Beste voorwaarden voor overlijdensrisicoverzekering

Post on 10-Jun-2015

157 views 0 download

description

Polisvoorwaarden zijn vaak lastig leesbaar. ZZP-verzekeraar GoedGenoeg wil dit veranderen. Wij hebben bij onze overlijdensrisicoverzekering extra aandacht besteed aan de voorwaarden. Niet alleen hebben we gewerkt met uitstekende tekstschrijvers. We hebben ook een panel van ZZP'ers bijeen geroepen om het schrijfwerk verder aan te scherpen. Het resultaat mag er zijn: Independer beoordeelt de polisvoorwaarden van onze overlijdensrisicoverzekering als beste in de markt. En nog belangrijker: onze klanten zijn tevreden. Meer weten? www.Overlijdensrisico-verzekering.nu

Transcript of Beste voorwaarden voor overlijdensrisicoverzekering

Polisvoorwaarden voor de overlijdensrisicoverzekering

GoedGenoeg: verzekeringen voor ZZP’ers

Duidelijke polisvoorwaarden

5 maart 2012

GoedGenoeg

Duidelijke polisvoorwaarden

Inleiding

In 2011 ontwikkelde GoedGenoeg een overlijdensrisicoverzekering. Een verzekering waarbij we vooral in dienstverlening het verschil willen maken. Door volledig online te werken bijvoorbeeld. En door geen opzegtermijnen te hanteren.

De ins en outs van onze verzekering lees je op Overlijdensrisico-verzekering.nu.En daar kun je ook de premie berekenen voor de verzekering.

Duidelijke polisvoorwaarden

Het doel

GoedGenoeg wil no nonsense en eerlijk zijn. Zodat er geen misverstand kan ontstaan over wat we wel en niet verzekeren. We nemen onze polisvoorwaarden en de leesbaarheid daarvan dan ook zeer serieus.

Wij willen voor onze overlijdensrisicoverzekering polisvoorwaarden schrijven die lezen als een tijdschriftartikel en begrijpelijk zijn voor iedereen.

Duidelijke polisvoorwaarden

Onze aanpak

In de eerste plaats hebben we uitstekende tekstschrijvers ingehuurd. Zij wisten onze polisvoorwaarden duidelijk op te schrijven. Maar… dat was ónze mening.

In samenwerking met Myler hebben we de teksten ook laten beoordelen door een panel van ZZP’ers. Zo was direct duidelijk hoe onze beoogde klanten de polisvoorwaarden beoordelen.

Duidelijke polisvoorwaarden

De testOm de leesbaarheid te kunnen meten is gewerkt met een leesbaarheidstoets: de zogenaamde Cloze-test. Deze test meet in hoeverre een lezer de gelezen tekst heeft begrepen.

Bij de Cloze-test worden in een tekst verschillende woorden weggelaten. De lezer moet vervolgens invullen welk woord hij/zij op deze plek verwacht.

Duidelijke polisvoorwaarden

De testopzetVia Linkedin werden 20 ZZP’ers uitgenodigd om (betaald) mee te werken aan het onderzoek. Hierbij werd vooraf alleen gemeld dat het zou gaan om de beoordeling van een product. Over de overlijdensrisicoverzekering werd niets gezegd.

De deelnemers waren te gast bij GoedGenoeg. We vroegen ze de teksten door te nemen en de vragen te beantwoorden.

De resultaten uit de test werden gebruikt om de polisvoorwaarden verder aan te scherpen.

Duidelijke polisvoorwaarden

Resultaat

De inspanning van onze ZZP’ers en professionals was niet voor niets: in een onderzoek naar de duidelijkheid van polisvoorwaarden schreef Independer over ons:

“Alleen verzekeraars GoedGenoeg en Cardif bieden polisvoorwaarden die voor de gemiddelde Nederlander leesbaar zijn.”

Een resultaat om trots op te zijn.

Duidelijke polisvoorwaarden

Over GoedGenoeg

GoedGenoeg is een nieuwe verzekeraar voor ZZP’ers. We bieden eenvoudige, betaalbare verzekeringen die je online kunt afsluiten en beheren. 

Bezoek onze websites:- www.goedgenoeg.nl- www.overlijdensrisico-verzekering.nu

of volg ons op Twitter.