Programma dag van de dijk 2009

Post on 26-May-2015

304 views 5 download

description

Vrijdag 18 september en de autoloze zondag 20 september 2009 Steenfabriek Druten Het water heeft u zoveel meer te bieden. Beleef het zelf tijdens de Dag van de Dijk! Op verschillende plekken tussen Druten, Beuningen, Overbetuwe en Neder-Betuwe zijn activiteiten voor jong en oud georganiseerd met een spannende mix van recreatie, entertainment en informatie. Door de diverse activiteiten kunt u ervaren wat het rivierengebied allemaal te bieden heeft. Waar en wanneer? Het centrale punt is de oude Steenfabriek in Druten. Het plein voor de fabriek is ingericht met Tipi-tenten met (water)activiteiten, informatiestands en horecavoorzieningen. Vanaf de Steenfabriek start de skate- & fietstocht over de dijk. Langs de route staan diverse activiteiten en informatiestands.

Transcript of Programma dag van de dijk 2009

Beleef de dag van de

DIJKautoloze zondag 20 september 200912.00 - 17.00 uur Steenfabriek druten

De Dag van de Dijk wordt mogelijk gemaakt door: Rijkswaterstaat – WINN, provincie Gelderland, WaalWeelde, Waterrijk Nederland en de gemeentes Druten, Beuningen, Overbetuwe en Neder-Betuwe

Kijk voor meer informatie op: www.dagvandedijk.nl

Het water heeft u zoveel meer te bieden. Beleef het zelf tijdens de dag van de dijk! Op verschillende plekken tussen Druten, Beuningen, Overbetuwe en Neder-Betuwe zijn activiteiten voor jong en oud georganiseerd met een spannende mix van recreatie, entertainment en informatie. Door de diverse activiteiten kunt u ervaren wat het rivierengebied allemaal te bieden heeft.

Waar en wanneer? Het centrale punt is de oude Steenfabriek in Druten. Het plein voor de fabriek is ingericht met Tipi-tenten met (water)activiteiten, informatiestands en horecavoorzieningen. Vanaf de Steenfabriek start de skate- & fietstocht over de dijk. Langs de route staan diverse activiteiten en informatiestands.

De Burgemeester van Druten en de Dijkgraaf van Waterschap Rivierenland openen het evenement officieel om 12.00 uur. De dag wordt om 16.30 uur spetterend afgesloten door een optreden van Rachel van de X-factor!

WIN

N/0

909/

zH/0

01

1. Steenfabriek Locatie:Waalbandijk143,Druten Centraal terrein met officiële

start fiets- en skatetocht en een hoofdpodium met entertainment en muziek

Overige activiteiten:• Tocht met Huifkar door

Druten, elke 45 minuten• Tocht met treintje naar

Afferdense en Deestsewaarden o.l.v. IVN gids, elk uur

• zweefmolen• Springkussen• Wii games• Oud Hollandse spelen• Mini Midget Golf baan• Waterspeelbakken• Herkenrath Fietsplaza: incl.

fietscompressor voor het oppompen van uw banden

• Horecaplein

2. veerkade Locatie:Druten Bezoek het schip ‘Der Willi’

3. de Tabaksplant Locatie:VanHeemstraweg33,

Druten Restaurant en midgetgolfbaan

4. Tussenstop skate- en fietstocht

Locatie:Deest Fruitpromotiewagen deelt

stukjes appel en een kaartje van het gastvrij ‘Land van Maas en Waal’ uit

5. Stempelpost skatetocht & tussenstop fietstocht

Locatie:Dijk36,Beuningen Dag van de Dijk

informatiestand met entertainment en horeca

Vanaf deze locatie vaart een pontje richting Slijk-Ewijk

6. landgoed loenen Locatie:Loenen Bezoek de landwinkel van

Landgoed Loenen

7. Pont richting druten

Programma 11.00 – 15.00 uur: Inschrijven skatetocht bij Steenfabriek in Druten.

12.00 uur: Officiële opening Dag van de Dijk bij de Steenfabriek in Druten door de Burgemeester van Druten en de Dijkgraaf van Waterschap Rivierenland Prijsuitreiking van de scholenwedstrijd ‘Dijk van de Toekomst’

12.00 – 15.00 uur: Start skate- & fietstocht (± 30 kilometer)

12.30 – 16.30 uur: Hoofdpodium bij Steenfabriek: Optredens van Stan van den Dobbelsteen van het Feestteam in combinatie met

zangduo Bas en Maron, kinderdisco met Billy inclusief Meet & Greet en Hollandse DJ

16.30 – 17.00 uur: Spetterend afsluitend optreden van Rachel van de X-factor!

1 23

4

6

7

Speciaal voor de dag van de dijk vaart er een pontje tussen Beuningen en Slijk-Ewijk. Indien het pontje wegens omstandigheden niet kan varen, gaat de route via de fietsbrug over de A50. !

FietsrouteSkateroute (heen en terug zelfde route)

5