0000 BRO EMS A5 POSTGRAD...voor ondernemingen. Die worden steeds gebracht door eminente gastdocenten...

12
www.emsbrussel.be Postgraduate dagprogramma’s FINANCE EN SECURITIES HUMANRESOURCESMANAGEMENT BEDRIJFSCOMMUNICATIE MARKETINGMANAGEMENT DIGITALE MARKETING EN COMMUNICATIE ACADEMIEJAAR 2016-2017

Transcript of 0000 BRO EMS A5 POSTGRAD...voor ondernemingen. Die worden steeds gebracht door eminente gastdocenten...

www.emsbrussel.be

Postgraduatedagprogramma’sFINANCE EN SECURITIES

HUMANRESOURCESMANAGEMENT

BEDRIJFSCOMMUNICATIE

MARKETINGMANAGEMENT

DIGITALE MARKETING EN COMMUNICATIE

ACADEMIEJAAR 2016-2017

Start je carrière met ervaring.

“Werken of studeren?Geen gemakkelijke keuze. Maar na eenvrij theoretische opleiding had ik nogbehoefte aan wat praktijkkennis en-ervaring alvorens aan de slag te gaan.Een postgraduaat leek mij de idealeinvulling. Via groeps werken, papersen lesmomenten met mensen uit debranche, heb ik een praktische, maarvooral uitgebreide kennis opgebouwd.Gepakt met mijn bijkomend diplomaheb ik verschillende kansen om eenboeiende job te vinden op de arbeids -markt. Kortom, zo’n postgraduaatvormt een ideale springplank naareen professionele carrière.”

Liesbet Van Campen, alumnuspostgraduaat Human resources -management

Postgraduatedagprogramma’sACADEMIEJAAR 2016-2017

Waarom een postgraduaat volgen?Je hebt een diploma hoger onderwijs op zak en je wenst een bijkomend getuigschrift dateen academische onderbouw verzoent met reële bedrijfs kennis? Je bent ambitieus en je wilt eenopleiding die teamwerk en individuele ontwikkeling combineert? Je zoekt een traject dat je in één jaarklaarstoomt voor het bedrijfsleven? Dan zijn de unieke post graduaten van EHSAL ManagementSchool (EMS) iets voor jou!

Unieke onderwijsformule

EMS, een samenwerking tussen Odisee en KU Leuven, biedt je een unieke onderwijs formule meteen cocktail van interactieve colleges, workshops, discussies, individuele cases en groepswerkenvoor ondernemingen. Die worden steeds gebracht door eminente gastdocenten uit het bedrijfs -leven die hun kennis en ervaring met jou delen.

■ Zo verwerf je heel wat praktische bagage en doe je relevante bedrijfservaring op.■ Zo bouw je verder aan je sociale vaardigheden en word je meer zelfverzekerd.■ Zo start je jouw carrière met een extra getuigschrift én met ervaring.

Elk van de postgraduate dagprogramma’s vormt een afgerond geheel van 240 contact uren(40 studiepunten) en loopt over één academiejaar. Een postgraduaat is het wettelijk erkend(referentie)getuigschrift inzake permanente vorming.

Het postgraduaat van EMS heeft mijniet alleen veel bijgebracht overmarketingtheorieën en -concepten,maar vooral uit de toepassing ervanin concrete boeiende projecten inopdracht van bedrijven heb ik hetmeest bijgeleerd. Het was voor mijeen zeer geslaagde stap in de richtingvan het professionele leven

Kristof Schils, alumnus postgraduaatMarketingmanagement

Doelgroep

De postgraduate dagprogramma’s zijnbedoeld voor recent afgestudeerde(professionele en academische)bachelors en masters die zich willenonderscheiden door hun basisdiplomaaan te vullen met een praktijkgerichtespecialisatie opleiding.

Motivatie en enthousiasme zijn een must.

Het aantal deelnemers per programmais beperkt. Tijdig inschrijven is dan ookde boodschap.

3

Waarom studenten kiezen voor EMS?Gastdocenten uit het bedrijfsleven

Onze gastdocenten staan elke dag in het bedrijfsleven en hebben een jarenlange ervaring.Zij brengen doelbewust de vaak complexe bedrijfsrealiteit mee naar de colleges. Zij geloven ininteractie en in ‘learning by doing’. Hun aanpak is appellerend en confronterend. Je steekt heel watop van hun concrete bedrijfsvoorbeelden die illustreren hoe het kan, maar ook hoe en waar het somsfout kan lopen. Je zult snel merken dat onze business-toppers toegankelijke coaches zijn.

‘Learning by doing’

Tijdens de opleiding worden in kleine groepen meerdere reële bedrijfsprojecten uitgevoerd voorverschillende ondernemingen. Zo zet je jouw eerste stappen in het bedrijfsleven. Professionals staanje bij en geven je tijdens coachingsessies nuttige feedback en verruimende inzichten. In teamverbandrapporteer je aan de opdrachtgevende ondernemingen die jouw aanbevelingen naar waarde wetente schatten.

Teamwerk

Door te werken in een studentengroep met verschillende vooropleidingen ontstaat er eenboeiende confrontatie van visies en ideeën. Je leert van elkaar en het stimuleert jouw creativiteit.Bovendien brengt ieder zijn eigen sterktes mee in het team. Je groeit als ‘groepswerker’ maar bouwttegelijk aan je eigen skills.

“Wat mij het sterkst is bijgebleven,is de passie waarmee de gastdocentenhun vak brachten. Ze geven enkelekapstokken die je zelf verder uitbouwt.”

Tessa Langsberg, alumnus postgraduaatHumanresourcesmanagement

Postgraduatedagprogramma’sACADEMIEJAAR 2016-2017

4

Goed voorbereid naar de arbeidsmarkt

We maken er een punt van om je goed voorbereidde arbeids markt op te sturen, en dat niet alleen metonze vakinhouden en ervaringsgerichte bedrijfs -projecten. In elk postgraduaat geven coaches je ookconcrete presentatie- en sollicitatietrainingen. Stages maken geen deel uit van de opleiding.Maar als je vrijwillig een stage wil lopen, dan kandat onder bepaalde voorwaarden met de hulpvan EMS.

Een intens maar kort jaar

De uitdagende theoretische basiscursussen bij destart, de diverse individuele taken, de papers enpresentaties voor team opdrachten zorgen samenvoor een intens studiejaar, dat wel eindigt in april/mei. Hierdoor kom je versterkt op de arbeids marktvóór een nieuwe lichting afgestudeerden. In hetpostgraduaat maak je heel wat cases en presentaties,maar geen masterproef.

“De mogelijkheid om de theorie in de praktijk om te zettenin uitdagende bedrijfs projecten is voor mij dé reden waaromdeze opleiding zo interessant is.”

Maxime De Smet, alumnus postgraduaat Marketingmanagement

5

Co-certificering

De postgraduaatgetuigschriften van EMS genieten van een uniekeco-certificering door Odisee en door de Faculteit Economie enBedrijfswetenschappen (FEB) van de KU Leuven. Beide instellingenbekrachtigen het getuigschrift.

Brussel als studentenstad

Studeerde je tot nog toe in Gent, Antwerpen of Leuven? Dan is het nuje kans om Brussel te ontdekken. Je studeert er in het kloppendeeconomische en maatschappelijke hart van het land en van Europa.Ook voor ontspanning heeft onze hoofdstad heel wat te bieden, van heusecultuurtempels over trendy winkels tot en met rasechte bruine cafés.Dankzij de gunstige ligging vlakbij het station Brussel-Centraal en de praktischgeplande lesuren (lesblokken van 3 uur, van 9.30 tot 12.30 u en/of van13.30 tot 16.30 u) is sporen naar de hoofdstad een goed alternatief.

Postgraduatedagprogramma’sACADEMIEJAAR 2016-2017

6

EHSAL Management School

EMS biedt al meer dan 25 jaar algemene en gespecialiseerdekennis in verschillende vak gebieden aan professionals uit hetbedrijfs leven. Ook de post graduate dagprogramma’s zijn stukvoor stuk praktijk relevante opleidingen met een kwaliteits imagoin het bedrijfs leven. Onderwijs commissies, bestaande uitacademici en eminente bedrijfs mensen uit het vakgebied, wakenover de wetenschappelijke onderbouw, de businessoriëntatieen de actualiteit van elke opleiding.

“Het postgraduaat was een fantastisch jaar waarin ik in depraktijk heb mogen onder vinden wat bedrijfscommunicatieécht inhoudt. Het postgraduaat heeft me bovendien niet alleenprofessioneel veel bijgebracht. Ik heb er ook vrienden voor hetleven aan overgehouden. Kortom: het was over heel de lijneen rijk en boeiend jaar.”

Chloé Schotte, alumnus postgraduaat Bedrijfscommunicatie

Je opleiding

Lage rentestanden leiden tot een zoektocht naarmeer rendabele manieren om te beleggen/investeren. Hier is een taak weggelegd voorbeleggings adviseurs en vermogensbeheerders.Het postgraduaat Finance en securities bereidt jouvoor op deze boeiende en uitdagende opdracht.

De kern van het leertraject is ervaringsgerichtleren (learning by doing) via cases en bedrijfs -projecten. Theoretische concepten wordendaadwerkelijk teruggekoppeld naar de praktijk.Tijdens één van de projecten van de opleidingkoop je met een beperkt budget een aandeeleffectief aan. Aan dit actief aandeelhouderschapworden opdrachten gekoppeld. Een financieelavontuur zonder kater maar met onmisbarebagage voor de toekomst.

Volgende vakken zorgen voor de nodige kennis:financiële instrumenten (aandelen, obligaties,money market instrumenten, afgeleideproducten,...), analysetechnieken, reguleringen sturing op de markten, vermogens recht,

fiscaliteit, portefeuilleconcepten, ethiek inde financiële wereld, behavioral finance … Op je programma staan ook een afsluitendseminarie, bedrijfs bezoeken en een specifieketraining in sollicitatie- en presentatieskills.

Je job

Het postgraduaat Finance en securities bereidt jevoor op een job als effecten makelaar, beleggings -adviseur, compliance officer, onafhankelijkraadgever/bestuurder van beursvennootschappenen beleggingsfondsen, relatie beheerder privatebanking, financieel analist, asset manager,account manager …

POSTGRADUAAT FINANCE EN SECURITIES

7

Programmacoördinator

Stijn [email protected]. 02-210 12 49

“Als afstuderende master TEW had ikniet het gevoel dat ik klaar was vooreen financieel georiënteerde job.In het postgraduaat Finance ensecurities heb ik kunnen kennismakenmet de professionele en de praktischekant van de financiële wereld. De lessenwerden gegeven door zeer bekwamegastdocenten met jaren ervaring in hunvakdomein. Het was een unieke enleerrijke ervaring. Een toegevoegdewaarde voor wie een carrière beoogtin de financiële wereld.”

Morten Beerten, alumnus postgraduaatFinance en securities

Je opleiding

In het postgraduaat Humanresources management(HRM) staat de gevarieerde praktijk van deHR-professional centraal. Na de opleiding zul jeover een breed referentiekader beschikken om alsHR-medewerker of -verantwoordelijke succesvolte zijn in een organisatie. Je zult je mensgerichtehouding ten volle kunnen ontplooien.

Via ervaringsgerichte teamprojecten (‘learningby doing’) worden de theoretische conceptenterug gekoppeld naar de praktijk. Je doet o.m.een onderzoek naar de werking van de HR-dienstin een bedrijf en formuleert aan bevelingen terverbetering. Je werkt ook een mediaplan uit voorrekrutering en employer branding, een learning-en developmentproject en een case omtrentgedrag in organisaties. Om die projectensuccesvol te kunnen uitwerken, komen devolgende vakken aan bod: rekrutering enselectie (ook via social media), prestatie- encompetentie management, outplacement,belonings beleid, arbeidsrecht, sociaal -zekerheids recht, sociaal overleg …

Bovendien zorgen interactieve teamcoachings vooreen verdere verdieping in het HR-vak en in het eigenleiderschap. Tot slot staan ook een afsluitendseminarie, de activiteiten van de PersonnelManagers Club en een specifieke sollicitatie-en presentatietraining op het programma.

Je job

Als afgestudeerde van het postgraduaat HRM isje doel: de juiste medewerker op de juiste plaatskrijgen en houden. Je gaat aan de slag als:consulent in een interimbureau, HR-consultant,stafmedewerker HRM & communicatie,selectiemedewerker, personeels medewerker …

POSTGRADUAAT HUMANRESOURCESMANAGEMENT

8

Programmacoördinator

Nathalie [email protected]. 02-210 12 43

“Het is jaren geleden dat ik met zo veelgoesting naar ‘school’ ging. Dat komtdoor de professionele aanpak in hetpostgraduaat HRM: de inhoud vande vakken, de zorgvuldig gekozenprojecten, de gepassioneerde gast -docenten, de coördinatie, de syllabi,de mede studenten. Ik heb de kostprijsal ruimschoots terug verdiend onderde vorm van kennis, inzicht in HR,professionalisme, vrienden …”

Selina Verniers, alumnus postgraduaatHumanresourcesmanagement

Je opleiding

Het postgraduaat Bedrijfscommunicatie biedt jeeen praktijkgerichte opleiding in de heden daagsebedrijfscommunicatie. Alle aspecten van externeen interne communicatie met consumenten,medewerkers en aandeelhouders komen aanbod. Naast een aantal fundamentele sessies overmarketing en marketingcommunicatie spitst deopleiding zich toe op communicatiestrategie,merkenmanagement en mediaplanning, crisis -communicatie, online bedrijfs communicatie,B2B-communicatie, corporate identity …

Een reeks ‘Learning by doing’-teamprojectenmaakt deel uit van het post graduaat: opmakenvan een extern communicatieplan voor een merkof bedrijf, uitwerken van een project voor internecommunicatie en het opstellen van een planvoor HR-communicatie en employer branding.In het ‘EMS Communication Business Game’ervaar je het leven van een communicatie -verantwoordelijke. Het is de uitgelezen kansom er je kennis en communicatieskills efficiënttoe te passen.

Tot slot staan een afsluitend seminarie en eenspecifieke training van sollicitatie- en presentatie -skills op het programma.

Je job

Het postgraduaat Bedrijfscommunicatie leidtnaar functies als: medewerker in een reclame-of communicatie bureau, woordvoerder,verantwoordelijke marketing communicatie,stafmedewerker dienst corporate communication,communication manager …

POSTGRADUAAT BEDRIJFSCOMMUNICATIE

9

“Met het postgraduaat Bedrijfscommunicatie verfijn je niet alleen je communicatieveeigenschappen, maar je krijgt ook een stevige basis marketing, merken management,sollicitatietraining enz. Het programma is heel gevarieerd en de docenten zijn ervarenvakmensen die je kennis en tips aanreiken waar je ook iets mee bent. De opdrachten enprojecten zijn niet te onderschatten, maar geven je de kans om jouw creativiteit ten vollete benutten. Kortom, tot nu toe zijn de maanden voorbijgevlogen en heeft de opleidingal mijn verwachtingen ingelost.”

Nicky Vermuyten, alumnus postgraduaat Bedrijfscommunicatie

Programmacoördinator

Raymonde [email protected]. 02-210 16 21

Je opleiding

Het postgraduaat Marketingmanagement is eenbrede, holistische en ervarings gerichte opleidingdie intensief alle facetten van marketingbestudeert. Bedoeling is dat je het marketing‘denken en doen’ vanuit een bedrijfs economischecontext begrijpt én kunt toepassen.

Daarbij komen volgende vakken aan bod:marketingstrategie, marketing concepten,markt onderzoek, branding, synergie marketingen sales, financials for marketeers, pricing,distributie beleid, B2B, marketing recht,digitale marketing…

Dit postgraduate dagprogramma stimuleert jeom via groepswerk alternatieve oplossingente formuleren voor cases en zo je theoretischekennis om te zetten in de praktijk (‘learning bydoing’). Reële bedrijfs opdrachten vormendaarbij steeds het vertrekpunt. Je werkt eenmarkt onderzoeks project uit, je stelt eenB2B-marketingplan op, je bouwt een directmarketingcampagne uit en je finaliseert eenvolledig marketing plan voor een concreteorganisatie. Ook het jaarlijks slot seminarie ende voorbereiding van je eerste stappen opde arbeids markt staan op het programma.

Je job

Het postgraduaat Marketingmanagementbereidt je voor op een job als marketing manager,commercieel verantwoordelijke, markt -onderzoeker, product manager, brand manager,account manager, regio sales manager …

POSTGRADUAAT MARKETINGMANAGEMENT

“Het postgraduaat Marketing -management bevat heel wat relevantepraktijkcases en wordt geleid doorvak kundige gastproffen (InsitesConsulting, AB InBev …) die de theoriesnel koppelen aan hun ervaring in debedrijfswereld. De projecten (Desso,Palm …) die we in teamverband in handenmochten nemen, gaven écht weer water in de realiteit van alle marketeersgevraagd wordt: holistisch denken.Hierdoor voel ik mij zelfzekerder om naarmijn toekomstige werkgever te stappen.”

Yasmin Haegeman, alumnuspostgraduaat Marketingmanagement

Programmacoördinator

Caroline [email protected]. 02-210 13 59

10

Je opleiding

In het postgraduaat Digitale marketing encommunicatie maak je kennis met demogelijkheden van digitale technologie voormarketeers en communicatie verantwoordelijken.Je ontdekt hoe ze met digitale technologie eenconcurrentieel voordeel kunnen uitbouwen enhet rendement van hun marketinginvesteringenkunnen optimaliseren.

Ervaringsgericht leren in teams (‘learning bydoing’) is de kern van de gehele opleiding.Zo werk je o.a. een socialmediastrategie,een website management- en een mobilemarketingproject uit, ontwikkel je een e-mail-en eCRM-campagne en een geïntegreerdonline/offline communicatieplan. Om dieprojecten adequaat te kunnen uitwerken, krijg jeo.m. search engine marketing (SEO + SEA),Google Analytics, social media marketing &communicatie, digitaal marketingplan,conversation management, e-commerce,conversion marketing, big data, branding …

In een verdiepings module gaat extra aandachtnaar het praktisch werken met dashboards enweb design tools. Ook het jaarlijks slotseminarieen een skills- en sollicitatietraining staan op hetprogramma.

Je job

Na het postgraduaat Digitale marketingen communicatie kun je aan de slag als:online marketeer, e-commerce manager,social media manager, SEO-expert,conversation manager, …

POSTGRADUAAT DIGITALE MARKETING EN COMMUNICATIE

11

“Het postgraduaat Digitale marketing en communicatie heeft mij doen inzien datde marketingwereld steeds meer beïnvloed wordt door het digitale en interactieve.We kregen les van professionals en maakten kennis met enkele Belgische internet pioniersen social media-experten. En wie kan als student uitpakken met opdrachtgevers alsTalking Heads/Netlash, Tequila/TBWA of Insites Consulting? Ik vond het een meerwaardeom tips te krijgen van echte vakexperts.”

Bart Bossuyt, alumnus postgraduaat Digitale marketing en communicatie

Programmacoördinator

Hugo [email protected]. 02-210 12 42

Meer weten

■ WEBSITEInformatie over de programma’s,inschrijvings modaliteiten, kostprijs, examens,(video)getuigenissen, gastdocenten…vind je op onze websitewww.emsbrussel.be/postgraduaat

■ PROGRAMMACOÖRDINATORHeb je nog vragen? Aarzel dan niet omcontact op te nemen met onzeprogrammacoördinatoren.

■ INFODAGENVoor een gesprek met onze programma -coördinatoren én met huidige studenten benje van harte welkom op onze infodagen.Schrijf je bij voorkeur in via onze websitewww.emsbrussel.be/infodag

• zaterdag 12 maart 2016 van 9u30 tot 13u• zaterdag 23 april 2016 van 9u30 tot 13u• zaterdag 25 juni 2016 van 9u30 tot 13u• zaterdag 3 september 2016 van 9u30

tot 13u.

v.u.

: Jo

Van

den

Boss

che,

War

moe

sber

g 26

, 100

0 Br

usse

l © 2

016

Een samenwerking tussen

Andere EMS-opleidingen

Naast de postgraduate dagprogramma’s in deze brochure, biedt EMS ook andere kort-en langlopende managementopleidingen aan voor professionals uit het bedrijfslevenen uit de social profitsector. Het volledige aanbod is te vinden op onze websitewww.emsbrussel.be onder ‘Opleidingen professionals’.

Voor meer informatie over deze opleidingen ben je van harte welkom op de infodagenvan 25 juni en 3 september 2016.

EHSALManagement SchoolWarmoesberg 261000 BrusselTel: 02-210 13 [email protected]

www.emsbrussel.be