03 Editie Vianen 2013

16
Volg het nieuws uit jouw gemeente ‘Likehet nieuws uit jouw gemeente Het regionieuws op zak met de gratis app van Het Kontakt www.twitter.com/hetkontakt www.facebook.com/hetkontakt SCAN DE QR-CODE EN JE HEBT ‘M App Store voor iPhone iOS Google Play voor Android Jampop houdt voorronde Wegwijzer niet naar NK skiën vrije tijd Schaatskalender op www.hetkontakt.nl Op basis van de huidige weersverwachtingen komt de Schaats- kalender op korte termijn weer op onze website www.hetkontakt.nl. Meld het ons als de ijsbanen open gaan. En als er activiteiten zijn. Wij zorgen ervoor dat de info in de Schaatskalender terechtkomt. Schaatsinfo kan aan ons worden door- gegeven via e-mail: info@hetkontakt. nl. Servia start goed in nieuwe jaar Rechter: voorlopig geen bomenkap Lokale verzamelaar vult museum 15 3 7 De volleyballers van Servia zijn het tweede deel van de competitie goed begonnen. Het team won met 4-0 van DOS uit Schoonhoven. Het team be- gon voortvarend. Martin Zwaan was met zijn goede servicereeks één van de smaakmakers bij het Vianense team. Passer-loper scoorde regelmatig met zijn sprongservice. Op de momenten dat DOS even wat terug kon doen, hoefde Servia alleen maar even een tandje bij te zetten. In de laatste set was het over en uit voor DOS. De bestuursrechter in Utrecht heeft vorige week dinsdag bepaald dat er voorlopig geen kapactiviteiten meer mogen plaatsvinden in de wijk Mon- nikenhof in Vianen. Volgens de rech- ter heeft de gemeente niet duidelijk kunnen maken dat het aangekon- digde kappen zonder vergunning rechtmatig is. De Bewonersorganisa- tie Monnikenhof is overigens niet zo blij met de uitspraak, omdat ook de snoeiwerkzaamheden worden inge- perkt. De kunstwerken lagen onder zijn bed, op de zolder en in allerlei mappen op de studeerkamer thuis. En nu vullen ze van 20 januari tot en met 17 maart alle zalen van het Stedelijk Museum Vianen. Het is de verzameling van een kunstliefhebber uit de gemeente Via- nen, die sinds eind jaren ‘70 vooral prenten heeft gekocht van dubbelta- lenten. Het resultaat: een veelzijdige en internationale collectie, met kunst vanaf 1880 tot 2013. “Ik wist niet dat ik zoveel had verzameld.” Nieuwjaarsconcert FOTO: ANSERUM ART PHOTOGRAPHY nieuws nieuws sport www.hetkontakt.nl VIANEN DINSDAG 15 JANUARI 2013 JAARGANG 22 NO. 3 ‘Stadswaag’, Kerkstraat 2, 4132 BE Vianen, tel. 0347 - 325 025 www.ottosmit.nl NVM 200% INZET! NU NOG VOORDELIGER TANKEN! Actieperiode: 15 januari t/m 28 februari 2013. 12 ct/ltr korting* * op basis van de actuele brandstofadviesprijzen van de overige aanbieders met een landelijke dekking. Winkelcentrum De Hagen ( bij ALDI-Supermarkt )

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 03 Editie Vianen 2013

Page 1: 03 Editie Vianen 2013

Volg het nieuwsuit jouw gemeente

‘Like’ het nieuwsuit jouw gemeente

Het regionieuws opzak met de gratis appvan Het Kontakt

www.twitter.com/hetkontakt

www.facebook.com/hetkontakt

SCAN DE QR-CODE EN

JE HEBT ‘M

App Storevoor iPhone iOS

Google Playvoor Android

Jampop houdt voorronde

Wegwijzer niet naar NK skiën

vrije tijd

Schaatskalender op www.hetkontakt.nl

Op basis van de huidige weersverwachtingen komt de Schaats-kalender op korte termijn weer op onze website www.hetkontakt.nl.

Meld het ons als de ijsbanen open gaan. En als er activiteiten zijn. Wij zorgen ervoor dat de info in de Schaatskalender terechtkomt. Schaatsinfo kan aan ons worden door-gegeven via e-mail: [email protected].

Servia start goed in nieuwe jaar

Rechter: voorlopig geen bomenkap

Lokale verzamelaar vult museum

15

3

7

De volleyballers van Servia zijn het tweede deel van de competitie goed begonnen. Het team won met 4-0 van DOS uit Schoonhoven. Het team be-gon voortvarend. Martin Zwaan was met zijn goede servicereeks één van de smaakmakers bij het Vianense team. Passer-loper scoorde regelmatig met zijn sprongservice. Op de momenten dat DOS even wat terug kon doen, hoefde Servia alleen maar even een tandje bij te zetten. In de laatste set was het over en uit voor DOS.

De bestuursrechter in Utrecht heeft vorige week dinsdag bepaald dat er voorlopig geen kapactiviteiten meer mogen plaatsvinden in de wijk Mon-nikenhof in Vianen. Volgens de rech-ter heeft de gemeente niet duidelijk kunnen maken dat het aangekon-digde kappen zonder vergunning rechtmatig is. De Bewonersorganisa-tie Monnikenhof is overigens niet zo blij met de uitspraak, omdat ook de snoeiwerkzaamheden worden inge-perkt.

De kunstwerken lagen onder zijn bed, op de zolder en in allerlei mappen op de studeerkamer thuis. En nu vullen ze van 20 januari tot en met 17 maart alle zalen van het Stedelijk Museum Vianen. Het is de verzameling van een kunstliefhebber uit de gemeente Via-nen, die sinds eind jaren ‘70 vooral prenten heeft gekocht van dubbelta-lenten. Het resultaat: een veelzijdige en internationale collectie, met kunst vanaf 1880 tot 2013. “Ik wist niet dat ik zoveel had verzameld.”

Nieuwjaarsconcert

FOTO: ANSERUM ART PHOTOGRAPHY

nieuws

nieuws

sport

www.hetkontakt.nl

VIANEN DINSDAG 15 JANUARI 2013 JAARGANG 22 NO. 3

‘Stadswaag’, Kerkstraat 2,4132 BE Vianen, tel. 0347 - 325 025

www.ottosmit.nl

NVM

200% INZET!

NU NOG VOORDELIGER TANKEN!Actieperiode: 15 januari t/m 28 februari 2013.

12 ct/ltr korting** op basis van de actuele brandstofadviesprijzen van de overige

aanbieders met een landelijke dekking.

Winkelcentrum De Hagen ( bij ALDI-Supermarkt )

Page 2: 03 Editie Vianen 2013

Dinsdag 15 januari 2013 publicaties 2

TE KOOPAANGEBODEN

Het Kontakt is erbij

‘LIKE’ ONSLEES ONS VOLG ONS BEKIJK ONS

Kampioenschap - Ongeval - Paardenmarkt - Havendagen - Molentocht - Avondvierdaagse... Vul zelf maar aan. Het Kontakt is erbij!

Je leest en ziet méér op www.hetkontakt.nl

Volg ons op Facebook, Tw

itter en Pinterest!

Tolstraat 17-19, 4231 BB Meerkerk, telefoon 0183-351401, www.zwijnenburgmode.nl | tegenover de winkel (Tolstraat)

H E T H U I S V A N D E M O D E

Nu het nieuwe jaar zijn intrede heeft gemaakt, vinden we het hoog tijd om nog één keer fl ink op te ruimen in het huis van de mode. Daarom gaat zowel in onze winkel als in onze webshop onvoorstelbaar veel mode voor de halve prijs weg. Dat is dus dubbel zoveel modevoordeel voor hem én voor haar! Dus wilt u niet alleen heel voordelig, maar ook goed gekleed het nieuwe jaar in, kom dan nog even snel koopjes scoren bij Zwijnenburg, het huis van de mode!

www.zwijnenburgmode.nl

Ook het adres voor:

Schaatsenen winterkleding

T.k. org. oosterse loper184x62; Boch 3-dlg gekl.kaststel; kop. 9-arm. dubb.kroonluchter; kop. 6-arm.kroonluchter; marm. klokstel.Tel. 06-83335974.

T.k. miniaturen trekkers, vitri-nekast en oude paneeldrn.Tel. 06-23044879.

Gevr. 8 Volt, 1,5 W lampjesv. buiten verlichting. Tel.0183-302639.

T.k. te groot geworden garde-robe dms 50+ mt 52/54. Tel.06-23718493 n.o.z.

T.k. kndr autozitje €15,-; cam-pingbed €15,-; kndr stoelIkea m. blad €10,-. Tel. 06-10933553.

T.k. tv 53 cm + Samsungdvd speler nw smn €35,-.Tel. 06-36548233.

T.k. kndrstoel m. afneemb.poten, kunstst. zitje witz.g.a.n. €7,50; Maxy Cosy m.kap blauw, kan ook in auto,z.g.s. €12,50. Tel. 0345-599355.

Page 3: 03 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

VIANEN, DINSDAG 15 JANUARI

Negen inwoners van de wijk hadden op 17 december 2012 de rech-ter gevraagd de kapactiviteiten die de gemeente momenteel in de wijk uit-voert stil te leggen.

De inwoners waren erg geschrokken van de kaalslag in de Mariënhof in mei 2012. Daar werden 55 bomen gekapt, volgens de gemeente kon dat zonder inspraak of een vergunning.

Toen begin december de gemeente opnieuw aan de slag ging, nu in de Dominicushof, en de gemeente op-nieuw mededeelde dat die bomen zo maar gekapt mogen worden, is de hulp ingeroepen van de bestuursrech-ter en is verzocht om een voorlopige voorziening.

BeloftenDesondanks bleek eind december dat de gemeente op maandag 7 januari verder wilde gaan met het kappen van de bomen in de Dominicushof. Dat is op 3 januari gemeld aan de rechtbank. Volgens inwoners van de Monniken-hof beloofde de gemeente de recht-bank op 7 januari niet te zullen kap-pen. “Toch is het kappen op 7 januari be-gonnen. Twee bomen werden gekapt. Wederom is dit gemeld aan de recht-bank. De gemeente maakte aan de rechtbank kenbaar op 8 januari zon-der meer verder te zullen gaan met kappen”, melden de bezwaarmakers.

Daarop heeft de bestuursrechter be-sloten tot een spoedzitting. Die vond vorige week dinsdag plaats. Op de zit-ting bleek dat de gemeente niet duide-lijk kon maken dat het aangekondigde kappen zonder vergunning rechtma-tig is. Het kappen moet op last van de rechter gestaakt blijven tot zes weken na de uitspraak op een inmiddels aan-gespannen beroep tegen de weigering van de gemeente om te stoppen met het zonder vergunning kappen van bo-men.In deze bodemprocedure moet de ko-mende maanden worden bepaald of de gemeente bomen mag kappen zon-

wonen niet in de straten waar de ge-meente de vergunningvrije bomen wilde kappen. Wij hebben afspraken gemaakt met omwonenden over de in-vulling van hun directe leefomgeving. Deze afspraken hebben we na willen komen. Om die reden zijn we toch doorgegaan met het kappen van de niet vergunningsplichtige bomen, tot de rechter de kap verbood.”

Natuur- en VogelwachtHet bestuur van de Natuur- en Vogel-wacht De Vijfheerenlanden is zeer be-

zorgd over de gevolgen voor de natuur van project ‘Buiten Gewoon’, de om-vorming van het openbare groen in de gemeente Vianen. Daarom heeft het bestuur vorige week maandag een brief gestuurd naar de raad en het col-lege van B&W van Vianen.In verenigingsblad De Domphoorn heeft het bestuur in 2012 diverse ma-len haar Vianense leden verzocht, op te komen voor de belangen van de na-tuur bij de wijkbijeenkomsten van project Buiten Gewoon. Bij het be-stuur komen de laatste maanden

Bezwaarmakers Monnikenhof in het gelijk gesteld in voorlopige voorziening

Voorlopig geen bomenkap in VianenDe bestuursrechter in Utrecht heeft vorige week dinsdag bepaald dat er voorlopig geen kapactviteiten meer mogen plaatsvinden in de wijk Monnikenhof in Vianen.

Bomenkap

der vergunning en zonder inspraak van de bewoners.

Reactie gemeente“De gemeente respecteert de uit-spraak van de rechter en is dan ook di-rect gestopt met kappen”, zegt wet-houder Margot Stolk in een reactie. “Wij gaan nu onderzoeken wat de fei-telijke en juridische consequenties zijn. Ook bekijken we hoe we om moe-ten gaan met onze zorgplicht, bijvoor-beeld als het gaat om hygiëne en ge-vaarlijke situaties. De bezwaarmakers

FOTO: MARIJKE VERHOEF

De Stichting Bewonersorga-nisatie Monnikenhof te Vianen is niet blij met de uitspraak van de bestuurs-rechter dat er in de wijk niets meer ge-kapt mag worden. Door het algehele kapverbod dat de rechter heeft opge-legd, wordt het de BOM onmogelijk gemaakt om op tijd het nodige snoei-werk aan hoogstamfruitbomen te ver-richten en is ook onderhoud van knot-wilgen op de lange baan geschoven.

Ook noodkap en het verwijderen van dode bomen valt daaronder, evenals het snoeien van boomkruinen, als dat meer dan twintig procent van het kruinvolume omvat.

De BOM vindt de uitspraak van de rechter onbegrijpelijk en irreëel. “Al enkele jaren verricht de BOM snoei-werk aan oude hoogstamfruitbomen om die weer vitaal te maken en te voor-komen dat zij anders tegen de vlakte

gaan. Als er meer dan twintig procent van het kruinvolume gesnoeid moet worden, wat het geval kan zijn bij ern-stige achterstand, valt dat ook onder het verbod.”

Ook mogen dode bomen niet worden gekapt en kunnen dus ook niet vervan-gen worden. “Omdat bij het knotten van wilgen uiteraard de gehele kroon verdwijnt, is dat ook niet meer toege-staan. Juist in de omgeving van de kla-gers zou de BOM de komende maand een aantal knotwilgen knotten.” Ook dode aanplant van knotwilgen kan door deze uitspraak niet vervan-gen worden. “Dit is onder meer het geval bij de Lange Waaijsteeg. Hier heeft de gemeente op verzoek van de BOM zestig knotwilgen geplant als compensatie voor eerder gekapte bo-men. Ongeveer vijftien knotwilgen zijn niet aangeslagen en moeten wor-den gerooid en vervangen. Dat is nu

door het algehele kapverbod niet mo-gelijk.” ”Door de uitspraak loopt ook de uit-voering van de herinrichting van de Helsdingse Achterweg vertraging op, vreest de bewonersorganisatie. “Na ja-renlang overleg en procedures werd in 2011 met de gemeente een moeizaam akkoord gesloten en zou de Hels-dingse Achterweg fasegewijs worden aangepakt. Ook dat project dreigt nu forse vertraging op te lopen, waardoor herplant langer uitblijft.” Niemand is blij met het verdwijnen van veel bo-men, maar velen zien er de noodzaak wel van in. Overigens droegen de be-woners al eerder (in november 2011) een oplossing aan voor het behouden van zoveel mogelijk bomen, waaron-der die waarin de uilen zitten. In de bijgestelde plannen is daarmee zoveel mogelijk rekening gehouden en de be-woners stemmen dan ook unaniem in met de plannen van de gemeente.

Bewonersgroep niet blij met uitspraak

steeds meer verontruste en veront-waardigde reacties binnen, zowel van leden als van niet-leden. De ecologische schade is vooral groot in wijken met uitgebreide boom- en struikpartijen, zoals Monnikenhof. In dergelijke wijken heeft zich in de afge-lopen tientallen jaren een goed ont-wikkelde avifauna gevestigd. “De ge-meente kan en mag dit ecosysteem, waarin zelfs plaats is voor broedende ransuilen, niet zomaar ontmantelen, vinden wij”, zegt vicevoorzitter Dick Kerkhof.

Dinsdag 15 januari 2013

3nieuws

Page 4: 03 Editie Vianen 2013

Dinsdag 15 januari 2013 Familieberichten 4

H a r v a s N a t u u r s t e e n B V

GEDENKTEKENSL E E R D A M

S H O W R O O M

Ni jverheidstraat 7 Leerdam

telefoon: 0345 61 40 37 e-mail: [email protected]

website: www.harvasnatuursteen.nl

uigebreide showroom

eigen ontwerp mogelijk

in natuursteen, glas, rvs

LBV Uitvaarten

UitvaartleidersBen de Weerd en Albert de Bruijn

Joke Geerse en Lenie Prinssen

Melden overlijden (0345) 619 833Rouwcentrum Rehoboth

Verzorging van een stijlvolle persoonlijke uitvaart.

Begrafenisonderneming Leerdam

www.lbvleerdam.nl

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

Maretta van Winkel Persoonlijke Uitvaartverzorging

Uw wensen staan bij ons centraal

Voor Vianen e.o. Agnes van Elteren en Yvonne Stensdag en nacht bereikbaar 030 6341408

Schrijnwerkersgilde 4, 3994 XM Houten

Banen voor het aanklikkenVind je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Weverwijk 10 rood

4231 JA Meerkerk

Telefoon 0183-354039

[email protected]

www.de-stilte.com

Uitvaartbegeleidsters:Tina HakkesteegtCora van der WaalCindy Kok

Met de assistentie van:Heiltje Heinenberg

Een uitvaart met een eigen karakter!

VLIETSKANT 11-13 LEERDAM TELEFOON 0345-535516

WWW.BOGERDSGALERIE.NLVRIJDAG KOOPAVOND

KOUD?

OROBLU - HUDSON - LAIMBÖCKKUNERT - STETSON - MAYSER

CLAUDIO FERICCI - E.A.

ROYALE KEUZE

Fijn dat u met zo velen ons heeft gesteund en getroost na het

overlijden van

Marco Koolhoven

Alle mensen, ons bekend of onbekend, groot en klein, super bedankt voor:

De ontroerende kaartjes die we hebben ontvangen.

De mooie werkjes, gemaakt door de kinderen van school.

De enorme stortvloed aan berichten op Facebook.

Uw hartelijk woordje op straat.

Uw aanwezigheid bij de uitvaart.

Ruth, Amber en Owen Hendriks

Vianen, januari 2013

Voorstraat 84 · 4132 AT Vianen

Voorstraat 95 - Ursulinenhof 57 - T 0347 [email protected] ww.steehouder.echtebakker.nl

Uw supermarkt dicht?Kom gezellig uw boodschappen doen op

winkelcentrum Monnikenhof!

Back in Shape weken!

Deze week:

Alle Knackebrood € 2,-

Gildekorn 2 voor € 4,50

2-1 tot en met 26-1:Bij aankoop van 3 broden,warmsaucijsenbroodje GRATIS

28-1 tot en met 2-2:Roomboter Croissant 2+1 GRATISBoerenbroodjes 3+1 GRATISEierkoeken 4+1 GRATIS

Page 5: 03 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Editie VianenOplage: 10.250 exemplaren

VerspreidingsgebiedVerschijnt gratis huis-aan-huis op dinsdag in de plaatsen Everdingen, Hagestein, Lexmond, Vianen, Zijderveld

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondisse-mentsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities bv, GoudriaanFloor de Groot

Redactie- en advertentieafdelingHet Kontakt Edities bvVlietskant 16 | 4141 CL LeerdamTelefoon (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 [email protected]@hetkontakt.nl

HoofdredacteurRick den BestenRedactieFenne [email protected] (06) 20 09 31 78

SportredactiePeter Verbeek (06) 20 91 39 [email protected] (0347) 37 48 87

AdvertentiesJolanda Nieuwenhuis (06) 13 08 88 [email protected]

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,52 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag.

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Alblasserwaard, Leerdam, Lek en IJssel

Oost en West, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

InzendtermijnAdvertenties tot maandag 15:00 uurRedactiekopij tot maandag 15:00 uurDigitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg.

Als onze medewerkers afwezig zijn, kunnen ad-vertenties of redactionele bijdragen gedepo-neerd worden in de brievenbus. Bij eventuele vragen kunt u bellen met 0183-583200.

Verspreiding en bezorgklachtenVan de Meer / Gorinchem (0183) 63 80 55www.vandermeerverspreiding.nl

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

VERMISTPleun - 2-jarige poes, zwart met rood gemêleerd, wit in de nek, op borst en pootjes; Benedictushof, Vianen Jade - 18-jarige poes, zwart, klein, dun, klein wit befje, miauwt veel en hard; Burg Jhr.Hoeufftlaan, Vianen Sam - 8 maanden jonge kater, zwart, witte snoet, pootjes, borst en staartpunt; Lekdijk, Everdingen GEVONDENPoes - jong, zwart, 4 maanden oud; Stammershoefstraat, Vianen

Amivedi is een landelijke vrijwilligers-organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.www.amivedi.nl

Amivedi

Vianen bekijkt Woonwensen

Alle huishoudens in de ge-meente Vianen kunnen deze maand meedoen aan het Woonwensenon-derzoek 2013. De uitkomsten gebrui-ken de gemeente en Lekstede Wonen om het woningaanbod in Vianen zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de woonwensen van de huidige en toekomstige bewoners. Ook veel be-woners die uit Vianen zijn vertrokken worden bij het onderzoek betrokken. De gemeente en Lekstede Wonen ho-pen dat ook mensen die het naar hun zin hebben en niet willen verhuizen, het onderzoek invullen, omdat het goed is om te weten wat de bewo-ners belangrijk vinden aan hun wo-ning en leefomgeving. Zo’n 10.000 huishoudens ontvangen een per-soonlijke uitnodiging voor deelname aan het Woonwensenonderzoek. Ze kunnen tot en met 3 februari inlog-gen op http://onderzoek.companen.nl/vianen. Onder de deelnemers wor-den tien prijzen van 25 euro verloot.

Stroopwafelactie voor Dorcas

De kinderen van de kinderclubs en de zondagsschool van de Nederlands Hervormde Kerk van Everdingen gaan stroopwafels verko-pen voor Dorcas. Van maandag 21 ja-nuari tot en met vrijdag 1 februari kunnen de kinderen langskomen met bestellijsten. Bestellen kan ook via [email protected] of 0347-351798. De kerk zal komende winter nog meer acties houden voor Dorcas. De kerk steunt een Dorcas-project in Mozam-bique waarbij samen met de lokale bevolking waterputten worden gesla-gen en zuiveringsinstallaties voor schoon drinkwater worden gemaakt.

Relatiecursus Hulpverleningspraktijk

Lexmond geeft vanaf 29 januari een relatiecursus. Koppels worden gehol-pen om een relatieplan te maken en daarmee aan de slag te gaan. De cur-sus is eenvoudig en geeft direct verbe-tering. Het maakt duidelijk dat er iets aan de hand is, ook dat helpt koppels verder. Te bespreken onderwerpen zijn onder andere chemie, man/vrouw verschillen, inlevingsvermogen, sek-suele technieken, gelijkwaardigheid in plaats van steunen en leunen, kwetsbaarheid,en harmonie in plaats van ruzie. De cursus wordt om de twee weken op dinsdag van 20:00 tot 22:00 uur gegeven. De praktijk start ook met de singlecursus ‘opkomen voor jezelf’ en de praatcursus 55+. Aanmelden: 0347342155 of [email protected].

‘De kwaliteit van de openbare ruimte is gedaald’

En de winnaar van 2012 is: het onkruidDe bezuinigingen op het groenonderhoud heeft er vorig jaar toe geleid dat veel en hoog onkruid relatief lang bleef staan in goten en groenvakken.

Groenonderhoud

is gecommuniceerd naar de burgers. Met name in nieuwsbrieven werd in eerste instantie geen nadruk gelegd op het kappen van bomen en het ver-wijderen van beplanting. Samen met ‘de eenzijdige negatieve berichtgeving in de krant en de afspraken over bo-menkap uit het verleden’ leidde dat volgens de gemeente tot onrust bij be-woners. “In Everdingen werd de on-rust nog eens versterkt door het ver-dwijnen van het openbaar vervoer door het dorp, ontbreken van voorzie-ningen, de terugloop van leerlingen op de lagere school en het feit dat er geen uitbreidingsmogelijkheden zijn voor woningbouw.” De informatie-voorziening is volgens de gemeente sindsdien aangepast, waardoor er meer duidelijkheid is over de doelstel-lingen van het project.

Het is één van de conclusies uit het de evaluatie ‘Openbare ruimte’. De nota komt vanavond (dinsdag 15 januari) aan de orde tijdens een foru-mavond van de gemeenteraad.

In 2011 is door de gemeenteraad be-sloten om ingrijpend te bezuinigen op het groenonderhoud. Ruim dertig procent van het totale budget op de openbare ruimte is wegbezuinigd.

Dit had onder andere gevolgen voor het vegen, het reinigen van kolken, de onkruidbestrijding en het maaien. In 2011 had de stadswerf de beschikking over twaalf voltijds medewerkers voor het dagelijks onderhoud van het groen. Dit is in 2012 teruggebracht naar negen voltijdsmedewerkers. In januari 2012 is gestart met het pro-

ject Buiten Gewoon, waarmee het ach-terstallig onderhoud moet worden weggewerkt en dat ervoor moet zorgen dat de openbare ruimte, na omvor-ming, binnen de fi nanciële middelen en op het gewenste kwaliteitsniveau wordt onderhouden.

OnkruidDoor de bezuinigingen is de kwaliteit van de gehele openbare ruimte ten op-zichte van vorig jaar gedaald, conclu-deert de gemeente in de evaluatie. Het heeft onder andere geleid tot onkruid-vorming, mede aangewakkerd door het groeizame weer van 2012. Er wa-ren echter ook positieve effecten. “De bewoners en ondernemers voelen zich meer betrokken bij hun leefomgeving en participeren veel meer dan voor-heen in het inrichten van hun wijk en

de uitvoering ervan.” Dat geldt bij-voorbeeld voor het park rondom de scholen, waar de onderbeplanting is verwijderd. Daardoor is een open park ontstaan met zichtlijnen en een ver-hoogde sociale veiligheid. “In Mariën-hof zijn bewoners gestart met zelfbe-heer van de openbare ruimte. Hier-voor zijn goede afspraken gemaakt en dit zorgt ervoor dat de gemeente min-der onderhoud hoeft te plegen. Ook op andere locaties worden met bewo-ners afspraken gemaakt voor het zelf beheren van hun directe omgeving. Het oneigenlijke gebruik van de open-bare ruimte wordt aangepakt en dit heeft geleidt dat meer bewoners een stuk grond van de gemeente willen kopen.”De gemeente erkent volmondig dat er aanvankelijk niet altijd even duidelijk

Internationale prijs voor Marks De Vianense fotograaf Hennie Marks heeft met één

van zijn landschapsfoto’s de bronze award gewonnen bij de internationale wedstrijd ‘Fotograaf van het jaar 2012’.De winnende foto maakte Marks in Rondane, een beschermd natuurgebied in Noorwegen. Marks heeft de compositie zo gemaakt om de suggestie te wekken dat er bomen zijn ge-kapt om de houten schuur te bouwen. De opname is met een telelens gemaakt om het geheel wat in elkaar te drukken. Het resultaat werd zeer gewaardeerd door de jury, die de derde prijs toekende. De wedstrijd is een initiatief van de Federation of European Photographers. Zeg maar: de overkoepelende organisatie van Europese Vakverenigingen. Een paar jaar ge-leden haalde Marks zijn licenties als Qualified European

Photographer. Sindsdien is hij succesvol bij de jaarlijkse inter-nationale fotowedstrijden. In 2011 schopte hij het tot finalist met een opname van een zonsondergang bij de Lek. Landschapsfotografie is Marks’ passie. Hij benut bijna al zijn vrije tijd om ermee bezig te zijn en maakt regelmatig fotorei-zen. De resultaten daarvan zijn te zien op onderstaande website.Om de prijs te vieren houdt Marks een verloting. Wie de web-site bezoekt en via het contactformulier aangeeft welke foto het mooist is, maakt kans om de door hem of haar gekozen foto op hout afgedrukt te krijgen.

q WWW.LANDSCHAPSFOTOGRAFIEMARKS.NL

FOTO: HENNIE MARKS

Razende reporter bezoekt Hagestein

De Razende Reporter be-zoekt 17 januari Hagestein en maakt rond 15:00 uur zijn opwachting bij het schoolplein van de Mr. Vosschool om zowel ouders, leerkrachten als kinde-ren te vragen hoe zij de toekomst van Hagestein en Vianen voor zich zien.

De Razende Reporter zal ook het dorp zelf ingaan op zoek naar inspirerende suggesties en ideeën van de inwoners van Hagestein.

q WWW.TOEKOMSTVISIEVIANEN.NL

Dinsdag 15 januari 2013

5nieuws

www.kcmiddennederland.nl

Handelsweg 1, MeerkerkTel: 0183-352244

WINTERDIP?KEUKENTIP!

Page 6: 03 Editie Vianen 2013

Dinsdag 15 januari 2013 algemeen 6

’n kleine op komst?Kom voor uitgebreide collecties met grote, kleine, kleurrijke, lieve, aparteen originele geboortekaartjes naar

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131, Goudriaan,

Tel. 0183 - 583311

www.degrootdruk/familiedruk.nl

Ik sta op voor mijn moeder Els

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

ONDERNEEMT

Je vindt het in Vianen!Je vindt het in Vianen!

geldig van 16-01-2013 tm 22-01-2013

Voorstraat 83 Vianen

www.degoeij.gildeslager.nl

Traiteurslagerij deGoeij

2.95500 GRAM

HAMSCHIJF

2.75250 GRAM

GRILLWORST

1.75250 GRAM

AARDAPPELSALADE

1.99100 GRAM

KALFSROLLADE

1.50100 GRAM

FJORDENSTEAK

0347-371298

De Gildeslager verrast je smaak©De Gildeslager verrast je smaak©

Het lekkerste van de winter

nu bij uw Gildeslager

LEEUWIS SCHOENEN

Voorstraat 66 Vianen Tel. (0347) 37 13 94

WEEKENDHULPGEZOCHT

Wil jij ons team komen versterken in Vianen?

Ben je gemotiveerd, heb je gevoel voor modeen zit verkopen in je bloed?

Stuur dan een sollicitatiebrief of loop even langs.

LIJNBAAN 11 VIANEN | TEL. 0347-326125

Etos tampons alle varianten Bijvoorbeeld Normal 32 stuks 2 pakken 3,30 1,65

2eGRATIS

SA

LE

bij D

A, h

eel v

eel a

rtik

elen

met

hee

l vee

l ko

rtin

g

Drogisterij & Luxe parfumerieDe Lekpoort

Mensen maken de winkel!

Albert Heijn Vianen

Lijnbaan 11 - Vianen - tel. 0347-326060

Lindemans wijn. Zuid Afrikadiverse varianten, 2 fl a 0,75 ltr

van € 9,98 voor € 6,98

Calve pindakaas

pot 350 gram, 2 potten na keuze

van € 3,78 voor € 1,89

Grolsch krat24 fl a 0,33 ltr

van € 12,99 voor € 9,99

Lijnbaan 11 - VianenTel. 0347-328070

Vaillant EcoTec Plus VHR 25-30/5-5Inclusief Calormatic 350

WWW.GASSERVICE.ORGLange Dreef 3 | 4131 NJ Vianen | bel gratis 0800-022 68 78 | [email protected]

vianen bv, culemborg bv, maartensdijk bv, bunnik-houten bv

5 jaar garantie

VHR 25-30/5-5 Eenheid Comfortklassen CW 4Warmtecapaciteit bij 40 C ( t=30k) l/min 14,3Nominaal cv-vermogen (80/60 C) kW 5,2-25,0hxbxd mm 720 x 440 x 334Gewicht kg 33

€ 1.560,-

Inclusief:Dakdoorvoer, expansievat,

overstortventiel,vulkranen,

aansluiten op de bestaande

leidingen

Lease v.a.€ 20,80 p/m

Ook het adres voor:

Schaatsenen winterkleding

Page 7: 03 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Woorden en beelden zijn de drijfveren achter de expositie van een privéverzameling uit de gemeente Via-nen. Uit deze brede collectie worden in het Stedelijk Museum Vianen vooral werken op papier getoond; mo-dern en oud, fi guratief en abstract, westers en exotisch. “Het is heel bijzonder om alle werken in het museum te zien. Ik vul alle ex-positieruimten en dan heb ik nog niet alles getoond. Ik besef nu pas hoeveel ‘oud papier’ ik in huis heb en dat dit een hele verzameling is. Ik wist niet dat ik zoveel had”, zegt de verzame-laar, die graag anonien wil blijven.

Tijdens zijn studietijd - hij studeerde kunstgeschiedenis - kocht hij zijn eer-ste pentekening. Eentje van Tom Eyzenbach. Het is een illustratie bij een verhaal in de NRC. “Ik kocht de tekening en kreeg er een ets bij.” Dit eerste verzamelobject, met bijbeho-rende krantenpagina, is te zien in het museum. Samen met vele andere pen-tekeningen die de collectioneur kocht tijdens zijn reizen en ontving tijdens zijn loopbaan bij een groot museum.

Als sinds zijn studietijd heeft hij grote belangstelling voor de relaties tussen schilders en schrijvers en de combina-ties van woord en beeld. “Aan het eind van de negentiende eeuw beïnvloedde de kunstenaars enorm. Dichters schreven bijvoorbeeld naar aanleiding van een schilderij. Daar ben ik erg door geboeid.” Een hedendaags voor-beeld is Armando. Een vierdubbelta-lent: violist, acteur, schilder en dich-

ter. En dus zitten er in de collectie niet alleen werken van de schilders en schrijvers van de Generatie van 1880, bekend als de Tachtigers, maar ook van het hedendaagse dubbeltalent Ar-mando en teksten die een rol spelen in 19de-eeuwse Japanse houtsneden.

Er is gekozen om vier deelcollecties te tonen, aangevuld met twee extra’s. De vier hoofdgroepen bestaan uit grafi ek,

tekeningen en boeken van de Tachti-gers; litho’s en pentekeningen van schilder-schrijver Armando; een keuze uit hedendaagse grafi ek en als vierde groep Aziatica. Zeg maar: Japanse, Chinese en Mongoolse houtsneden en penseeltekeningen. De extra’s worden gevormd door glasobjecten en kera-miek en er is een bescheiden raritei-tenkabinet ingericht met onder meer een schedel.

Van de Tachtigers worden etsen en te-keningen van de schilder-critici Jan Veth en Willem Witsen getoond en ook van de schilder-schrijver Jacobus van Looy. Het manuscript van diens li-teraire debuut in het kritische tijd-schrift van de jonge literatoren, De Nieuwe Gids, ligt in de vitrine. Verder is er grafi ek van tijdgenoten als Hen-drik Haverman, Eduard Karsen, Wil-lem Bastiaan Tholen, Richard Roland Holst, Maurits van der Valk en de ex-centrieke Belgische grafi cus Félicien Rops.In de deelcollectie moderne kunst vindt de museumbezoeker werk op papier van onder andere Henri Plaat, Klaas Gubbels, Carel Visser, Marien Schouten, Aat Velthoen, Typex, Victor Vasarely (Fr), Joseph Beuys (D), Peter Greenaway (GB), Joe Tilson (GB), Law-rence Weiner (USA) en Robert Gober (USA). “Dit deel van de collectie is een beetje en ratjetoe”, bekent de verza-melaar.

ArmandoEen van Nederlands belangrijkste kunstenaars met internationaal aan-zien is de schilder-schrijver Armando, ook bekend van het theaterpro-gramma ‘Herenleed’ en zijn zigeuner vioolmuziek. Van Armando zijn er twee zeer vroege pentekeningen en een aantal litho’s: Waldrand, Der Baum, Das Rad, Der Kopf en De lad-der.De verzameling Aziatica bouwde de collectioneur op door aankopen van houtsneden in Japan en van penseel-schilderingen in Mongolië en China. Vorig jaar nog aangevuld met een prachtige grote porseleinen schaal uit het Art District 798 in Beijing.

De offi ciële opening vindt plaats op zaterdag 19 januari om 16:00 uur en zal worden verricht door wethouder Marcel Verweij. Spreker is Peter de Ruiter, universitair docent Moderne en Hedendaagse Kunst, Rijksuniversi-teit Groningen.

q WWW.STEDELIJKMUSEUMVIANEN.NL

over ‘met pen & penseel’

‘Ik besef nu pas dat ik een hele verzameling heb’

Kunstwerken met pen en penseelStedelijk Museum Vianen toont vanaf 20 januari een selectie kunstwerken uit een bijzondere particuliere collectie uit de gemeente Vianen.

Expositie

BV Vrijstad Vianen wil ’t Regthuys in Hagestein renoveren en ombouwen tot een woonhuis met praktijkruimte. Het pand wordt daarna verhuurd. Belangstellenden kunnen zich melden bij Lekstede Wo-nen.

Het pand aan de Dorpsstraat 25 be-treft een deel van een voormalige boerderij, dat uit de zestiende eeuw dateert. Ooit heeft het gediend als een huis waar recht werd gesproken. Van-daar de naam ’t Regthuys. BV Vrijstad Vianen, Maatschappij tot stadsher-stel, wil het pand restaureren en om-bouwen. Lekstede Wonen zorgt voor de verhuur.

Het restauratieplan voorziet in een woning van 120 vierkante meter met een grote kelder, tuin met schuur an-nex carport en een 36 vierkante meter grote aparte praktijk- of kantoor-ruimte met eigen entree. In het restau-ratieplan is voorzien dat de histori-sche elementen sterker naar voren ko-men en ook de zijgevel wordt in ere hersteld. Hierdoor zal het pand weer voldoen aan de omschrijving in het Monumentenregister.

De restauratie start pas nadat een huurder is gevonden en de vereiste (bouw)vergunningen zijn verkregen. De verwachte oplevering en ingebruik-name zal zomer 2014 zijn. Daardoor krijgt de huurder ook de mogelijkheid van inspraak bij de restauratie en de keuze van de keuken en tegelwerk in de badkamer. Volgens de huidige plannen zal Lekstede Wonen als ver-huurder optreden.

Belangstellenden voor ‘t Regthuys kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lekstede Wonen (0347-372020 of [email protected]).

Renovatie ‘t Regthuys Cursus ‘Beter omgaan met geld’

7accent

De trouwjurkDe jurk is besteld, de gasten zijn uitge-nodigd en de fotograaf is geboekt. Al-les is klaar voor de grote dag. O ja, de huwelijkse voorwaarden moeten nog worden opgesteld. Bij een huwelijks-dag horen gezellige en feestelijke din-gen en wordt niet zo snel aan de gevol-gen van een echtscheiding gedacht. Toch is het zo dat één op de drie hu-welijken eindigt in een scheiding. Het is daarom niet onverstandig om ook voor het huwelijk na te denken over de consequenties van een scheiding.

Als u trouwt zonder bezoek aan de no-taris, trouwt u in gemeenschap van goederen. Dat betekent dat alle goede-ren en schulden gemeenschappelijk worden. En u ook alles moet delen op het moment van een scheiding. Soms is het delen van alle goederen en schul-den geen goed idee. Bijvoorbeeld om-dat één of beide echtgenoten een schenking hebben ontvangen of omdat één van de echtgenoten een eigen be-drijf heeft. Indien mensen voor een tweede keer trouwen is de start van een huwelijk vaak anders dan bij een eerste huwelijk. Als één van beiden al een ei-gen huis heeft is het soms gewenst om een huis buiten een verdeling te hou-den.In huwelijkse voorwaarden kunnen af-spraken worden gemaakt over de ver-deling tijdens en na een huwelijk. In overleg met de notaris wordt de in-houd van de huwelijkse voorwaarden bepaald. Er zijn verschillende soorten huwelijkse voorwaarden. Grofweg zijn daarin drie vormen te onderscheiden:Bij een koude uitsluiting blijven de vermogens en inkomens gescheiden. Deze huwelijke voorwaarden kunnen soms ‘koud’ uitpakken omdat een echtgenoot die geen inkomen of ver-mogen heeft, met lege handen kan ko-men te staan bij het einde van het hu-welijk.Bij een beperkte gemeenschap spre-ken de echtgenoten bijvoorbeeld af dat zij alles delen met uitzondering van ontvangen schenkingen en erfenissen.Bij huwelijkse voorwaarden met een verrekenstelsel wordt vaak afgespro-ken dat de echtgenoten gescheiden ver-mogens hebben, maar bij het einde van het huwelijk door echtscheiding en/of overlijden er alsnog een verreke-ning plaatsvindt tussen (delen van) die gescheiden vermogens. Op die manier kunnen schuldeisers van de ene echtge-noot tijdens het huwelijk geen verhaal zoeken op het vermogen van de andere echtgenoot. Van groot belang is dat de verrekening van inkomen tijdens hu-welijk wordt toegepast anders ontstaat er alsnog een soort gemeenschap van goederen.Tijdens het huwelijk is het aan te ra-den om de huwelijkse voorwaarden eens in de tien jaar of in het geval uw situatie wijzigt, te laten controleren om te voorkomen dat de huwelijkse voor-waarden verouderen en u bij een on-verhoopte echtscheiding meer aan uw ex moet uitbetalen dan waarop u gere-kend had.

Uit de praktijk van notaris Geertje Dantuma

Meer informatie? Raadpleeg onze website of maak een afspraak:

Jan Blankenweg 4 4131 ZA Vianen

T: 0347-323050 Postbus 189

4130 ED [email protected]

Page 8: 03 Editie Vianen 2013

CONTACT MET DE GEMEENTE

StadhuisVoorstraat 30 - 4132 AS VianenPostbus 46 - 4130 EA VianenT: (0347) 369 911F: (0347) 374 688E: [email protected]: www.vianen.nl

Secretariaat burgemeester en wethoudersT: (0347) 369 485

PublieksbalieOp werkdagen geopend van 09.00 tot 12.30 uur en op woensdag ook van 14.00 tot 19.00 uur.Voor een afspraak buiten deze openings den kunt u bellen naar (0347) 369 911.

Telefonisch spreekuurOp werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur via (0347) 369 911. Voor al uw algemene vragen.

Spreekuur uisves ng niet op vri dag.

Spreekuur Wmo op werkdagen van 09.00 tot 11.00 uur

StadswerfSportlaan 4 - 4131 NN VianenGeopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Storingsdienst buiten kantoor denVoor acute problemen met openbare riolering of openbaar plantsoen, direct bedreigend voor de openbare veiligheid. Bel op werkdagen van 16.15 tot 07.30 uur en in weekeinden en feestdagen 24 uur per dag.T: (0347) 327 555

Storing openbare erlich ngI: www.bureau-OVL.nlT: (0184) 630 708 ( dens kantoor-uren). Buiten kantooruren: storings-dienst gemeente (zie hierboven).

MilieuStankoverlast, geluidsoverlast en andere milieuproblemen meldt u bi Omgevingsdienst regio trecht. Buiten kantooruren kunt u inspreken op een antwoordapparaat. wordt dan zo snel mogeli k teruggebeld.T: (030) 6999500

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHTAlgemene wet bestuursrecht

Kennisgeving van ingediende melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende melding is ontvangen:- Marconiweg 2B te Vianen. De melding is ingediend

door Autobedri f Frucar V.O.F. en betreft het wi zigen van een inrichting waarop het Activiteitenbesluit milieubeheer van toepassing is.

Voor informatie: Omgevingsdienst regio trecht, telefoon (030) 69 99 500.

Vianen, 15 anuari 2013,

Het college van burgemeester en wethouders van Vianen,

de secretaris a.i., de burgemeester,drs. J. (Hans) van der Noordt W.G. (Wim) Groeneweg

anuari

WOONWENSENONDER OEK

Alle huishoudens in de gemeente Vianen kunnen tot en met 3 februari meedoen aan het Woonwensen-onderzoek 2013. De uitkomsten gebruiken de ge-meente en lekstedewonen om het woningaanbod in Vianen zo goed mogeli k aan te laten sluiten op de woonwensen van de huidige en toekomstige bewo-ners. Ook alle bewoners die de afgelopen aren uit Vianen zi n vertrokken worden bi het onderzoek betrokken.

Benieuwd naar uw woonwensenHet Woonwensenonderzoek 2013 wordt deze maand uitgevoerd onder ruim 10.000 bewoners. De gemeente Vianen en LEKSTEDEwonen nodigen alle inwoners van Vianen, dus zowel in huur- als in koop-woningen, van harte uit om aan het Woonwensen-onderzoek mee te doen. Ook als zi het prima naar hun zin hebben en voorlopig niet van plan zi n te verhuizen is het goed te weten wat de bewoners be-langri k vinden aan hun woning en woonomgeving. Jonge mensen moeten in de gemeente Vianen kunnen (bli ven) wonen en daarom kunnen alle thuiswonende ongeren van 18 tot 35 aar hun woonwensen kenbaar maken. Tenslotte worden ook alle bewoners die de afgelopen aren uit Vianen zi n vertrokken naar de reden van verhuizen gevraagd.De uitkomsten van het Woonwensenonderzoek 2013 gebruiken de gemeente en lekstedewonen om het woningaanbod in Vianen zo goed mogeli k aan te laten sluiten op de woonwensen van de huidige en toekomstige bewoners. Onafhankeli k Adviesbu-reau Companen uit Arnhem voert het onderzoek uit.

voor deelnameAlle bewoners ontvangen dit weekend een persoon-li ke uitnodiging voor deelname aan het Woonwen-senonderzoek 2013. Met hun gebruikersnaam en wachtwoord kunnen ze inloggen op http://onder-zoek.companen.nl/vianen. Het invullen van de vra-genli st duurt ongeveer 10 minuten en is mogeli k tot en met 3 februari 2013. Alle gegevens worden vertrouweli k en anoniem verwerkt en alleen voor dit onderzoek gebruikt. De uitkomsten van het onderzoek publiceren de ge-meente en lekstedewonen op hun website. Onder alle deelnemers worden 10 pri zen van 25 verloot: een VVV-bon of iTunes-cadeaubon naar keuze.

AGENDA COMMISSIE VOOR DE BEZWAARSCHRIFTEN

De Commissie voor de bezwaarschriften vergadert op woensdag 23 anuari en donderdag 24 anuari 2013 in het Stadhuis Vianen.

De agenda voor woensdag 23 anuari 2013 is als volgt:Behandeling van de volgende bi het college van burgemeester en wethouders ingediende bezwaar-schriften:a. inzake het besluit van het college van burge-

meester en wethouders van 15 november 2012, verzonden 19 november 2012, tot het beëindi-gen van het recht op bi standsuitkering ingevolge de Wet Werk en Bi stand (19:15 uur besloten zitting);

b. inzake het besluit van het college van burge-meester en wethouders van 24 oktober 2012,

verzonden 25 oktober 2012, tot verlaging van het aantal uren hulp bi het huishouden op grond van de Wet maatschappeli ke ondersteu-ning (19:45 uur besloten zitting);

c. inzake het besluit van het college van burge-meester en wethouders van 6 december 2012, verzonden 6 december 2012, tot het intrekken van een indicatie voor hulp bi het huishouden en het terugvorderen van een persoonsgebon-den budget ingevolge de Wet maatschappeli ke ondersteuning (20:10 uur besloten zitting);

d. inzake het besluit van het college van burge-meester en wethouders van 12 november 2012, verzonden 14 november 2012, tot het herzien, intrekken en terugvorderen van een bi stands-uitkering ingevolge de Wet Werk en Bi stand (20:35 uur besloten zitting).

De agenda voor donderdag 24 anuari 2013 is als volgt:

Behandeling van de volgende bi het college van burgemeester en wethouders ingediende bezwaar-schriften:a. inzake verschillende besluiten van het college

van burgemeester en wethouders tot het verle-nen van omgevingsvergunningen ten behoeve van het kappen van verschillende bomen in de wi k de Monnikenhof te Vianen (19:15 uur);

b. inzake het besluit van het college van burge-meester en wethouders van 29 oktober 2012, verzonden 31 oktober 2012, tot het verlenen van een omgevingsvergunning ten behoeve van het oprichten van een berging op het perceel Buitenstad 49 te Vianen (20:05 uur).

WIJKAVOND BLANKENBORCH, HOGELAND EN ZEDERIK

In uni 2012 zi n we als college op diverse plekken in diverse wi ken op bezoek geweest. Daar hebben we veel gezien en gehoord. Aan deze bi eenkomsten geven we graag een ver-volg. Daarom organiseren we de komende ti d 3 wi kavonden. De eerste is op woensdag 23 anuari voor de wi ken Blankenborch, Hogeland en ederik. Bewoners van deze wi ken ontvangen hiervoor een persoonli ke uitnodiging. Op woensdagavond 23 a-nuari zi n deze wi kbewoners vanaf 19.45 uur van harte welkom in basisschool De Rank, ’t Wed 14/16 (nabi winkelcentrum Li nbaan) te Vianen. Hun wi k staat dan centraal. Belangri ke partners, zoals Lekstedewonen, de wi kagent en de Wi kwinkel zi n ook uitgenodigd. Ti dens de avond blikken we kort terug op de vra-

gen en suggesties van bewoners zoals deze in uni 2012 naar voren zi n gekomen. Er zi n desti ds veel vragen gesteld. Het antwoord hierop is gebundeld en vanaf 21 anuari beschikbaar op de startpagina van de website van de gemeente, www.vianen.nl.We gaan in op actuele ontwikkelingen in uw wi k. Vervolgens is er gelegenheid om persoonli k met burgemeester of wethouders van gedachten te wis-selen, uw vragen te stellen of uw suggesties voor verbeteringen of nieuwe initiatieven door te geven.

Op donderdag 31 anuari staat er een wi kavond gepland voor Vianen Centrum en op woensdag 13 februari is De Hagen aan beurt. Ook de bewo-ners van deze wi ken ontvangen een persoonli ke uitnodiging.

ONDERHOUD VAN DE NATUURVRIENDELIJKE OEVERS AMALIASTEIN

In 2006 heeft de gemeente Vianen nieuwe natuur-vriendeli ke oevers langs Amaliastein aangelegd.Daarvoor is er een onderhoud- en beheerplan waarin beschreven staat waarom, hoe en wanneer het natuurgebied wordt onderhouden. Dit onder-houd gebeurt in de winter en bi voorkeur met

vorst, dan is het terrein goed begaanbaar.De wandelpaden en werkgangen worden vri gehou-den van overhangend groen.Van het vri gekomen hout worden houtwallen gemaakt waar ook weer dieren hun onderkomen in kunnen vinden. zult in de komende periode over-

last kunnen ervaren van gemotoriseerd gereed-schap dat bi de werkzaamheden wordt gebruikt. Wi vragen hiervoor begrip.Wi verwachten dat er in week 3 (de week van 14 anuari) wordt gestart en dat de werkzaamheden in de week van 4 februari zi n afgerond.

Page 9: 03 Editie Vianen 2013

Welzijn

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Ik doe mee! Zorgen voor elkaar, zorgen met elkaarDe gemeente Vianen wenst al haar inwoners een goed 2013. Ook dit jaar willen we graag dat ieder-een actief aan de maatschappij kan deelnemen. In Nederland heeft iedereen kansen. Het kunnen benutten van deze kansen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanwege lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen heeft een groep mensen hierbij ondersteuning nodig. Van familie, buren, vrienden of kennissen. Soms missen zij deze steun in hun omgeving of zijn hulpmiddelen en professionele begeleiding noodzakelijk. In dat geval kan men een beroep doen op de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. De verantwoordelijk-heid voor de ondersteuning van deze mensen gaat de komende jaren over naar gemeenten. Dit is in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vastgelegd. Het doel van de Wmo is dat alle bur-gers aan de samenleving meedoen.

De gemeente Vianen staat voor de opgave om met minder middelen de juiste maatschappelijke onder-steuning te bieden aan mensen die dit nodig heb-ben. Daarvoor is samenwerking nodig. Onderling, met de mensen om wie het gaat en met de organi-saties die maatschappelijke ondersteuning (kunnen) bieden.

WelzijnspaginaOp deze pagina wil de gemeente Vianen organisa-ties de mogelijkheid bieden om informatie en nieuws over zorg en welzijn te plaatsen. De pagina verschijnt maandelijks in het Kontakt. Het eerste half jaar nemen wij de kosten hiervan op ons. Daarna kunnen de organisaties tegen een speciaal tarief (niet commerciële) berichten plaatsen. Kopij kunt u via het volgende e-mailadres aanleve-ren: [email protected] (o.v.v. welzijnspagina).

Een vaste rubriek op deze welzijnspagina is de por-trettenreeks van vrijwilligers. Hiermee willen we graag extra aandacht vestigen op de vele vrijwilli-gers die actief zijn in onze gemeente. De gemeente is hier heel blij mee want vrijwilligers vervullen be-langrijke taken binnen onze samenleving. Dit onder-steunen wij van harte. Zo bieden wij bijvoorbeeld een vrijwilligersverzekering aan voor iedere vrijwilliger en mantelzorger die actief is in de gemeente.

Foto Flash Vianen gaat voor ons maandelijks een vrijwilliger portretteren.

DE VRIJWILLIGER VAN DE MAAND

Foto: Rina Buijsman Foto Flash Vianen

Ton de Jong is vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen Vianen (SWOV) (vanaf 1 januari 2013 Stichting Welzijn Vianen). Zij coördineert onder andere de verschillende vrijwilligersactiviteiten en is telefoniste voor de PlusBus. Ton de Jong vindt het fijn dat ze haar moeder heeft kunnen opvol-gen. Zij was ook jarenlang telefoniste voor de PlusBus. Ze doet dit werk ook omdat ze graag mensen helpt.

HANDJEHELPEN VOOR HULPVRAGERS EN VRIJWILLIGERS Handjehelpen organiseert al meer dan 30 jaar prak-tische hulp voor mensen met een beperking. Ze doet dat door de inzet van vrijwilligers en stagiaires. Zij worden ingezet bij kinderen en volwassenen (tot 65 jaar) met een handicap of chronische ziekte, kin-deren met gedragsproblemen en bij jong demente-renden (tot 75 jaar). Handjehelpen is een regionale organisatie die actief is in 16 gemeenten in de pro-vincie Utrecht waaronder Vianen.

Om voor hulp in aanmerking te komen, is geen indi-catie of verwijzing nodig. De hulp wordt bij de hulp-vrager thuis gegeven. Het streven is om een vrijwil-liger en een hulpvrager voor een langere periode te koppelen. De regiocoördinator is daarom steeds op zoek naar de optimale match: het is belangrijk dat het klikt tussen vrijwilliger en hulpvrager. Vrijwilli-gers worden begeleid door de coördinator van Handjehelpen voor Vianen.

Voorbeelden van hulp: overname van de zorg, speelhulp, oppas, hulp bij sport en hobby, samen er op uit, gezelschap, leuke dingen ondernemen, ver-sterken sociaal netwerk en het bieden van een luiste-rend oor.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de coördinator voor Vianen: Tineke de Vink tel. (030) 26 32 961 of e-mail:[email protected]. Internet: www.handjehelpen.nl.

BEWONERSORGANISATIE MONNIKENHOF

De Bewonersorganisatie Monnikenhof (BOM) spant zich met name in om de leefbaarheid in de wijken Monnikenhof en Amaliastein te bevorde-ren. Bijvoorbeeld door het ondersteunen van be-wonersinitiatieven, zoals het snoeien van oude hoogstammen in de wijk; Of door mensen de ge-legenheid te bieden elkaar te ontmoeten, bijvoor-beeld op de burendag in en rond de Hoeksteen.

Op dinsdagmiddag (van 13.00 tot 17.00 uur) en op woensdag- en donderdagmorgen (van 9.00 tot 13.00 uur) is de huiskamer van de BOM voor ie-dereen toegankelijk (vrije inloop) voor een praatje, een kopje koffie of een spelletje. Elke woensdagmorgen is er het sociaal spreekuur, waar iedereen met vragen op het terrein van werk, in-komen, zorg en welzijn kosteloos terecht kan of gewoon hulp kan krijgen, bijvoorbeeld bij het in-vullen van formulieren (geen belastingen!). Voor wie actief wil zijn, biedt de BOM ook moge-lijkheden. Zo is er eens in de twee weken de ‘hippe handwerkclub’ en organiseert de BOM een kluscursus.

Wie wil, kan ook als vrijwilliger aan de slag bij het snoeien, het secretariaat, het onderhouden van de website of gewoon als gastvrouw/-heer bij de huiskamer. Aanmelden kan via [email protected]. Op onze website (www.stichting-monnikenhof.nl) vindt u meer informatie.

De huiskamer is gevestigd in het wijkgebouw ‘Ammo’ aan de Langeweg 6B (ingang sportvelden, direct rechts).

Voorbereidingen voor de nieuwe hangplek voor de jeugd

uit de Monnikenhof.

WMO BERAAD VIANENHet Wmo beraad is een adviesraad (van mensen uit Vianen) die meedenkt over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wij geven het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies over het Wmo-beleid. Het doel van de Wmo is dat iedereen mee kan doen aan de samenleving; al of niet geholpen door vrienden, familie of bekenden.

Het Wmo beraad in Vianen bestaat momenteel uit elf leden. In het Wmo-beraad zijn alle belangenorganisa-ties van Vianen vertegenwoordigd:

Wmo-beraad ook de verschillende Wmo doelgroepen. We zijn nog op zoek naar jongeren. Dus jongeren, meld je aan!

U kunt bij het Wmo beraad van de gemeente Vianen problemen melden die u ondervindt bij zaken die met

de Wmo te maken hebben. Maar ook als iets goed gaat horen wij het graag. We kunnen niet garanderen dat we uw individuele probleem kunnen oplossen maar als een klacht vaker voor komt, kunnen we wel contact opnemen met de gemeente om te kijken wat er aan de hand is.Het Wmo beraad houdt elke laatste woensdag van de maand van 18.00 tot 19.00 uur spreekuur in het Stad-huis. Hier kunnen de mensen uit Vianen hun ervaringen over de Wmo kwijt.

Meer informatie zie de website: www.wmoberaadvianen.nl.

ALZHEIMER CAFÉ VIANEN

plaats voor iedereen die met dementie te maken heeft (mantelzorgers, hulpverleners en belangstel-lenden). De bijeenkomsten zijn elke eerste maan-dag van de maand van 19:00 tot 21:30 uur in De

Wickey van den Brink tel. (0347) 361 200, e-mail [email protected].

Januari

M.F.M (Marcel) Verweij, wethouder maatschap-pelijke dienstverlening

Ook op deze pagina? Zie hiernaast voor meer informatie en mail naar: [email protected] o.v.v Welzijnspagina.

Page 10: 03 Editie Vianen 2013

Dinsdag 15 januari 2013 publicaties 10

TE KOOPAANGEBODEN

Kapotte fiets of scooter?

Ga dan naar

RijwielhalVAN DONGENW.C. de Hagen-Vianen

Vijfheerenlanden 544.a.Tel. 0347-351756

0345-615920 /06-54993354

✓ Reparatie witgoed, tv en audioapparatuur✓ (ook voor inbouwapparaten)✓ Plaatsen van schotels✓ Erkend kabelinstallateur (kabel tv)

Gregoriuslaan 2a - Lexmond

TE KOOP:DiverseGEBRUIKTEFIETSEN(0347) 342529

Actueel nieuws opwww.hetkontakt.nl

ONLINE DRUKKERIJ

MOOI DRUKWERK,MAKKELIJK BESTELD

BUNGALOWPARK LIBRA OMMEN

TEHUU

R

voor mensen met kanker en hun naasten

InloophuisDe Blauwe Anemoon

W. de Vries Robbéweg 1, Gorinchem, 0183-820213, www.deblauweanemoon.nl, [email protected]. Bankrekeningnummer: 1356.34.598 t.n.v. Stichting Inloophuis De Blauwe Anemoon

Beste sponsors en vrijwilligers van De Blauwe Anemoon,

Dankzij u heeft Gorinchem zijn eigen huiselijk en gezellig ingerichte inloophuis. Een ontmoetingsplek waar mensen met kanker én hun naasten warm worden ontvangen. Ze vinden er een luisterend oor en kunnen deelnemen aan activiteiten om de ziekte even te vergeten. Steeds meer mensen weten gelukkig de weg naar ons te vinden. We bedanken u dan ook hartelijk voor alles wat u voor ons heeft betekend bij onze start en tijdens ons afgelopen eerste jaar.

We wensen u een mooi 2013 en hopen oprecht dat u De Blauwe Anemoon blijft steunen. Onze gasten zullen u er zeer dankbaar voor zijn.

Namens het bestuur van De Blauwe Anemoon,Adrie van Huuksloot

“K anker slaat de fundamenten onder je weg - het gooit je leven overhoop. Dat kunje niet alleen aan. Daarom zoek je steun bij mensen om je heen, maar ook daar buiten. Bijvoorbeeld bij een inloophuis. Daar kun je je verhaal kwijt en vind je begrip en af leiding.”

Fred StamkotDe Blauwe Anemoon

Bedankt

OPEN AVOND12 februari 201319.00 - 21.00 uur

Hoefslag 84205 NK Gorinchemwww.denoordhoek.com

Praktijkonderw

ijs & brugklas vm

bo-pro

Showroom: Houtstraat 6 | Meerkerk | T 0183-745 006 www.kachels.com | [email protected]

Wij zijn hét adres voor houtkachels, tuin kachels, pelletkachels, schouwen, rookgasafvoeren, vloerplaten, haardstellen, houtbakken, schoon-maakartikelen, enz.

Eindelijk een CV om naar te kijken...

Wij zijn ook leverancier van alle soorten

en maten pelletkachels. Vraag ons om

advies en naar de mogelijkheden! Thermo SentimoHoutgestookte CV haardLeverbaar in staal, speksteen of zandsteen

rendement dankzij de extra naverbranding

verbranding

dankzij de thermostatische mengregeling

een koel- en drukbeveiliging

vervuilende verbranding kan ontstaan, wat kan leiden tot schoorsteenbrand

CV haarden verkrijgbaar

vanaf 1.485,- euro*

*Excl. V

eiligheid

- en Installatieset en m

ontage.

T.k. Bosch inb. combi magne-tron 55Bx37H45D €75,-; ijs-kast z.g.a.n. 82Hx45Dx45B€75,-; vaatwasser Miele inb3,5 jr oud 60Bx80Hx57D€85,-; inductieplaat inb. Pel-grim €80,-. Tel. 06-15184938.

T.k. gevr. oude ansichtkaar-ten en foto's van dorps- enstadsgezichten. Tel. 0345-514446.

T.k. comp. scan om kerk-diensten te luisteren €50,-;oude lampenradio €75,-; vi-deorec. + ab €35,-; Aristonavolautom. platenspeler €75,-;cass.deck €25,-; k tv + ab€50,-; versterker Technics€50,-. Tel. 0416-692366.

T.k. video cam. €15,-; Sonyst set €15,-; radio/cass. €15,-; dms schaatsen mt 38-37-40 €10,-; hr sch mt 43 €10,-;4 eetkmr st biezen zitting€20,-; sony cd-speler €15,-;st speler cd radio/cass €15,-.Tel. 06-47157124.

T.k. gaskachel Wellstraler hr10.000 cal. m. thermostand.€200,-.. Tel. 0418-673424.

T.k.lage noren Viking mt 42+ 37; salopette mt XL + Md.bl.; skischoenen mt 42 +38. Tel. 0347-351356.

T.k. prof. tegelsnijder nw€40,-; Kirby stofzuiger a.nwm. toebeh. €300,-; regentongroen €10,-; mini biljart keu +ballen €15,-; 3,5 mtr gordijn-stof rood €20,-. Tel. 06-51246669.

Page 11: 03 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

woendag16 januari

vrijdag18 januari

zondag20 januari

Met elkaar praten over ontmoeting

Gratis open les dansmeditatie

Evensong met AVE in Grote Kerk Vianen

Nelien van Doorn start met een reeks tweewe-kelijkse bijeenkomsten dansmeditatie in de gymzaal van de Voorhof en biedt een gratis proefles aan, die duurt van 13:30 tot 15:00.

Ouderencoördinator Ria de Reus en geestelijk ver-zorger Lia Goyaarts staan garant voor een fijne en ontspannende avond waarin mensen samen met hen op een luchtige manier kunnen praten over ont-moeting. Willen we nog anderen ontmoeten? Of willen we dat het leven iedere dag voorspelbaar is? De avond begint om 19:30 uur en duurt twee uur. Entree: gratis, koffie thee ook.

Het Alblasserwaards Vocaal Ensemble treedt op bij de avondviering Evensong in de Grote Kerk in Via-nen. AVE zingt koormuziek uit alle tijden. Het reper-toire omvat dan ook muziek uit de middeleeuwen tot aan hedendaagse componisten. Tijdens de Evensong zullen o.a. werken van bekende Engelse componisten als Tallis, Hine en Stanford gezongen worden. Evensong begint om 16:00 uur.

Wil je nog naar de cabaret-voorstelling Hier en Nu van Sjaak Bral op zaterdag 9 februari in het Stadshoftheater? Doe dan mee met de prijsvraag en win vrijkaarten.

Sjaak Bral viert met de voorstelling ‘Hier en Nu’ zijn 15-jarig jubileum in het theater. Neem je genoegen met een wereld waarin feiten net zo lang worden gemarteld totdat ze een andere waarheid bekennen? Sjaak niet. Hij trekt het behang van de muur die de media optrekt. Hij onthult de achterkant van de voor-kant. Immers, door het gat van de grap waait de wind van de waarheid. Sjaak Bral, de man van de hartelijke lach, brengt een avond vol vilein en hilariteit, doordrenkt van onver-wachte maar trefzekere inzichten.

Win kaarten voor Sjaak Bral

FOTO: MINISTERIE VAN BEELD

pri

jsvr

aag

De prijsvragen:1. Wat is de echte naam van Sjaak Bral?2. Wat is de titel van het boek dat Sjaak Bral geschreven heeft?

Mensen die beide vragen goed heb-ben, maken kans op twee vrijkaarten inclusief consumptiebonnen. Deel-nemers die één vraag goed hebben, dingen mee naar twee vrijkaarten zonder consumptiebonnen. Ant-woorden kunnen met vermelding van adres tot en met zaterdag 19 ja-nuari gemaild worden naar [email protected]. De winnaars krij-gen de kaarten thuis gestuurd en Het Kontakt publiceert de namen.

Passage Lexmond19:30, Lexmond, dorpshuis Het Bosch. Alide Snitselaar verzorgt een dvd-presenta-tie. Zij werkt als gastenbege-leider bij pastoraal diaco-naal centrum De Herberg in Oosterbeek.

Avond over ontmoeting19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Ouderencoördi-nator Ria de Reus en geeste-lijk verzorger Lia Goyaarts staan garant voor een fijne en ontspannende avond waarin mensen samen met hen op een luchtige manier kunnen praten over ont-moeting. Entree, koffie en thee zijn gratis.

DONDERDAG 17 JANUARI

Bingo bij Everstein20:30, Everdingen, sport-complex Lekdijk. De suppor-tersvereniging van Everstein houdt een bingoavond in de kantine.

Gratis open les dansme-ditatie13:30-15:00, Vianen, gym-zaal basisschool De Voorhof,

DINSDAG 15 JANUARI

Ouderenmiddag14:30, Vianen, Het Klooster.Ouderenmiddag van de ge-zamenlijke Kerken in Vianen. De middag wordt verzorgd door het Wetering koor uit Cabauw. Pastor L. Beenhak-ker houdt de meditatie. Voor vervoer: J. Witkamp (0347-371633) en T. Boden (0347-371244).

Spreekuur wethouders17:00-18:00, Everdingen, dorpshuis ‘t Knooppunt. Wethouders André Land-wehr en Marcel Verweij hou-den spreekuur.

Schildercursus19:30-22:00, Vianen, atelier KNOCKaRT. KNOCKaRT houdt de schildercursus ‘kleur expressief’. In de schil-dercursus ontdekken deel-nemers de kracht en moge-lijkheden van kleur. In de moderne kunststromingen impressionisme, expressio-nisme en fauvisme gingen schilders anders met kleur om. www.knockart.nu

Workshop opgroeien anders19:45-22:15, Vianen, Egber-tusschool. De ‘Opgroeien Anders’ workshops zijn erop gericht je te versterken in je rol als ouder om zo het ou-derschap nog boeiender en leuker te maken, in het be-lang van je kind. Dit gebeurt aan de hand van herkenbare situaties en informatie waar-mee je direct aan de slag kunt. Dinsdagavond 15 janu-ari vindt de tweede work-shop plaats. Het gaat over leren en motiveren van kin-deren met spreker Hulda Möller van BreinCentraal Le-ren Instituut. Aanmelden: [email protected]. Kosten bedragen 15,00 euro per persoon.

WOENSDAG 16 JANUARI

SWOV Spelletjesmiddag13:30-15:30, Vianen, Hof van Batenstein. SWOV houdt een gezellige spelletjesmid-dag met sjoelen, rummikub en kaarten. Entree: 1,20 euro, inclusief kopje koffie/thee, een drankje en een hapje.

De Looch 3-5. Nelien van Doorn start met een reeks tweewekelijkse bijeenkom-sten dansmeditatie en biedt een gratis proefles aan. Er wordt gedanst op bestaande choreografieën op uiteenlo-pende muziek, vaak in kring-vorm. Meditatie gaat over contact met alles wat is, op dit moment. Meer informa-tie of aanmelden: Nelien van Doorn (0347-320115, [email protected]).www.dansenmetnelien.nl

Muziekavond20:00-22:30, Vianen, Hof van Batenstein. DJ Rischa Music uit Everdingen verzorgt de muziek tijdens de dans-avond van de SWOV. Entree: 3,00 euro, inclusief koffie/thee en een hapje.

Tribute to The Police20:15, Vianen, Stadshofthea-ter, Hazelaarplein 4. The Cops (Covers of The Police & Sting) brengt de theater-show ‘Tribute to The Police’. Entree: 17,50 euro.

Workshop ‘Ademen in

contact met jezelf’dag, Vianen. De Praktijk voor holistische therapie Ina Maka geeft een ademwork-shop met het thema ‘Ade-men in contact met jezelf’. Deelnemers ervaren wat in-tensief ademenen met hen doet, leren contact te ma-ken met zichzelf om van-daaruit in contact te komen met de ander, zonder zich-zelf daarbij weg te geven. Meer informatie : Maria van Leeuwen (0347-376798 of [email protected]) of www.praktijkinamaka.nl

ZONDAG 20 JANUARI

Sing-in in de Hoeksteen10:00, Vianen, De Hoek-steen. Zangdienst met als thema ‘Geloof het maar’. Spreekster is pastor Dineke van Oort uit Zaltbommel. De Jeugd Kerk Band o.l.v. An-neke ter Haar is er voor on-dersteuning van de te zin-gen liederen, evenals orga-nist Eduard Bos. Kinderen kunnen knutselen tijdens de gedeelte van de dienst.

Avondviering Evensong

16:00, Vianen, Grote Kerk, Voorstraat. De Vianense avondviering Evensong, ge-inspireerd op de Engelse (Angliciaanse) traditie, staat weer op programma. Net als voorgaande edities treedt ook deze keer weer het Al-blasserwaards Vocaal En-semble (AVE) op. Ze bren-gen nummers van grote En-gelse componisten.

WOENSDAG 23 JANUARI

Dans & Doe: Ik ben niet vierkant 14:30-16:30, Vianen, gym-zaal basisschool De Rank, ’t Wed 14. Dans en doedag voor kinderen van vier en vijf jaar. Eerst een uurtje dansex-pressie, dan een korte pauze met wat drinken en tot slot: aan de slag met je handen. Inspiratie: gebouwen. Zijn ze vierkant, of zie je andere vormen? Samen ontdekken de kinderen bogen, cirkels en andere geometrische vormen, en ze maken hun eigen gebouw. Entree: 9,50 euro, bij meer kinderen uit één gezin 8,50 euro voor volgende kind. Meer infor-

matie of aanmelden: Nelien van Doorn, (0347-320115, [email protected]) of Susanne Buter, (0347-778647, [email protected]).

Voorlezen in de bieb 15:00-15:30, Vianen, Biblio-theek Vianen, Spekdam 2. Kinden van vier tot en met zes jaar kunnen komen luis-teren naar het voorleesver-haal uit het Prentenboek van het Jaar ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman. Kinderen krijgen ook een kleurplaat mee.

Zeemansmuziek19:30-21:30, Vianen, Hof van Batenstein. Zeemanskoor De Brulboei treedt op voor de SWOV. Het in 1997 opge-richte zeemanskoor telt 65 zangers. Het koor wordt be-geleid door accordeonisten en een grote trom speler. Zij zingen een breed repertoire van vooral bekende Neder-landstalige liedjes. Entree: 3,50 euro. Entreebewijs ko-pen kan tot 21 januari bij Ria op het SWOV-kantoor of via 0347-374097.

zondag 20 januari

EVERDINGENH.H. Petrus en Paulus Parochie 19.00 uur Eucharistieviering Com-munieviering (zaterdag 19 januari). Herv. Gem. 18.30 uur ds. T. de Ridder.

HAGESTEINHerv. Gem. 09.30 uur cand. J. Hogenhout, 18.30 uur ds. M. van Dam.

LEXMONDHerv. Gem. 09.30 uur ds. B.M. v..d. Bosch, 18.30 uur ds. P. de Jager. Prot. Gem. Lux Mundi 10.00 uur ds. P. Gilhuis, 18.30 uur dr. G. den

Hartogh.

VIANENChr. Geref. Kerk 10.00 en 18.00 uur ds. B. de Romph. Herst. Herv. Gem. Eben Haëzer 09.00 uur ds. A.T. van Andel, 15.30 uur ds. R. W. Mulder. Prot. Gem. - De Hoeksteen 10.00 uur Mevr. past. B. van Oort. Prot. Gem. - Grote Kerk 16.00 uur ds. R.M. den Hertog. R.K Parochie Maria ten Hemelop-neming 10.00 uur Eucharistievie-ring.

ZIJDERVELDHerv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. D. Verkuil.

Religieuze diensten Vianen

HUISARTSEN

Vianen - Lexmond - De huisartsen van de HOED zijn voor dringende huisartsenzorg in avond, nacht, weekend en feestdagen aangeslo-ten bij de huisartsenpost in het An-tonius Ziekenhuis. Alle patiënten uit Vianen en Lexmond kunnen voor dringende huisartsenhulp buiten praktijkuren bellen naar de huisartsenpost Nieuwegein: 0900-4201420 (op werkdagen van 17.00 tot 08.00 en in het weekend van vr. middag 17.0 tot ma.morgen 08.00 uur). Receptenlijn: 24 uur per dag, 7 dagen per week doorbellen, her-haalrecepten via receptenlijn: tel. 0347-355995. Zijderveld - Informa-tie welk arts dienst heeft gaat via het antwoordapparaat.

APOTHEKEN

Apotheek Vianen, Hof van Baten-stein 2, Vianen, tel. 0347-372311. Ma t/m vr. 08.00-17.30 uur. Za. 10.00-12.00 uur. Apotheek Monni-kenhof, Rietkamp 62, Vianen, tel. 0347-372521. Ma. t/m vr. 08.00-12.30 uur en 13.30-17.30 uur. Voor alle geneesmiddelen die uw huis-arts, tandarts of EHBO-arts buiten deze uren heeft voorgeschreven en die u met spoed nodig heeft, kunt u terecht bij de gezamenlijke dienstapotheek SANEO (tel. 088-3207350) in het Anthonius Zieken-huis, Koekoekslaan 1, Nieuwegein. Tot 21.30 uur kunt u terecht bij de apotheek in de hal van het zieken-huis, daarna bij het loket naast de huisartsenpost.

Medische diensten Vianen

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

Dinsdag 15 januari 2013

11vrije tijd

Page 12: 03 Editie Vianen 2013

Dinsdag 15 januari 2013 onroerend goed 12

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

3. Geen koop/verkoop van dieren.

4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesVianen

Tel. 0347-341201info@autobedrijfwolterman.nlwww.autobedrijfwolterman.nl

WOLTERMAN

A U T O V E R H U U R

Auto huren, onderhouden, repareren of kopen?Autobedrijf Wolterman Lexmond B.V.

Zet je eigen nieuws opwww.hetkontakt.nl

Pen je rot TEHUUR

GARAGEBOX

Marienhof 143BTel. 06-54292177

Te HuurTwee-onder-één-kap woning

te Everdingen met garage€ 995,- per maand exclusief G/W/L

viamakelaardij.nlTel.: 0347-374277

0347 - 37 13 24 | Korte Kerkstraat 2 | Vianen

www.vanderwerfmakelaars.nl

Net buiten de stad Vianen gelegen zeer charmante twee onder één kap woning met zeer diepe (23 mtr) en zonnige achtertuin. De woning ligt aan een autoluwe straat met aan het eind de veerpont naar Vreeswijk. Aan de achterzijde ligt de woning vrij met een mooi uitzicht over de weilanden en de uiterwaarden. Op loopafstand bevind zich de oude stadspoort die toegang geeft tot het historische centrum van Vianen. Een charmante, in 1911 gebouwde, woning gelegen midden in het groen met alle voorzieningen op loopafstand aanwezig.

Vianen, Buitenstad 53 Vraagprijs € 295.000,- k.k.Nieuw

Historisch woonhuis met praktijkruimte

Wonen en werken in een historisch monument en genieten van een hedendaags comfort? Dat kan binnenkort in ’t Regthuys in Hagestein. BV Vrijstad Vianen wil het pand renoveren en ombouwen tot een woonhuis met praktijkruimte. LEKSTEDEwonen zoekt een huurder voor dit pand aan de Dorpsstraat 25.

’t Regthuys HagesteinHet pand betreft een deel van een voormalige boerderij, dat uit de 16e eeuw dateert. In het verre verleden heeft het gediend als een huis waar recht werd gesproken. Vandaar de welluidende naam ’t Regthuys. BV Vrijstad Vianen (“Maatschappij tot stadsherstel”) wil het pand restaureren en ombouwen tot een fraaie woning met aparte praktijk-ruimte/kantoor aan huis. Daarbij wordt de zijgevel in ere hersteld en komen de historische elementen sterker naar voren. De toekomstige bewoner kan straks genieten van een hedendaagse comfort, in een uniek pand met karakter en stijl.

Woonhuis met praktijkruimteWoonhuis- Twee verdiepingen met een woonoppervlakte van 120 m2- Begane grond: Ruime hal, toilet, aparte leefkeuken en riante

woonkamer. - Verdieping: Grote overloop, drie ruime slaapkamers, apart

toilet, badkamer met ligbad, douche en wastafel.- Bergzolder over gehele breedte van de woning. - Kelder van circa 24 m2.- Tuin met schuur annex carportPraktijkruimte- Eigen entreepartij op begane grond.- Praktijkruimte, pantry en apart toilet. - Totale oppervlakte circa 36 m2.

VerhuurinformatieDe huurprijs van het woonhuis bedraagt circa € 1.200,- en voor de praktijkruimte € 590,- per maand (prijspeil 1 januari 2013). Er worden aparte huurovereenkomsten voor de woonruimte en de praktijkruimte afgesloten: beide overeenkomsten vormen wel een onlosmakelijk geheel. De restauratie door BV Vrijstad Vianen start pas nadat een geschikte huurder is gevonden en de vereiste (bouw)vergunningen zijn verkregen. De huurder heeft inspraak bij de restauratie en de keuze van de keuken en tegelwerk in de badkamer. De verwachte oplevering en ingebruikname zal zomer 2014 zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEKSTEDEwonen. De medewerkers vertellen u graag meer over dit project en de mogelijkheden. Telefoon (0347) 37 20 20 en www.lekstedewonen.nl

Page 13: 03 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Knappe zege van Brederodes (zat)

De zaterdagformatie van Brederodes oefende midweeks tegen derde klasser Maarssen. Voor rust ac-teerden de groengelen bangig en ge-haast, en ze kwamen niet toe aan hun eigen spel. Tegen het zwakke Maars-sen, dat bij rust met 2-1 leidde (tegen-treffer Kevin Veerkamp), was het ni-veauverschil van twee klassen niet te merken. In de tweede helft kwam Bre-derodes los. Er werden mooie aanval-len opgezet, veel kansen gecreëerd en nagenoeg niets weggegeven. Nadat Kevin Valkenburg de gelijkmaker had gescoord bepaalde Veerkamp de eind-stand met twee doelpunten op 2-4. En daar kwam Maarssen goed mee weg.

Ton Delfgou onder dak bij Everstein

Als opvolger van Mi-chel Saghy, die na vijf seizoenen stopt als trainer van het tweede elftal, heeft Everstein overeenstemming bereikt met Ton Delfgou. De Vianer is mo-menteel hoofdtrainer van SVF (Co-then).

Oefenwinst Vianen Vianen domineerde het oe-

fenduel tegen Arkel. Na een snel doel-punt van Adil Ahabbad zorgde Danny Stijsiger op het halve uur voor 2-0. De bezoekers kregen aansluiting: 2-1. Na rust bleef Vianen toonaangevend, maar het lukte niet de uitstekende Ar-kelse doelman nogmaals te passeren.

Tafeltennisvereniging HTV tekende zaterdag voor de organi-satie van het 38ste Stuwtoernooi. De fi nales van zowel de F- als de H-klasse waren ongekend boeiend en span-nend. Als tweede vrouw slaagde Irene Aaneenbrug (VTV) erin de titel in de sterkste categorie op haar naam te schrijven.

“Ons uitgangspunt is dat we iedereen zoveel mogelijk willen laten spelen. Voormalige hofl everanciers als VTV (Nieuwegein) en Gispen (Culemborg) worden niet meer uitgenodigd. Ver-deeld over drie klassen streven we naar een veld van omstreeks veertig deelnemers, voornamelijk uit de Vijf-heerenlanden en de Alblasserwaard”, vertelde wedstrijdleider William van Overdam.Met negen tafeltennissers was de H-klasse matig bezet. In één poule werd een halve competitie afgewerkt. Titel-verdediger Henrik Reijersen van Buu-

ren (HTV) startte met een armbles-sure. Die bezorgde hem zoveel onge-mak dat hij het na drie wedstrijden voor gezien hield. Ondanks dat werd het in deze klasse een HTV-onder-onsje. Met zes overwinningen nam jeugdlid Roland Noteboom de kroon van zijn clubgenoot over. Bianca Rade-macher, de enige die Noteboom wist te verslaan, behaalde evenals Wim Koolhoven vijf zeges. De twaalf deel-nemers in de G-klasse streden in twee poules om de bovenste vier plekken. Via de kwartfi nales, waarin het doek viel voor de 76-jarige nestor Jan Muij-derman (HTV), en de halve fi nales baanden Jaap van Es (HTV) en Paul Anceaux (Leerdam) zich een weg naar de eindstrijd. Van Es, die in de poule-fase nog met 3-1 van Anceaux had ge-wonnen, stond constant onder druk tegen de linkshandige aanvaller, en kwam er aanvankelijk niet aan te pas: 7-11 en 6-11. De Everdinger herstelde zich echter knap en won de volgende

Irene Aaneenbrug wint Stuwtoernooitwee games met 11-9 en 11-7. In de beslissende vijfde game gaf het gevari-eerdere spel van de Leerdammer de doorslag: 7-11.

Met achttien spelers was de F-klasse het best bezet. Via drie poules werd dat veld teruggebracht tot acht. Drie-voudig winnaar en titelverdediger Ma-rio Lenting (HTV) was in de halve fi -nale niet bestand tegen de met nop-pen spelende Jan de Gans (Lekpongers/Ameide). Hij was net zo’n outsider als Irene Aaneenbrug (VTV/Nieuwegein, voorheen Tavernie/Nieuwland), die vaker heeft deelgeno-men aan het Stuwtoernooi, maar niet eerder de fi nale bereikte. De eindstrijd werd een vooral tactisch duel waarin De Gans, via twee keer 11-8, een over-tuigende 2-0 voorsprong nam. Het antwoord van Aaneenweg loog er ech-ter niet om. Ze boog haar achterstand om tot 2-2, en won de beslissende game in de verlenging met 13-11.

FOTO: PETER VERBEEK

Het Fust verstevigt tweede plaats Het hooggeklasseerde driebandenteam van Het Fust kreeg bezoek van

hekkensluiter DGL, en legde dat team flink over de knie: 6-0.

Ron van de Gaag kwam moeizaam op gang tegen Tinus Hoogeboom (32). Pas na de 25-ste beurt (tussenstand 11-10) gaf hij gas. Met series van onder andere 3, 8, 5 en 4 caramboles was hij dertien beurten later klaar (37-19): 2-0.

Maurice de Vré moest het evenmin van zijn opening hebben. Tegen Dolf Looman (25) stond hij er na achttien beurten niet best voor: 3-13. De Montfoorter viel echter stil, de Vianer kreeg grip op de ballen, en was ietsje eerder bij de finish dan zijn tegenstander (37-23 in 57 beurten): 4-0. Ben Verschraagen en Hennie Hoogeboom (24) hadden tijd nodig om in hun ritme te komen. Er ontspon zich een partij die gelijk op ging, maar waarin Verschraagen steeds een kleine voor-sprong had. Hij maakte het verschil met een reeks van zes caramboles en kwam daarna eigenlijk niet meer in moeilijkheden (30-20 in 63 beurten): 6-0.

Na de 2-6 nederlaag tegen het hoog geklasseerde Kondo Budjang is De Reigers gezakt naar de voorlaat-ste plaats in de eredivisie A.

De opening was voor de snel spelende en compact verdedigende gasten uit Wormer, die de score in de zevende minuut openden: 0-1. Nadat het via een strak schot vanaf rechts 0-2 was geworden zorgde Kay Chau met een intikker bij de tweede paal voor aan-sluiting: 1-2. De Noord-Hollanders maakten geen gebruik van een tijd-straf voor Marco Miltenburg. Sterker nog: in die periode miste Niek Looijen een geweldige kans op de gelijkmaker. In het resterende deel van de eerste helft deden Hatim Ouilad, Badred-dine Elbaz en Chau hem dat na. Pas in

de derde minuut van de tweede helft kreeg de thuisclub loon naar werken. Na een fraaie combinatie over drie schijven zorgde Duminda Menting voor 2-2. Kort daarna had Miltenburg geen oog voor de vrijstaande Niek Nooijen, en zijn schot werd geblokt door de doelman van de bezoekers. Tijdens een tijdstraf voor Elbaz maakte Kondo Budjang er 2-3 van. In de laatste vijf minuten tilde een Wor-mer speler de stand met een formida-bele lob naar 2-4. Er knapte iets bij De Reigers, dat zijn doelman inwisselde voor een zesde veldspeler. Zoals zo vaak had dat een averechtse uitwer-king. De gasten profi teerden van twee foutjes en maakten het halve dozijn daarmee vol: 2-6.

Malaise bij De Reigers

Darts Club Vianen hield za-terdag zijn clubkampioenschap. Rege-rend kampioen Rob de Bruin was op-nieuw de beste. In de fi nale versloeg hij Justin Man met 4-2.

De 38 deelnemers waren in acht pou-les ingedeeld. De laatste twee van elke poule kwamen terecht in de verliezers-ronde. Via het afvalsysteem plaatsten Marco Ooms en Yves van de Pas zich voor de fi nale, die Ooms met 3-2 won. De overige 22 darters gingen in de win-naarsronde verder in vijf poules. Daar-

van bleven er zestien over die toewerk-ten naar de eindstrijd. Justin Man, in de club binnengekomen als thuisdar-ter, ontpopte zich tot de grote verras-sing van het toernooi. In de halve fi -nale rekende hij met 3-1 af met Maar-ten Hofl and. In de andere halve fi nale verspeelde Danny de Brabander een 2-0 voor-sprong tegen Rob de Bruin. Aanslui-tend won hij de strijd om de derde plaats: 3-1. In een spannende fi nale toonde De Bruin zich de meerdere van Man: 4-2.

Darter Rob de Bruin gaat op herhaling

FOTO: PETER VERBEEK

Het wil nog erg niet vlot-ten met het libreteam van Vianen. Af-gelopen week werd met 4-2 verloren bij De Vaartsche Rijn.

In de partij tussen Jhon Burggraaf en Ton van den Heuvel (163) was het een tijdje stuivertje wisselen. De Vianer poetste een achterstand van 30 caram-boles weg, en bleef zijn opponent dankzij een betere slotfase de baas (154-168 in 22 beurten): 0-2.

Cock Florie (150) scoorde wat makke-lijker dan Peter Faber, en had tot en

met de zeventiende beurt de beste uit-zichten op de zege. Hij had echter geen antwoord op een reeks van 34 ca-ramboles van de IJsselsteiner, en ging in 23 beurten onderuit (143-126): 2-2.

Neus in de hoekDe toch niet onaanzienlijke schouders van Joop Florie (86) waren niet in staat de last van het moeten winnen te dra-gen. Cees van Schaik maakte het ver-schil met fraaie series van 58 en 26 ca-ramboles en in slechts twaalf beurten zetten hij de Vianer met zijn neus in de hoek (127-18): 4-2.

Verlies libreteam Vianen

In sportcentrum Helsdingen werd zaterdag de tiende editie van het Dorpenvolleybaltoernooi gehouden. Het team van Schoonrewoerd won de wisselbeker door Hagestein in de fi -nale van zich af te houden.

Tien ploegen uit Heukelum, Everdin-gen, Hei- en Boeicop, Nieuwegein, Schoonrewoerd, Hagestein, Zijderveld en leden van brandweer Leerdam be-streden elkaar in wedstrijden van twaalf minuten. De organisatie be-rustte bij Zijderveld, dat het toernooi

vorig jaar had gewonnen, en dat des-tijds het initiatief heeft genomen voor dit regionale volleybaltoernooi. Hoe-wel het niveauverschil soms best groot was deed dat niets af aan de gezellig-heid en de sportiviteit. Het team van Schoonrewoerd liet een goede indruk achter en op de toernooizege was niets aan te merken. Alle deelnemers en vrijwilligers verrast met een mooie ju-bileumhanddoek. Dat werd mogelijk gemaakt door fi nanciële bijdragen van Trackline Leerdam en loodgieters-bedrijf Den Besten (Zijderveld).

Schoonrewoerd wint tiende dorpentoernooi

FOTO: PETER VERBEEK

Dinsdag 15 januari 2013

13sport

Page 14: 03 Editie Vianen 2013

Trouwvervoer geregeld?

Rij dan ook even voor een trouwkaart naar Goudriaan!

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131Goudriaan0183 - 583311

Chr. de Leeuw & Zonen is een handelsonderneming gericht op de land- en tuinbouwsector. Wij leveren o.a. aan detailhandel, bedrijven en instellingen. Daarnaast hebben wij een winkel met een zeer breed assortiment aan producten.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde

Zaterdaghulp  m/v (circa 4,5 uur) leeftijd vanaf 16 jaar

Zijn/haar functie bestaat o.a. uit:

Wij vragen:

Wij bieden:

Chr. de Leeuw & Zonen

Gem. verbruik: 4,2 – 5,6 l/100km, 23,8 - 17,9 km/l. CO2-uitstoot: 110 – 149 g/km.*Tankpas actie is alleen geldig voor een nieuwe Kia cee’d Sportswagon bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013. De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, olijn, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. **Bij de 50/50 actie betaalt u nu de helft en de andere helft in 2014. De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Santander en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (12 maanden) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt 10.000,-. De 50/50 actie is alleen geldig voor een nieuwe Kia cee’d Sportswagon bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013. Leaseprijzen gebaseerd op 60 maanden en 20.000 kilometer via Kia Autolease. Rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en banden, WA-, Casco- (Eigen risico 227,-), inzittendenverzekering en rechtsbijstand zijn inbegrepen. De tarieven zijn exclusief BTW. Genoemde prijs is inclusief BTW/BPM, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage, maar exclusief metallic lak en lakbescherming. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.

DE NIEUWE KIA CEE’D SPORTSWAGON RIJKLAAR V.A. 10.199,-**

50/50BETAAL NU DE HELFT EN DE REST IN 2014**

OF GRATIS TANKPAS T.W.V. 750,-*

lease v.a. 375,-/mnd**

AUTOMOBIELBEDRIJF KOOIJMANSTUARTWEG 5, 4131 NH VIANEN, TEL.: 0347 - 37 32 45, WWW.KIA-VIANEN.NL

Ook het adres voor:

Schaatsenen winterkleding

De Bel Group in Nederland maakt deel uit van Fromageries Bel, één van ‘s werelds grootste

producenten van merkkazen,met merken als Mini Babybel, La

Vache qui rit, Leerdammer, Boursin, Apéricube en Kiri. Het hoofdkantoor van de Bel Group

is gevestigd in Parijs. Wereldwijd werken circa 11.400 mensen

voor de Bel Group en worden de merkkazen in 120 landen

verkocht. Gezamenlijk genereren de Bel merken een omzet van meer dan 2,5 miljard Euro. De

Bel Group in Nederland bestaat uit Bel Nederland B.V. en Bel

Leerdammer B.V. Bel Nederland B.V. is verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van de

Bel Group in Nederland. De merken die Bel in Nederland

voert zijn Mini Babybel, La Vache qui rit, Leerdammer, Boursin,

Port Salut en Cantadou. Bel Leerdammer B.V. produceert,

ontwikkelt en verpakt merkkazen en kaasproducten van

hoogwaardige kwaliteit onder het Leerdammer merk. Bel

Leerdammer heeft in Schoonrewoerd een

innovatiecentrum, alsmede productielocaties in

Schoonrewoerd, Dalfsen en Wageningen.

Kaasmaker Pilot Plant(locatie Schoonrewoerd)

FunctieIn de functie van Kaasmaker Pilot Plant ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van proeven, die voornamelijk betrekking hebben op de kaasbereiding en het kaasonderhoud.Je bent de beheerder van de ingrediënten en de productieapparatuur en draagt tevens zorg voor het juiste GMP-nivo binnen de pilot plant. Hierbij zorg je ervoor dat de wisselende en veelal nieuwe recepturen verlopen volgens de normale kaasbereidingsprincipes. Je dient tevens in te kunnen schatten of er afgeweken kan worden van het onderhoudsschema ophet gebied van de waarnemingen aan de kazen die niet stroken met de normale kaasrijping. Je voert eenvoudige laboratorium- en kwaliteitstesten uit en je bent verantwoordelijk voor de productie en de controle van kweken (bacteriën) in de pilotfermentor. In deze functie rapporteer je aan de Cheese Technologist Pilot Plant.

ProfielWij zijn op zoek naar kandidaten die passie hebben voor en ervaring hebben met kaasmaken. Je kunt daarnaast goed zelfstandig werken, bent kwaliteitsbewust, nauwkeurig en communicatief vaardig en hebt een afgeronde MBO-opleiding richting Levensmiddelenindustrie. Beheers je tevens de Engelse taal in woord en geschrift, dan ben jij de juiste persoon voor deze positie!

Reageren?Een schriftelijke sollicitatie ontvangen wij graag via Bel Leerdammer B.V., afdeling HR, t.a.v. Linda Blijleven, Postbus 1306, 4145 ZG Schoonrewoerd, of per mail naar [email protected].

Page 15: 03 Editie Vianen 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Servia verslaat directe concurrent

De dames van volleybalver-eniging Servia wonnen zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Switch met 3-2. Winst was nodig om de num-mer één positie in de ranglijst te be-houden. De Viaanse dames begonnen erg sterk en beheerst. De pass lag goed en Switch kreeg geen kans om in haar spel te komen: 25-20. Switch pakte halverwege de tweede set een voorsprong en gaf die niet meer uit handen, ondanks een time-out door de Viaanse dames.

In de derde set was Servia weer hele-maal terug. Jessica Beijen en Lisanne Verseveld wisten met hun aanval de nodige punten te scoren. Stephanie van Vliet wist de aanvallen van Switch goed te blokkeren: 25-17. In de vierde set nam Switch weer de leiding. Servia wist punt voor punt bij te blijven, maar kon de set net niet winnen. In de vijfde set moest blijken welk team het beste was. Switch maakte veel ser-vicefouten, waardoor Servia de set naar haar hand zette: 15-3.

Servia start het nieuwe jaar goed met 4-0 zege

via raakte niet van slag en zorgde bin-nen korte tijd voor een gelijke stand. Toch kwam de servicepass van Servia niet altijd goed aan, waardoor DOS de gelegenheid kreeg om lange tijd bij te blijven. Toen Servia richting het einde van de set alsnog een tandje opscha-kelde, was het verschil gemaakt: 25-19. In het vervolg kwam Servia niet meer in gevaar. Passer-loper Yme Veenje scoorde regelmatig met zijn sprongservice in de derde set: 25-18. Dos had ook in de vierde set geen ant-woord op het aanvalsgeweld: 25-15.

De volleyballers van Servia zijn het tweede deel van de competitie goed begonnen. Het team won met 4-0 van DOS uit Schoonhoven.

Servia startte voortvarend. Door een goede servicereeks van spelverdeler Martin Zwaan werd DOS direct onder druk gezet. De tegenstander kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Servia pakte een ruime voorsprong van tien punten: 25-15. In het begin van de tweede set herpakte DOS zich en nam een voorsprong van vier punten. Ser-

Viko blijft koploper na uitzege tegen Achilles

Soerjo de stand weer gelijk trok (3-3). De rust werd uiteindelijk ingegaan met een 5-5 stand. Na de rust hetzelfde spelbeeld. Er werd om beurten ge-scoord, tot 8-8. Raymond Soerjo ver-grootte het verschil voor het eerst op twee doelpunten (8-10). Trainer/coach Dirk-Jan Drost bracht Ilse Witte in de slotfase in het verdedigingsvak in, waardoor de rebound bij Achilles ont-regeld werd. Een afstandsschot van Romé Vermeer zorgde voor 8-11. Net voor het eindsignaal werd het nog 9-11.

De korfballers van Viko blij-ven koploper na een 8-11 overwinning tegen Achilles in Almelo, de nummer drie op de ranglijst.

Viko begon goed, met treffers van Zelko Buitelaar en Vincent Boer. De thuisploeg speelde fel en gedreven en maakte het Viko bijzonder lastig. Achilles bouwde een veldoverwicht op, terwijl Viko de foutjes van de te-genstander effi ciënt afstrafte. De wed-strijd ging volledig gelijk op. Achilles scoorde twee keer, waarna Raymond

Osv Albatros vierde zondag het 35-jarig bestaan. Er was een lunch voor de leden, oud- en ereleden, een reünie, een veiling en toespraken van de wethouder en een vertegenwoordiger van NOB. FOTO: ROBERT HENSBERGEN

Badmintonners lijken niet te stoppen Na alle zeges in 2012 opende

het eerste team van Badminton Club Vianen ook 2013 met een overwin-ning.

Het team won afgelopen zondag met 0-8 van Ricochet 3 in Wijk bij Duur-stede. Laurens Harkema won al zijn

wedstrijden met gemak. De herendub-bel met Jaimey de Roos eindigde in 13-21/8-21. Laurens versloeg zijn te-genstander in de single met 10-21/6-21. De mix met zijn zus Liesbeth resul-teerde in een 9-21/8-21 zege.

Liesbeth Harkema en Miranda Over-

beek sloten hun damesdubbel af met 18-21/14-21. Liesbeth won haar single met 14-21/18-21, Miranda met 11-21/15-21 en Jaimey met 16-21/12-21. De mix van Jaimey en Miranda was een zeer spannende driesetter, die Vi-anen nipt wist te winnen: 21-12/17-21/25-27.

Vianen zet Hugo Haak in de bloemen Wethouder Marcel Verweij en twee vertegenwoordigers van Sportraad

Vianen hebben Nederlands Kampioen Hugo Haak donderdag gefeliciteerd met zijn sportieve successen. De 21-jarige Vianees veroverde twee landstitels in het baanwielrennen, namelijk op de onderdelen keirin en de kilometer. Hij won zilver bij de sprint. Haak is opgegroeid in Vianen maar woont sinds kort in Apeldoorn.

FOTO: MARIJKE VERHOEF

Nieuwe badkleding voor Albatros De waterpolodames van De Albatros presenteerden tijdens het midwin-

ter-nachttoernooi hun nieuwe badpakken. De aanschaf is de volgende stap naar een professionelere uitstraling van het team. Op het badpak (en op de cap) is overigens nog ruimte voor een bedrijfslogo.

FOTO: DE ALBATROS

De waterpolodames van De Albatros maakten zaterdag een slechte beurt op bezoek bij De Vuur-sche in Baart. Met een uitgedunde se-lectie was de wedstrijd na twee perio-den al gespeeld. Het werd uiteindelijk 8-3 voor de thuisploeg.

De start van de thuisploeg was sterk. De speelsters uit Vianen hadden geen antwoord op de aanvalsgolven van De Vuursche. Het was in het begin een-richtingsverkeer. In de eerste periode werd al tegen een achterstand van 3 - 1 aangekeken. De ploeg uit Vianen kon

geen vuist maken, passes waren niet goed, verdedigend werd niet altijd de goede oplossing gekozen. Gevolg was dat na twee periodes, De Albatros al tegen een 6-1 achterstand was opgelo-pen. Vanaf de derde periode waren de ploegen in evenwicht. Er kwamen wel kansen voor de gasten. Angelique Ver-schoor verraste de keepster met een laag schot in de hoek. Daarna was het de beurt aan Froukje Angevaare, met een afstandschot bracht zij de derde Viaanse treffer op het bord. Ook de thuisploeg pikte haar doelpuntje mee in de slotfase: 8-3.

Slechte start De Albatros

DOS Vianen pakt vier medailles

Tijdens de eer-ste regionale kwalifi catiewedstrijd di-visie 5 en 6 hebben de turnsters van gymnastiekvereniging DOS Vianen vier medailles in de wacht gesleept.Fabiënne Sporrel turnde bij de pupil-len 2, niveau 9 een uitstekende wed-strijd. Op de onderdelen sprong, balk en vloer behaalde ze de hoogste score. Imane el Maruani (tweedejaars jeugd) viel van de balk, maar scoorde hoog op de andere onderdelen. Met 43,500 punten pakte ze zilver. Juliëtte Verweij turnde een stabiele wedstrijd en pakte met 42,200 punten een bronzen plak. Esther Poort pakte brons in de catego-rie pupillen 1, niveau 10.

Dinsdag 15 januari 2013

15sport

Page 16: 03 Editie Vianen 2013

Samen sterker in De Vijfheerenlanden

Rabobank. Een bank met ideeën

Kennis delen met zzp’ers

www.rabobank.nl/vijfheerenlanden | @RaboVhl | Rabobank VijfheerenlandenKantoren in Vianen, Leerdam en Meerkerk | Particulieren (0347) 35 78 00 | Bedrijven (0347) 35 77 44

26 januari 2013

12.15 Zaal open

13.00 - Opening door Jaap Jongbloed

- Inleiding ‘zzp’ers in een coöperatie’

13.30 Presentatie 1 (zie verderop)

14.15 Presentatie 2 (zie verderop)

15.00 Discussie onder leiding van Jaap Jongbloed

16.00 Netwerkborrel

Niet te missen voor de (toekomstige) zzp’er

Kies twee van deze vijf presentaties en meld u uiterlijk 24 januari aan op rabobank.nl/vijfheerenlanden. U krijgt een bevestiging per mail.

Hoe kan de bank de lokale welvaart stimuleren? Die vraag stelden we eind 2011 aan onze leden tijdens de jaarlijkse kieskringvergaderingen. ‘Kennis delen’ was een veel ge-hoord antwoord.

Afgelopen jaar ging onze ledenraad met dit gegeven aan de slag. Het resultaat kunt u als (aankomend) zzp’er in De Vijfheerenlanden eind deze maand er-varen. Dan organiseren we voor u een gratis infor-

matiebijeenkomst met presentaties die in-teressant zijn voor de dagelijkse praktijk. U bent van harte welkom, ook als u geen klant bent van de Rabobank.

Kennis delen om de lokale welvaart te stimuleren. Dat is het idee.

Wils van Damdirecteur Bedrijven

zaterdag 26 januari: ZZP-MIDDAG*

13.00 –17.00 uur, hotel Van der Valk in Vianen

*Gratis toegang, ook voor niet-klanten, meld u uiterlijk 24 januari aan

Zzp’ers en de fiscusMet welke fiscale regels en mogelijkheden heeft u als zzp’er te maken? Wat verandert er in 2013?

Spreker: Jan Campagne, Van Noord Accountants en Belastingadviseurs

Zzp’ers samen sterk in een coöperatieSteeds vaker verenigen zzp’ers zich in een coöperatie. Welke kans biedt samenwerking met andere zzp’ers, hoe pakt u dat aan?

Spreker: Erik Altena, adviseur coöperaties voor Rabobank.

Persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap voor zzp’ersWat betekent het ondernemerschap voor uw leven als zzp’er? Hoe haalt u het beste uit uzelf?

Spreker: Jan Schuitemaker, Talentenanalist bij The Careercoach, Schoonrewoerd

Discussieleider: TROS-presentator Jaap Jongbloed

Marketing en promotie voor zzp’ersHoe krijgt u nieuwe en trouwe klanten? Hoe brengt u uw diensten als zzp’er onder de aandacht?

Spreker: Remco Hol, marketing en communicatie expert

Persoonlijke presentatie voor zzp’ersWelk visitekaartje geeft u af en hoe presenteert u zich als zzp’er aan (nieuwe) relaties?

Spreker: Anita ten Hoff, trainer en coach Ten Hoff Advies

Twitter meevia #RaboZZP

Bent u zzp’er of wilt u het worden? Voor alle (aan-komend) zzp’ers in De Vijfheerenlanden organi-seert de Rabobank een niet te missen bijeen-komst. In hotel Van der Valk in Vianen spijkeren ervaren sprekers u bij over persoonlijke ontwikke-ling en ondernemerschap, fiscale actualiteiten, marketing en promotie, persoonlijke presentatie en de coöperatie als organisatievorm voor zzp’ers. We sluiten af met een discussie en ‘matchmaking’ onder leiding van de bekende televisiepresenta-tor Jaap Jongbloed. Via matchmaking proberen we zzp’ers samen te brengen die elkaar kunnen versterken.

Gratis toegang, wel aanmeldenDe toegang is gratis en er zijn geen verplichtingen achteraf. Kies uw presentaties en meld u zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 januari, aan via rabobank.nl/vijfheerenlanden. Let op: er is slechts een beperkt aantal plaatsen per presentatie beschikbaar, dus vol is helaas vol.