de recherche al snel de twee jongens op het spoor. Zij werden later op de avond aangehouden. Het onderzoek is nog altijd in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

  College moet bemiddelen tussen omroepen Het CDA wil dat het gemeen-tebestuur gaat bemiddelen tussen RTV Krimpenerwaard en Vlistam, de twee lokale o